Διάσημος καλλιτέχνης από Ταϊλάνδης-Βέλγιο κατέθεσε καταγγελία για απρεπείς εικόνες και βίντεο επεξεργασμένα με τεχνητή νοημοσύνη

Εθνικός-

Στις 11:00 π.μ., στις 19 Μαρτίου 2024, μια Ταϊλανδοβελγική καλλιτέχνης και ο δικηγόρος της υπέβαλαν αναφορά καταγγελίας στο Ταϊλανδικό Τμήμα Καταστολής του Τεχνολογικού Εγκλήματος (TCSD) σχετικά με έναν άγνωστο ύποπτο που επεξεργαζόταν άσεμνα τις εικόνες και τα βίντεό της χρησιμοποιώντας τεχνολογία AI.

Το θύμα, η Violette Wautier, μια διάσημη 30χρονη καλλιτέχνιδα από το Βέλγιο, αποκάλυψε δημόσια ότι προηγουμένως ένας ύποπτος επεξεργάστηκε το πρόσωπό της σε απρεπείς εικόνες και βίντεο και τα μοιράστηκε σε διαδικτυακές πλατφόρμες, προκαλώντας ανησυχίες στους θαυμαστές της. Η Violette ισχυρίστηκε ότι το άτομο στις εικόνες και τα βίντεο δεν ήταν αυτή.

Για να προστατεύσει τον εαυτό της, η Violette και ο δικηγόρος της ανέφεραν την υπόθεση στο TCSD για να κινηθούν νομικά εναντίον του υπόπτου που φέρεται να επεξεργάστηκε το πρόσωπό της χρησιμοποιώντας τεχνητή νοημοσύνη σε απρεπείς εικόνες και βίντεο.

Ως γυναίκα, ένιωθε φρικτά και ανησυχούσε ότι οι άνθρωποι είχαν λάθος ιδέα. Επιπλέον, ήθελε επίσης να στείλει ένα μήνυμα στον ύποπτο και σε όσους μοιράστηκαν τις εικόνες και τα βίντεο να σταματήσουν τη δράση καθώς παραβίαζε τους νόμους της Ταϊλάνδης.

Όσοι υπήρξαν θύματα σαν αυτήν θα πρέπει να αναλάβουν δράση και να κινηθούν νομικά εναντίον των παραβατών σύμφωνα με τους νόμους της Ταϊλάνδης, παρατήρησε η Violette.

Αρχικά, οι ανακριτές ανέκριναν το θύμα για εξέταση μαζί με στοιχεία προτού συντονίσουν και προωθήσουν την υπόθεση σε επόπτη για περαιτέρω εξέταση και διαταγή.

Εγγραφείτε
Kittisak Phalaharn
Ο Kittisak έχει πάθος για τις εξορμήσεις όσο σκληρές κι αν είναι, θα ταξιδεύει με περιπετειώδες στυλ. Όσο για τα ενδιαφέροντά του για τη φαντασία, τα αστυνομικά είδη στα μυθιστορήματα και τα βιβλία αθλητικής επιστήμης είναι κομμάτια της ψυχής του. Εργάζεται για την Pattaya News ως ο τελευταίος συγγραφέας.