Το Τσιάνγκ Μάι έχει καταχωρηθεί όπου το ζευγάρι μπορεί να συνταξιοδοτηθεί για 1,500 $/μήνα

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

Μια νέα έρευνα από την International Living ανέφερε ότι το Τσιάνγκ Μάι είναι ένα από τα 13 οικονομικά μέρη όπου τα ζευγάρια μπορούν να συνταξιοδοτηθούν στο εξωτερικό και να ζήσουν με μόλις 1,500 $/μήνα. Η έκθεση περιγράφει το Τσιάνγκ Μάι ως μια ζωντανή και ποικιλόμορφη πόλη.

Είναι μια περιοχή όπου Ταϊλανδοί, Κινέζοι, Ινδοί και ξένοι ζουν μαζί ομαλά. Η γοητεία του Τσιάνγκ Μάι βρίσκεται στην πλούσια ιστορία και τον πολιτισμό του. Αλλά υπάρχει ακόμα ένας τρόπος ζωής που είναι εφικτός. Το κόστος στέγασης είναι μόνο 300 $ το μήνα (περίπου 10,000 μπατ), καθιστώντας το ελκυστικό για τους συνταξιούχους που αναζητούν έναν άνετο και ικανοποιητικό τρόπο ζωής, σε συνδυασμό με τη γοητεία και την ομορφιά μιας ενδιαφέρουσας κουλτούρας.

Η έρευνα χρησιμοποιεί επτά σημεία αναφοράς:

Βίζες και παροχές

Κόστος ζωής

Βαθμολογία συγγένειας

Φροντίδα υγείας

Ανάπτυξη και διακυβέρνηση

Κλίμα

Μια μελέτη σε 200 χώρες σε όλο τον κόσμο βρήκε 13 προορισμούς που απολαμβάνουν τα ζευγάρια μετά τη συνταξιοδότηση και μπορούν να ζουν με μόλις 1,500 δολάρια το μήνα.

Εκτός από την εξέταση αυτών των παραγόντων, η International Living εξετάζει επίσης τη διαθεσιμότητα internet υψηλής ταχύτητας. Οι ευκαιρίες δικτύωσης και οι ντόπιοι ή οι αγγλόφωνοι πάροχοι υπηρεσιών σε κάθε χώρα αποτελούν επίσης σημαντικό παράγοντα.

13 μέρη όπου τα ζευγάρια μπορούν να συνταξιοδοτηθούν στο εξωτερικό και να ζήσουν με μόλις 1,500 $/μήνα:

Penang, Μαλαισία

Τσιάνγκ Μάι, Ταϊλάνδη

Πνομ Πενχ, Καμπότζη

Kuching, Μαλαισία

Hoi An, Βιετνάμ

Querétaro, Μεξικό

Isla Mujeres, Μεξικό

Cozumel, Μεξικό

Αρμενία, Κολομβία

Arenal, Κόστα Ρίκα

Αλικάντε, Ισπανία

Γρανάδα, Ισπανία

Εγγραφείτε
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.