Ο υπουργός Δημόσιας Υγείας της Ταϊλάνδης ανακοινώνει αυστηρά μέτρα ελέγχου του αλκοόλ για το Φεστιβάλ Songkran

Εθνικός-

Στις 11 Μαρτίου 2024, ο Dr. Cholnan Srikaew, υπουργός Δημόσιας Υγείας της Ταϊλάνδης, έδωσε δημόσια μια απάντηση μετά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Ελέγχου Αλκοολούχων Ποτών σχετικά με τις κατευθυντήριες γραμμές για τον έλεγχο των αλκοολούχων ποτών κατά τη διάρκεια του Παγκόσμιου Φεστιβάλ Songkran.

Το Τμήμα Ελέγχου Νοσημάτων της Ταϊλάνδης και το Δίκτυο Ελέγχου Αλκοολικών Ποτών πρότειναν προηγουμένως μια εκστρατεία υπό την έννοια του «Απαγορεύεται η κατανάλωση αλκοόλ κατά την οδήγηση» ως εθνικό σύστημα ελέγχου του αλκοόλ για την πρόληψη τροχαίων ατυχημάτων από DUI κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ Songkran.

Το Εθνικό Πρόγραμμα Ελέγχου του Αλκοόλ θα χωριστεί σε τρεις φάσεις: πριν από τις διακοπές Songkran, 1 έως 10 Απριλίου, κατά τη διάρκεια των διακοπών Songkran, 11 έως 17 Απριλίου και μετά τις διακοπές Songkran, 18 έως 21 Απριλίου.

Η κυβέρνηση της Ταϊλάνδης εξέδωσε εντολές στις Επαρχιακές Επιτροπές Ελέγχου Αλκοολούχων Ποτών με τη συνεργασία των αρμόδιων υπηρεσιών να δημοσιοποιήσουν την εκστρατεία για τον καθορισμό περιοχών σε κάθε επαρχία για τον εορτασμό του φεστιβάλ Songkran χωρίς αλκοολούχα ποτά.

Στις καθορισμένες περιοχές χωρίς αλκοόλ, ο νόμος θα επιβάλλεται αυστηρά, συμπεριλαμβανομένων:

1.) Η απαγόρευση πωλήσεων αλκοόλ σε ανηλίκους κάτω των 20 ετών.

2.) Η απαγόρευση της προώθησης του αλκοόλ.

3.) Αυστηρές πωλήσεις αλκοολούχων ποτών κατά τις προβλεπόμενες νόμιμες ώρες από τις 11:00 π.μ. έως τις 2:00 και από τις 5:00 έως τις 12:00 π.μ. (μεσάνυχτα).

4.) Η απαγόρευση πώλησης και κατανάλωσης αλκοόλ εκτός νομίμως καθορισμένων τοποθεσιών.

5.) Οι αλκοολικοί έλεγχοι θα διενεργούνται σε όλους τους οδηγούς σε οποιοδήποτε σημείο ατυχήματος. Σε περίπτωση που εμπλέκονται ανήλικοι κάτω των 20 ετών, εάν τα επίπεδα αλκοόλ στο αίμα είναι πάνω από 20 χιλιοστόγραμμα ανά δεκατόλιτρο, η αστυνομία θα ερευνήσει περαιτέρω για να κινηθεί νομικά εναντίον των πωλητών.

6.) Θα δημιουργηθούν σημεία ελέγχου της αστυνομίας για να εμποδίζουν τους μεθυσμένους να οδηγούν στο δρόμο.

7.) Ένα άτομο υπό δοκιμασία για DUI θα αποστέλλεται αμέσως, με συναίνεση, σε διαδικασία αποκατάστασης υπό την επίβλεψη του Υπουργείου Δημόσιας Υγείας.

Ωστόσο, οι πιλοτικές επαρχίες στις οποίες επετράπη η λειτουργία των χώρων διασκέδασης έως τις 4 το πρωί πρέπει να συμμορφώνονται με τις καθορισμένες ανακοινώσεις του Υπουργείου Εσωτερικών. Σε άλλες περιοχές που δεν επιτρεπόταν η παράταση των ωρών υπηρεσίας ψυχαγωγίας πρέπει να κλείσουν σύμφωνα με το νόμο, παρατήρησε ο Δρ Τσόλναν.

Επιπλέον, οι επιτροπές θα αναθέσουν σε μια ομάδα εργασίας να μελετήσει την επέκταση των ωρών πώλησης αλκοόλ στα εστιατόρια. Εντός τριών μηνών, το συμπέρασμα θα παρουσιαζόταν με συνολική εξέταση για την τόνωση του τουρισμού και της οικονομίας της Ταϊλάνδης, κατέληξε ο Δρ Τσόλναν.

Εγγραφείτε
Kittisak Phalaharn
Ο Kittisak έχει πάθος για τις εξορμήσεις όσο σκληρές κι αν είναι, θα ταξιδεύει με περιπετειώδες στυλ. Όσο για τα ενδιαφέροντά του για τη φαντασία, τα αστυνομικά είδη στα μυθιστορήματα και τα βιβλία αθλητικής επιστήμης είναι κομμάτια της ψυχής του. Εργάζεται για την Pattaya News ως ο τελευταίος συγγραφέας.