Η Pattaya είναι ήδη ένας προορισμός παγκόσμιας κλάσης, λένε οι Ταϊλανδοί ειδικοί σε ακίνητα

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Prachachat

Πατάγια -

«Η Πατάγια έχει ήδη γίνει προορισμός παγκόσμιας κλάσης και είναι έτοιμη για αλματώδη ανάπτυξη τα επόμενα πέντε χρόνια», λένε οι ηγέτες της βιομηχανίας ακινήτων της Ταϊλάνδης μιλώντας σε σεμινάριο που διοργανώθηκε από την Ένωση Ακινήτων Chonburi.

Το σεμινάριο, με θέμα «Ακίνητα… Παράγοντες-Ευκαιρίες-Ελπίδες της Ταϊλανδικής Οικονομίας», φιλοξενήθηκε πρόσφατα, εστιάζοντας στην αυξανόμενη απήχηση της Pattaya τόσο στους εγχώριους όσο και στους διεθνείς τουρίστες. Το σεμινάριο είδε την παρουσία πολλών ηγετών ακινήτων στην Ταϊλάνδη, συμπεριλαμβανομένου του κ. Chanin Vanichwong, Διευθύνοντος Συμβούλου του Habitat Group, ο οποίος επεσήμανε ότι «η Pattaya δεν είναι πλέον απλώς ένας εγχώριος, οικονομικός προορισμός νυχτερινής διασκέδασης, αλλά έχει ήδη γίνει ένας παγκοσμίου φήμης προορισμός προορισμός."

Για παράδειγμα, ο κ. Chanin είπε ότι πολλές μεγάλες εταιρείες της Ταϊλάνδης έχουν επενδύσει στην Πατάγια, όπως το Land & House Group που έφερε στην πόλη έργα όπως το Terminal 21 Pattaya και η Asset World Corporation που επεκτείνει το χαρτοφυλάκιο ξενοδοχείων της στην πόλη. Η Central Group επενδύει επίσης σε ένα έργο κοινοτικού εμπορικού κέντρου και η Magnolia Quality Development Corporation αναλαμβάνει μια μεγάλης κλίμακας ανάπτυξη συνδυασμένης χρήσης.

Ο κ. Chanin αποκάλυψε περαιτέρω ότι η ίδια η Habitat Group υπήρξε βασικός παράγοντας στην ανάπτυξη της Pattaya. Εξήγησε ότι πριν από δέκα με είκοσι χρόνια, η Πατάγια ήταν απλώς ένας προορισμός νυχτερινής ζωής, περιτριγυρισμένος από βιομηχανικές περιοχές, αλλά τώρα το τοπίο έχει αλλάξει.

Αυτός ο μετασχηματισμός είναι εμφανής στην άνοδο του τουρισμού υψηλής ποιότητας στην πόλη. Περιοχές όπως το Na Jomtien στεγάζουν τώρα πολλά ξενοδοχεία με περισσότερα από 20,000 μπατ ανά διανυκτέρευση, ενώ η περιοχή Wongamat διαθέτει συγκυριαρχίες αξίας άνω των 300,000 μπατ ανά τετραγωνικό μέτρο. Ο κ. Chanin πίστευε ότι με περαιτέρω ανάπτυξη υποδομών, συμπεριλαμβανομένου του αεροδρομίου U-Tapao και του έργου monorail, η Pattaya θα μπορούσε ακόμη και να «ξεπεράσει το Πουκέτ ως τον κορυφαίο τουριστικό προορισμό στην Ταϊλάνδη».

Το σεμινάριο ασχολήθηκε επίσης με την επιτυχία της ευρύτερης περιοχής Chonburi. Η επαρχία κατέγραψε 28 εκατομμύρια ξένους τουρίστες το 2023 και εκτιμάται ότι αναμένονται 35-40 εκατομμύρια ξένοι τουρίστες το 2024. Αυτή η αύξηση θα μπορούσε εύκολα να γίνει πραγματική με την επιστροφή των Κινέζων επισκεπτών, σύμφωνα με τα στοιχεία του σεμιναρίου.

Η πολιτική χωρίς βίζα για πολλές ξένες εθνικότητες έχει επίσης καθοριστική σημασία για τη συνολική ζήτηση ακινήτων της χώρας. Τα στατιστικά στοιχεία από το σεμινάριο δείχνουν ότι οι Κινέζοι υπήκοοι αντιπροσωπεύουν πάνω από το 46.6% των μεταφορών διαμερισμάτων για τους πρώτους εννέα μήνες του 2023, ακολουθούμενοι από Ρώσους (9.0%) και Αμερικανούς (3.9%). Μεταξύ και των 77 επαρχιών, το Chonburi είναι το νούμερο ένα όσον αφορά τα δικαιώματα condo που μεταβιβάζονται σε αλλοδαπούς, αντιπροσωπεύοντας το 41.7% ή 14.10 δισεκατομμύρια μπατ.

Ο Natthanon Srisomboon, Διευθύνων Σύμβουλος της Phatta Development Company, δήλωσε ότι η Pattaya έχει μια από τις πιο διαφορετικές βάσεις πελατών. «Η Pattaya εξυπηρετεί τους ξένους που ζουν εδώ, τους βιομηχανικούς εργάτες και τους τουρίστες», εξήγησε. «Σε αντίθεση με το Πουκέτ, η Πατάγια έχει περισσότερη γη διαθέσιμη για ανάπτυξη».

Ο κ. Natthanon πρόσθεσε ότι «η περιοχή του εργοστασίου προσελκύει όσους έχουν σταθερές θέσεις εργασίας που μπορούν να αντέξουν οικονομικά 4-6 εκατομμύρια μπατ σπίτια. Η περιοχή Nong Pla Lai προσελκύει οικογένειες με διεθνή σχολεία κοντά και η ζώνη Nongprue/Mabprachan προσελκύει ιδιοκτήτες επιχειρήσεων. Το Huai Yai δελεάζει τους τουρίστες που αναζητούν εξοχικές κατοικίες και βίλες». Σημείωσε επίσης ότι η ευρωπαϊκή αγορά αναπτύσσεται στην περιοχή Huai Yai, καθώς έλκονται από τη φυσική ομορφιά και την εγγύτητα στο αεροδρόμιο U-Tapao.
-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Θέλετε να διαφημιστείτε μαζί μας ή να ρωτήσετε σχετικά με την προώθηση της επιχείρησής σας, της εκδήλωσης, της φιλανθρωπίας ή της αθλητικής σας εκδήλωσης; Στείλτε μας email στο Sales@ThePattayanews.com

Εγγραφείτε
Στόχος Tanakorn
Ο μεταφραστής τοπικών ειδήσεων στο The Pattaya News. Ο Έιμ είναι ένας εικοσιτετράχρονος που σήμερα ζει στην Μπανγκόκ. Ενδιαφερόμενος για την αγγλική μετάφραση, την αφήγηση ιστοριών και την επιχειρηματικότητα, πιστεύει ότι η σκληρή δουλειά είναι απαραίτητο συστατικό κάθε επιτυχίας σε αυτόν τον κόσμο.