Νομική Γωνία: Ποιες είναι οι κυρώσεις για επίθεση σε αστυνομικό στην Ταϊλάνδη;

Ταϊλάνδη-

Μια σημαντική ιστορία κυριάρχησε στα μέσα ενημέρωσης σήμερα μετά δύο άνδρες από τη Νέα Ζηλανδία συνελήφθησαν για επίθεση κατά αστυνομικού της τροχαίας στο Πουκέτ, όπως αναφέραμε εδώ.

Ποιες είναι όμως οι κυρώσεις για επίθεση σε αστυνομικό στην Ταϊλάνδη; Συμβουλευτήκαμε τους συνεργάτες μας στο Issan Δικηγόροι και αυτό είχαν να πουν:

Στην Ταϊλάνδη, η επίθεση είναι σοβαρό αδίκημα, ειδικά όταν αφορά έναν αστυνομικό. Ακολουθούν οι ποινές που σχετίζονται με την επίθεση σε αστυνομικό:

1. Επίθεση πλημμελήματος:

– Εάν συμπεριφέρεστε σε άλλο άτομο με θρασύτητα ή με προσβλητικό τρόπο σε δημόσιο χώρο, μπορεί να φυλαχθείτε έως και ένα μήνα ή να επιβληθεί πρόστιμο έως 1,000 μπατ (30 USD) ή και τα δύο.

2. Επίθεση σε αστυνομικό:

– Η επίθεση σε αστυνομικό θεωρείται βίαιο κακούργημα στην Ταϊλάνδη.
– Οι ποινές για αυτό το αδίκημα μπορεί να ποικίλλουν με βάση διάφορους παράγοντες, αλλά γενικά:
– Μπορεί να αντιμετωπίσετε πρόστιμο περίπου 5,000 $ USD.
– Ενδέχεται να χρειαστεί να πληρώσετε πρόσθετες χρεώσεις, όπως μια υποχρεωτική πρόσθετη χρέωση 300 $ ή μια αμοιβή βοήθειας στα θύματα.
– Η αναστολή συνήθως δεν είναι επιλογή, και η φυλάκιση μπορεί να κυμαίνεται από δύο χρόνια έως ισόβια κάθειρξη.
– Η εγγύηση μπορεί να χορηγηθεί σε ορισμένες περιπτώσεις, αλλά θα χρειαστεί να παραδώσετε το διαβατήριό σας στο δικαστήριο για να αποτρέψετε τη φυγή από τη χώρα ενώ βρίσκεστε υπό εγγύηση.
– Πρέπει να παραμείνετε στην Ταϊλάνδη μέχρι να ολοκληρωθούν οι ημερομηνίες των δικαστηρίων σας, κάτι που μπορεί να απέχει αρκετές εβδομάδες ή και αρκετά χρόνια σε περίπλοκες υποθέσεις.
– Ζητήστε αμέσως νομική συμβουλή μετά τη σύλληψή σας για να προστατεύσετε τα δικαιώματά σας και να αποφύγετε την αυτοενοχοποίηση.

Επιπλέον, Οι δύο άνδρες από τη Νέα Ζηλανδία μπορεί επίσης να αντιμετωπίζουν κατηγορίες ένοπλης επίθεσης για φερόμενη απόκτηση του όπλου του αστυνομικού, τέλη κυκλοφορίας για υπερβολική ταχύτητα και, κυρίως, κατηγορίες για φερόμενη αποφυγή σύλληψης και φυγή από την αστυνομία, που επισύρουν τις ακόλουθες ποινές στην Ταϊλάνδη:

1. Αποφυγή σύλληψης:

– Εάν επιχειρήσετε να ξεφύγετε από αστυνομικούς που προσπαθούν να σας συλλάβουν, ενδέχεται να αντιμετωπίσετε τις ακόλουθες κυρώσεις:
– Φυλάκιση: Η διάρκεια της φυλάκισης μπορεί να ποικίλλει ανάλογα με τις συγκεκριμένες περιστάσεις, αλλά τυπικά κυμαίνεται από ένα έτος έως αρκετά χρόνια.
– Πρόστιμα: Το ποσό του προστίμου μπορεί επίσης να ποικίλλει, αλλά μπορεί να είναι σημαντικό.
– Πρόσθετες χρεώσεις: Ανάλογα με την κατάσταση, ενδέχεται να κατηγορηθείτε για άλλα αδικήματα που σχετίζονται με αντίσταση στη σύλληψη ή παρεμπόδιση της δικαιοσύνης.

