Η Αρχή Τουρισμού της Ταϊλάνδης αναφέρει αύξηση των Κινέζων τουριστών μετά την απαλλαγή από την έκδοση βίζας

ΦΩΤΟ: INN News

Εθνικός-

Στις 14 Μαρτίου 2024, η κυρία Thapanee Kiatphaibool, Διοικητής της Τουριστικής Αρχής της Ταϊλάνδης (TAT), αποκάλυψε δημοσίως στατιστικά στοιχεία σχετικά με τον αριθμό των Κινέζων τουριστών στην Ταϊλάνδη που αυξάνεται σημαντικά μετά την οριστική άρση των απαιτήσεων βίζας με την Κίνα.

Η TAT έλαβε θετικές απαντήσεις από Κινέζους τουρίστες σύμφωνα με κινεζικά στοιχεία από το "People's Daily Online" και το "Trip.com" μετά την έναρξη της οριστικής άρσης βίζας την 1η Μαρτίου.

Σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία από τις κινεζικές βάσεις δεδομένων, εκτιμήθηκε ότι μέχρι το 2024, ο αριθμός των Ταϊλανδών τουριστών που θα επισκέπτονταν την Κίνα θα διπλασιαστεί και ο αριθμός των Κινέζων τουριστών που θα επισκέπτονταν την Ταϊλάνδη θα τριπλασιαστεί σε σύγκριση με την περίοδο πριν από την COVID-19, είπε ο Thapanee.

Το Trip.com ανέφερε ότι ο αριθμός των Κινέζων τουριστών που ταξίδεψαν στην Ταϊλάνδη αυξήθηκε έως και 30% και οι κρατήσεις από Ταϊλανδούς τουρίστες στην Κίνα αυξήθηκαν έως και τριπλασιάστηκαν σε σύγκριση με το 2019, σύμφωνα με το Thapanee.

Ωστόσο, η ασφάλεια της ζωής και της περιουσίας μαζί με την ποιότητα των προϊόντων και των υπηρεσιών έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στο να επιλέξουν οι Κινέζοι τουρίστες την Ταϊλάνδη ως την πρώτη τους ταξιδιωτική επιλογή, είπε ο Thapanee.

Η κυβέρνηση της Ταϊλάνδης έδωσε σημασία στην προώθηση της τουριστικής συνεργασίας μεταξύ Ταϊλάνδης και Κίνας με τη μόνιμη άρση των απαιτήσεων βίζας με την Κίνα, δήλωσε ο Thapanee.

Οι επακόλουθες συνέπειες της ανακοίνωσης της οριστικής άρσης βίζας περιελάμβαναν αυξανόμενο αριθμό κρατήσεων από Κινέζους τουρίστες και θετική ανταπόκριση από ταξιδιωτικά γραφεία, καθώς οι τουρίστες μπορούσαν να περάσουν εύκολα τον έλεγχο διαβατηρίων, σύμφωνα με τον Thapanee.

Αν και τα αεροπορικά εισιτήρια ήταν φθηνότερα μετά την υψηλή περίοδο και είχαν θετικές επιπτώσεις σε όσους ταξίδευαν μόνοι τους, οι ομαδικές εκδρομές εξακολουθούσαν να βρίσκονται σε κατάσταση σταδιακής ανάκαμψης, σύμφωνα με τον Thapanee.

Επιπλέον, η Εθνική Διοίκηση Τουρισμού της Κίνας έχει μια πολιτική υποστήριξης των αερομεταφορών που δυνητικά ωφελεί τους ταξιδιωτικούς πράκτορες των αεροπορικών εταιρειών και τις πτήσεις τσάρτερ, κατέληξε ο Thapanee.

Εγγραφείτε
Kittisak Phalaharn
Ο Kittisak έχει πάθος για τις εξορμήσεις όσο σκληρές κι αν είναι, θα ταξιδεύει με περιπετειώδες στυλ. Όσο για τα ενδιαφέροντά του για τη φαντασία, τα αστυνομικά είδη στα μυθιστορήματα και τα βιβλία αθλητικής επιστήμης είναι κομμάτια της ψυχής του. Εργάζεται για την Pattaya News ως ο τελευταίος συγγραφέας.