Η Εθνική Επιτροπή Καταπολέμησης της Διαφθοράς Ταϊλάνδης ενώνει τις δυνάμεις της με διεθνείς οργανισμούς για να επικεντρωθεί στην πρόληψη και την καταστολή της διακρατικής διαφθοράς

ΜΠΑΝΓΚΟΚ, ΤΑΪΛΑΝΔΗ - Media OutReach Newswire – 25 Μαρτίου 2024 – Καθώς αναδύεται με ταχεία ψηφιοποίηση που ανοίγει το δρόμο για τη διακρατική διαφθορά, η Εθνική Επιτροπή Καταπολέμησης της Διαφθοράς (NACC), Ταϊλάνδη ενίσχυσε περαιτέρω τη συνεργασία της με διεθνείς οργανισμούς για την αντιμετώπιση νέων τακτικών και περίπλοκων παράνομων δραστηριοτήτων σύμφωνα με τα παγκόσμια πρότυπα.

Ο Γενικός Γραμματέας του NACC, κ. Niwatchai Kasemmongkol, συναντήθηκε πρόσφατα με εκπροσώπους του Γραφείου Διασύνδεσης της Σκανδιναβικής Αστυνομίας, με επικεφαλής τον κ. Carsten Andersen, Βοηθό Ακόλουθο/Αξιωματικό Σύνδεσμου, Τμήμα Σκανδιναβικών Αστυνομικών Υποθέσεων στη Δανική Πρεσβεία, Ταϊλάνδη και την κα Jane Ohlsson, Βοηθός Πρέσβης/Συντονιστής για Αστυνομικές Υποθέσεις στις Σκανδιναβικές Χώρες στη Σουηδική Πρεσβεία, Ταϊλάνδη, μαζί με στελέχη του NACC και εκπροσώπους από το Γραφείο Διεθνών Υποθέσεων και Υποθέσεων Διαφθοράς και το Γραφείο Ερευνών και Ειδικών Υποθέσεων για την ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ της επιβολής του NACC υπηρεσίες για την καταπολέμηση της διακρατικής διαφθοράς.

«Τα τρέχοντα προβλήματα διαφθοράς δεν περιορίζονται σε καμία χώρα. Αλλά έχει εξελιχθεί σε ένα διεθνικό έγκλημα, το οποίο επηρεάζει όλες τις χώρες σε όλο τον κόσμο. Ως εκ τούτου, η μεταξύ τους συνεργασία σε διάφορες μορφές, τόσο διμερείς όσο και πολυμερείς, θεωρείται σημαντικός μηχανισμός για την αποτελεσματική πρόληψη της διακρατικής διαφθοράς κάθε είδους», δήλωσε ο γενικός γραμματέας του NACC.

Ανέφερε επίσης ότι το NACC συνεργάζεται με υπηρεσίες επιβολής από τις σκανδιναβικές χώρες τόσο σε διμερές όσο και σε πολυμερές επίπεδο. Έχει μνημόνιο συμφωνίας μεταξύ τους για την ανταλλαγή νομικών πληροφοριών, τον συντονισμό υποθέσεων, καθώς και την ακαδημαϊκή συνεργασία ειδικότερα, την ανταλλαγή γνώσεων και πρακτικών καταπολέμησης της διαφθοράς που είναι επωφελής για την αύξηση του επιπέδου του Δείκτη Αντίληψης Διαφθοράς (CPI) των Ταϊλάνδη. Αυτή η συνεργασία θα συμβάλει στην αποτελεσματικότερη προώθηση της πρόληψης και της καταστολής της διαφθοράς στην Ταϊλάνδη.

Επιπλέον, στο πλαίσιο της συνεργασίας, οι δύο πλευρές συζήτησαν και αντάλλαξαν πληροφορίες για τη διεθνή συνεργασία σε ποινικά θέματα που σχετίζονται με υποθέσεις διαφθοράς μεταξύ της Ταϊλάνδης και των σκανδιναβικών χωρών. Η Δανία έχει εκφράσει μεγάλο ενδιαφέρον για τις διώξεις διαφθοράς του NACC και είναι πρόθυμη να συνεργαστεί για την επίλυση διακρατικών υποθέσεων διαφθοράς, ενώ παράλληλα ανταλλάσσει πληροφορίες που είναι επωφελείς για την καταπολέμηση της διαφθοράς.

Ο κ. Niwatchai κατέληξε στο συμπέρασμα ότι το NACC έχει δώσει μεγάλη σημασία στην ενίσχυση και επέκταση του δικτύου συνεργασίας με τις υπηρεσίες επιβολής του νόμου διαφόρων χωρών για την συνεχή αντιμετώπιση της διακρατικής διαφθοράς. Επί του παρόντος, το NACC στην Ταϊλάνδη έχει συνάψει μνημόνια συμφωνίας με 25 υπηρεσίες επιβολής του νόμου και διεθνείς οργανισμούς, συμπεριλαμβανομένων εννέα χωρών ASEAN, το Υπουργείο Εποπτείας της Κίνας, την Ανεξάρτητη Αρχή κατά της Διαφθοράς της Μογγολίας, την Επιτροπή Καταπολέμησης της Διαφθοράς του Μπουτάν, Ανεξάρτητη Επιτροπή Κατά της Διαφθοράς της Αυστραλίας, η Αρχή Εποπτείας και Καταπολέμησης της Διαφθοράς της Σαουδικής Αραβίας, το Αστυνομικό Προεδρείο της Τσεχικής Δημοκρατίας, Ομοσπονδιακό Υπουργείο Εσωτερικών της Αυστρίας, Ερευνητική Επιτροπή της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Διεθνές Τμήμα της Εθνικής Υπηρεσίας Εγκλήματος της Ηνωμένο Βασίλειο και Γραφείο του Γενικού Ελεγκτή της Βραζιλίας, καθώς και η Παγκόσμια Τράπεζα, το Γραφείο των Ηνωμένων Εθνών για τα Ναρκωτικά και το Έγκλημα (UNODC), η Διεθνής Ακαδημία κατά της Διαφθοράς (IACA), το Ινστιτούτο της Βασιλείας για τη Διακυβέρνηση, το Αναπτυξιακό Πρόγραμμα των Ηνωμένων Εθνών (UNDP) και του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης του ΟΗΕ (ΔΟΜ).

Πηγή: NACC Ταϊλάνδη

Εγγραφή
Στόχος Tanakorn
Ο μεταφραστής τοπικών ειδήσεων στο The Pattaya News. Ο Έιμ είναι ένας εικοσιτετράχρονος που σήμερα ζει στην Μπανγκόκ. Ενδιαφερόμενος για την αγγλική μετάφραση, την αφήγηση ιστοριών και την επιχειρηματικότητα, πιστεύει ότι η σκληρή δουλειά είναι απαραίτητο συστατικό κάθε επιτυχίας σε αυτόν τον κόσμο.