Το κοινοβούλιο της Ταϊλάνδης νομιμοποίησε επίσημα τους γάμους ομοφύλων

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: iLaw

Εθνική -

Το κοινοβούλιο της Ταϊλάνδης ψήφισε με συντριπτική πλειοψηφία νόμο που νομιμοποιεί τους γάμους ομοφυλόφιλων.

Την Τετάρτη 27 Μαρτίου 2024, η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε με 399 κατά 10 υπέρ του «Νοσχεδίου για την Ισότητα των Γάμων», με δύο αποχές και τρεις όχι.

Η νομοθεσία, η οποία τροποποιεί τον Αστικό και Εμπορικό Κώδικα, επιτρέπει σε άτομα κάθε φύλου να παντρεύονται. Προηγουμένως, η Ταϊλάνδη αναγνώριζε μόνο γάμο μεταξύ ανδρών και γυναικών. Επιπλέον, η νομοθεσία αύξησε επίσης τη νόμιμη ηλικία γάμου από τα 17 σε 18 ετών και αναγνώρισε τους ομόφυλους συζύγους ως «συγγενείς πρώτου βαθμού», παρέχοντάς τους δικαιώματα και υποχρεώσεις ισοδύναμα με αυτά των γονέων.

Αυτή η προοδευτική κίνηση κάνει την Ταϊλάνδη την πρώτη χώρα της Νοτιοανατολικής Ασίας και την τρίτη στην Ασία που αναγνωρίζει τις ενώσεις ομοφυλοφίλων. Σηματοδοτεί επίσης μια σημαντική αλλαγή στα δικαιώματα LGBTQ+ στη χώρα και στην ευρύτερη περιοχή.

Θα χρειαστεί έγκριση από τη Γερουσία, η οποία λόγω του συντριπτικού επιπέδου έγκρισης σε πολλές κομματικές γραμμές δεν μπορεί να ασκήσει βέτο στο νομοσχέδιο, αλλά μπορεί να ζητήσει τροποποιήσεις. Αναμένεται ευρέως ότι θα εγκρίνουν το νομοσχέδιο με βάση δηλώσεις σημερινών γερουσιαστών.
-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Μην ξεχάσετε να εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο και να λαμβάνετε όλα τα νέα μας με ένα καθημερινό e-mail χωρίς spam Κάντε κλικ εδώ! Ή, εισάγετε το e-mail σας παρακάτω!

Εγγραφείτε
Στόχος Tanakorn
Ο μεταφραστής τοπικών ειδήσεων στο The Pattaya News. Ο Έιμ είναι ένας εικοσιτετράχρονος που σήμερα ζει στην Μπανγκόκ. Ενδιαφερόμενος για την αγγλική μετάφραση, την αφήγηση ιστοριών και την επιχειρηματικότητα, πιστεύει ότι η σκληρή δουλειά είναι απαραίτητο συστατικό κάθε επιτυχίας σε αυτόν τον κόσμο.