2. Φυγή από την αστυνομία:

– Εάν δραπετεύσετε ενεργά από την αστυνομία κατά τη διάρκεια μιας καταδίωξης, είτε με τα πόδια είτε με όχημα, οι κυρώσεις μπορεί να περιλαμβάνουν:
– Φυλάκιση: Η διάρκεια της φυλάκισης μπορεί να είναι αρκετά χρόνια.
– Σημαντικά πρόστιμα: Μπορεί να σας ζητηθεί να πληρώσετε ένα σημαντικό πρόστιμο.
– Αναστολή άδειας: Η άδεια οδήγησης μπορεί να ανασταλεί ή ακόμη και να ανακληθεί.
– Κατάσχεση οχήματος: Εάν οδηγούσατε ένα όχημα, μπορεί να κατασχεθεί.
– Αστική Ευθύνη: Εκτός από τις ποινικές κυρώσεις, μπορεί να θεωρηθείτε υπεύθυνος για τυχόν ζημιές που προκλήθηκαν κατά τη διάρκεια της καταδίωξης.

3. Σοβαρότητα του αδικήματος:

– Η αυστηρότητα των ποινών εξαρτάται από παράγοντες όπως το επίπεδο της βίας που χρησιμοποιήθηκε, ο κίνδυνος που τίθεται σε άλλους και αν κάποιος τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια του συμβάντος.
– Επαναλαμβανόμενα αδικήματα: Εάν έχετε ιστορικό αποφυγής σύλληψης ή φυγής από την αστυνομία, οι ποινές μπορεί να είναι ακόμη πιο αυστηρές.

Να θυμάστε ότι η άμεση αναζήτηση νομικών συμβουλών μετά από οποιαδήποτε σύλληψη ή νομική κατάσταση είναι ζωτικής σημασίας. Εξετάστε το ενδεχόμενο να απευθυνθείτε σε Issan Δικηγόροι, στοιχεία επικοινωνίας παρακάτω, για βοήθεια με τυχόν προβλήματα που μπορεί να είχατε ή ερωτήσεις σχετικά με νομικά θέματα.

Isaan Lawyers ειδικεύεται στην παροχή νομικών υπηρεσιών για ομογενείς και αλλοδαπούς υπηκόους στην Ταϊλάνδη.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε την Issan Lawyers εδώ.

-
*Δήλωση αποποίησης ευθύνης: Αυτό το άρθρο παρέχει γενικές πληροφορίες και δεν αποτελεί νομική συμβουλή. Συμβουλευτείτε έναν εξειδικευμένο δικηγόρο για εξατομικευμένη καθοδήγηση.*

Διαφημιστικός Χορηγός.

Εγγραφείτε
Άνταμ Τζαντ
Ο κ. Adam Judd είναι ο συνιδιοκτήτης της TPN Media από τον Δεκέμβριο του 2017. Κατάγεται από την Ουάσιγκτον της Αμερικής, αλλά έχει ζήσει επίσης στο Ντάλας, τη Σαρασότα και το Πόρτσμουθ. Το υπόβαθρό του είναι στις λιανικές πωλήσεις, το ανθρώπινο δυναμικό και τη διαχείριση λειτουργιών και έχει γράψει για ειδήσεις και την Ταϊλάνδη εδώ και πολλά χρόνια. Ζει στην Πατάγια για περισσότερα από εννέα χρόνια ως κάτοικος πλήρους απασχόλησης, είναι γνωστός τοπικά και επισκέπτεται τη χώρα ως τακτικός επισκέπτης για πάνω από μια δεκαετία. Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων επικοινωνίας του γραφείου, στη σελίδα Επικοινωνήστε μαζί μας παρακάτω. Ιστορίες στείλτε e-mail στο Editor@ThePattayanews.com Σχετικά με εμάς: https://thepattayanews.com/about-us/ Επικοινωνήστε μαζί μας: https://thepattayanews.com/contact-us/