Ο υπουργός Άμυνας της Ταϊλάνδης και οι σχετικές υπηρεσίες επισκέπτονται την Κίνα για συζήτηση για την προμήθεια υποβρυχίων

Εθνικός-

Στις 28 Μαρτίου 2024, ο κ. Sutin Klungsang, Υπουργός Άμυνας της Ταϊλάνδης, και σχετικοί φορείς επισκέφθηκαν την Κίνα για να συζητήσουν με ιδιωτικούς τομείς και άλλους φορείς σχετικά με την προμήθεια ενός ταϊλανδικού υποβρυχίου.

Η συζήτηση είχε στόχο να αξιολογήσει εάν η προμήθεια θα προωθηθεί ή θα απορριφθεί και οι συνέπειές της προτού παρουσιαστεί το θέμα στον Ταϊλανδό πρωθυπουργό για περαιτέρω συζήτηση, σύμφωνα με τα εθνικά μέσα ενημέρωσης της Ταϊλάνδης.

Ωστόσο, Το Ναυτικό της Ταϊλάνδης τόνισε την ανάγκη για προμήθεια υποβρυχίου κινητήρα CHD 620 από την Κίνα και τρεις κατευθυντήριες γραμμές, όπως παρουσιάστηκαν προηγουμένως στο Γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα της Ταϊλάνδης σε μια τροποποίηση της σύμβασης με την κινεζική κυβέρνηση, η οποία θα επέκτεινε τη σύμβαση και θα προμηθεύσει έναν συγκεκριμένο τύπο κινητήρα.

Το υπουργικό συμβούλιο της Ταϊλάνδης πρέπει να εγκρίνει την τροπολογία για περαιτέρω συζήτηση σχετικά με τα δύο έθνη.

Η κυβέρνηση της Ταϊλάνδης πρότεινε μια άλλη λύση για να συζητήσει το θέμα με τον κινεζικό ιδιωτικό τομέα και μετέφερε μια προχωρημένη συναλλαγή 7 δισεκατομμυρίων μπατ για να προμηθευτεί μια φρεγάτα.

Τα θέματα ήταν υπό συζήτηση σχετικά με το ενδεχόμενο μιας φρεγάτας αντ 'αυτού πριν πιέσουν τα θέματα στον πρωθυπουργό της Ταϊλάνδης, σύμφωνα με τα εθνικά μέσα ενημέρωσης της Ταϊλάνδης.

Ωστόσο, η κυβέρνηση της Ταϊλάνδης μπορούσε μόνο να περιμένει και να δει εάν η κινεζική κυβέρνηση θα δεχόταν την προσφορά ή όχι και να εξετάσει τυχόν νομικά ζητήματα που θα μπορούσαν να προκύψουν.

Εγγραφή
Kittisak Phalaharn
Ο Kittisak έχει πάθος για τις εξορμήσεις όσο σκληρές κι αν είναι, θα ταξιδεύει με περιπετειώδες στυλ. Όσο για τα ενδιαφέροντά του για τη φαντασία, τα αστυνομικά είδη στα μυθιστορήματα και τα βιβλία αθλητικής επιστήμης είναι κομμάτια της ψυχής του. Εργάζεται για την Pattaya News ως ο τελευταίος συγγραφέας.