Ο υπουργός Puangpet εφαρμόζει μέτρα κατά του ηλεκτρονικού τσιγάρου στα σχολεία της Μπανγκόκ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

Ο υπουργός που υπάγεται στο Γραφείο του Πρωθυπουργού, Puangpet Chunlaiad, έχει εκδώσει πολιτικές που στοχεύουν στην αποτροπή της πτώσης των ηλεκτρονικών τσιγάρων στα χέρια των νεαρών μαθητών, με στόχο τη διοίκηση 437 σχολείων στην Μπανγκόκ.

Ο υπουργός Puangpet εξέφρασε ανησυχίες για τα ηλεκτρονικά τσιγάρα που αποτελούν σημαντική απειλή για την κοινωνία της Ταϊλάνδης. Τόνισε ότι η εξάλειψη των ηλεκτρονικών τσιγάρων απαιτεί συνεργασία μεταξύ διαφόρων οντοτήτων.

Οι γονείς έχουν σημάνει συναγερμό σχετικά με την κρυφή πώληση ηλεκτρονικών τσιγάρων κοντά σε σχολεία και περιοχές της κοινότητας, οδηγώντας σε αρκετούς συντονισμένους ελέγχους. Σε απάντηση, σχηματίστηκαν ειδικές ομάδες εργασίας σε συνεργασία με τη Μητροπολιτική Διοίκηση της Μπανγκόκ (BMA), το Υπουργείο Δημόσιας Υγείας και τη Βασιλική Αστυνομία της Ταϊλάνδης, αποκαλύπτοντας πολλές περιπτώσεις πωλήσεων ηλεκτρονικών τσιγάρων σε κοινοτικές περιοχές και σχολεία.

Σε παράλληλες προσπάθειες, το Υπουργείο Ψηφιακής Οικονομίας και Κοινωνίας έχει λάβει μέτρα κατά των διαδικτυακών πωλήσεων ηλεκτρονικών τσιγάρων, με αποτέλεσμα να κλείσουν 1,700 ιστοσελίδες. Ο υπουργός Puangpet τόνισε τη σημασία του να δοθεί προτεραιότητα στο θέμα του ηλεκτρονικού τσιγάρου στους διευθυντές των σχολείων, συμβουλεύοντάς τους να εκπαιδεύσουν τους μαθητές σχετικά με τους κινδύνους για την υγεία και την ανάπτυξη που συνδέονται με τα ηλεκτρονικά τσιγάρα.

Ενθάρρυνε επίσης την ευαισθητοποίηση των παιδιών και των νέων σχετικά με τους κινδύνους του ηλεκτρονικού τσιγάρου και την ενίσχυση των αξιών στη νέα γενιά που αντιτίθεται στη χρήση του ηλεκτρονικού τσιγάρου.

Επιπλέον, προέτρεψε τους γονείς και το κοινό να διαδραματίσουν κάποιο ρόλο αναφέροντας τις πωλήσεις ηλεκτρονικών τσιγάρων, είτε σε φυσικές τοποθεσίες είτε διαδικτυακά, στη γραμμή επικοινωνίας του Συμβουλίου Προστασίας Καταναλωτών στο 1166, στην εφαρμογή OCPB Connect και στον λογαριασμό @Traffyfondue LINE του BMA.

Το προηγούμενο είναι ένα δελτίο τύπου από το τμήμα δημοσίων σχέσεων της κυβέρνησης της Ταϊλάνδης.


Εγγραφείτε
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.