Επιδρομή της αστυνομίας στο κατάστημα Vape της Pattaya, κατάσχεση ηλεκτρονικών τσιγάρων αξίας 5 εκατομμυρίων μπατ

Πατάγια -

Αξιωματούχοι από το Office of Consumer Protection Board (OCPB) και την αστυνομία του Banglamung πραγματοποίησαν από κοινού έφοδο σε ένα κατάστημα στην Πατάγια την Πέμπτη με την υποψία ότι το κατάστημα πουλούσε παράνομα ηλεκτρονικά τσιγάρα, ηλεκτρονικά υγρά και άλλο σχετικό εξοπλισμό.

Η επιδρομή, που διεξήχθη στις 21 Μαρτίου 2024, είχε στόχο το κατάστημα με το όνομα «Or Derv» εντός του Soi Sukhumvit Pattaya 51, στην υποπεριφέρεια Nongprue, στην περιοχή Banglamung, στην επαρχία Chonburi.

Οι αρχές έφτασαν στο κατάστημα για να βρουν αρκετούς πελάτες παρόντες. Οι αρχές διέταξαν αμέσως την αναστολή των πωλήσεων πριν από τη διεξαγωγή επιχείρησης έρευνας και κατάσχεσης. Ως αποτέλεσμα, οι αστυνομικοί κατάσχεσαν αντικείμενα, συμπεριλαμβανομένων πάνω από 10,000 τεμαχίων από διάφορες μάρκες ηλεκτρονικών τσιγάρων, ηλεκτρονικά υγρά και σχετικό εξοπλισμό. Αυτά τα αντικείμενα εκτιμήθηκαν σε περίπου πέντε εκατομμύρια μπατ, σύμφωνα με την αστυνομία του Μπανγκλαμούνγκ.

Ο κ. Lertsak Raktham, Αναπληρωτής Διευθυντής του Κέντρου Ειδικών Επιχειρήσεων του OCPB, αποκάλυψε ότι η επιχείρηση προήλθε από καταγγελίες του κοινού, σύμφωνα με τις οποίες το κατάστημα πουλούσε ηλεκτρονικά τσιγάρα σε ανηλίκους. Ο ιδιοκτήτης του καταστήματος, ο οποίος δεν αναγνωρίστηκε από τις αρχές, θα αντιμετωπίσει κατηγορίες μετά από περαιτέρω έρευνα.

Τα ηλεκτρονικά τσιγάρα είναι επί του παρόντος παράνομα στην Ταϊλάνδη. Απαγορεύεται η πώληση, η εισαγωγή, ακόμη και η κατοχή ηλεκτρονικών τσιγάρων και σχετικού εξοπλισμού. Αυτή η αυστηρή νομοθεσία εφαρμόστηκε το 2014, αν και επί του παρόντος έχουν γίνει πολλές προσπάθειες για την κατάργησή της. Η αστυνομία ισχυρίζεται ότι η απαγόρευση βοηθά στην προστασία της υγείας του κοινού, αλλά οι αντίπαλοι επισημαίνουν το γεγονός ότι τα κανονικά τσιγάρα, το αλκοόλ και η μαριχουάνα είναι επί του παρόντος νόμιμα στην Ταϊλάνδη.

Εγγραφείτε
Στόχος Tanakorn
Ο μεταφραστής τοπικών ειδήσεων στο The Pattaya News. Ο Έιμ είναι ένας εικοσιτετράχρονος που σήμερα ζει στην Μπανγκόκ. Ενδιαφερόμενος για την αγγλική μετάφραση, την αφήγηση ιστοριών και την επιχειρηματικότητα, πιστεύει ότι η σκληρή δουλειά είναι απαραίτητο συστατικό κάθε επιτυχίας σε αυτόν τον κόσμο.