Ο αναπληρωτής υπουργός Γεωργίας της Ταϊλάνδης εγκαινιάζει επιχείρηση Royal Rainmaking για την αντιμετώπιση της κρίσης PM 2.5 του Τσιάνγκ Μάι

Εθνικός-

Στις 15 Μαρτίου 2024, ο Δρ. Chaiya Promma, Αναπληρωτής Υπουργός Γεωργίας και Συνεταιρισμών, πραγματοποίησε μια επιθεώρηση στο Τσιάνγκ Μάι για την αντιμετώπιση της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, PM 2.5, η οποία βρισκόταν σε ανησυχητικά επίπεδα στη βόρεια περιοχή.

Ο Δρ. Chaiya εξέδωσε εντολή στις αρμόδιες υπηρεσίες να ξεκινήσουν επειγόντως μια προληπτική επιχείρηση Royal Rainmaking για την ανακούφιση των προβλημάτων PM 2.5 στη βόρεια περιοχή. Η επιχείρηση ανέπτυξε έως και έξι τύπους αεροσκαφών κατά τη διάρκεια της αποστολής για την ανακούφιση των προβλημάτων PM 2.5, δασικών πυρκαγιών και ξηρασίας.

Σε απάντηση στον Δείκτη Ποιότητας Αέρα (AQI) ότι το Τσιάνγκ Μάι κατέταξε τη χειρότερη ποιότητα αέρα στον κόσμο (Με βάση τις πόλεις του δείκτη, ο οποίος είναι περιορισμένος, σημειώνει τα μέσα ενημέρωσης TPN), ο Δρ. Chaiya παρακολούθησε το πρόγραμμα για να ανακουφίσει την ατμοσφαιρική ρύπανση, την ξηρασία και τα προβλήματα πυρκαγιών σε διάφορες περιοχές, ειδικά στο Τσιάνγκ Μάι. Τα προβλήματα επηρέασαν πολύ τους ντόπιους και τους τουρίστες στο Τσιάνγκ Μάι αλλά και την οικονομία στο μέλλον.


Ο Δρ. Chaiya συμμετείχε επίσης στην αποστολή σε ένα αεροσκάφος, CN, που περιείχε 1,500 λίτρα νερού με ειδική τεχνική για Βασιλική Βροχοποίηση στις περιοχές Doi Saket και Phrao, Chiang Mai.

Επιπλέον, ο Δρ. Chaiya εξέδωσε εντολή να βοηθήσει τους αγρότες που χρειάζονταν πηγές νερού για να ξεκινήσουν την καλλιέργεια σε γεωργικές περιοχές και να υποστηρίξουν αποστολές καταπολέμησης των πυρκαγιών με ελικόπτερα στις πληγείσες περιοχές.

Σύμφωνα με στοιχεία από ένα αεροσκάφος, το Super King Air, η ειδική τεχνική για το Royal Rainmaking θα μπορούσε ενδεχομένως να ανακουφίσει σωματίδια σκόνης μικρότερα από 3 μικρά κατά 40% έως 50% σε σύγκριση με περιοχές χωρίς τη λειτουργία.

Εγγραφείτε
Kittisak Phalaharn
Ο Kittisak έχει πάθος για τις εξορμήσεις όσο σκληρές κι αν είναι, θα ταξιδεύει με περιπετειώδες στυλ. Όσο για τα ενδιαφέροντά του για τη φαντασία, τα αστυνομικά είδη στα μυθιστορήματα και τα βιβλία αθλητικής επιστήμης είναι κομμάτια της ψυχής του. Εργάζεται για την Pattaya News ως ο τελευταίος συγγραφέας.