Η Ταϊλάνδη έχει συμφωνία χωρίς βίζα με την Ευρωπαϊκή Ένωση

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

Η Ταϊλάνδη πιέζει για σχέδια ενίσχυσης των διεθνών της σχέσεων και του τουριστικού τομέα, καθώς ο πρωθυπουργός Srettha Thavisin ανακοίνωσε ότι λαμβάνει υποστήριξη από τη Γαλλία για μια συμφωνία χωρίς βίζα με τις χώρες του χώρου Σένγκεν. Κατά τη διάρκεια συνάντησης με τον Γάλλο Πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν στο Μέγαρο των Ηλυσίων στο Παρίσι, οι συζητήσεις κάλυψαν επίσης την επιτάχυνση μιας συμφωνίας ελεύθερου εμπορίου με την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η ανακοίνωση ήρθε μετά την κοινή συνέντευξη Τύπου των δύο ηγετών, όπου συζητήθηκε η πιθανή πρωτοβουλία για την απαλλαγή από την βίζα ως ατζέντα για τις εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο μετά το 2024. Η συμφωνία, εάν εγκριθεί, αναμένεται να αυξήσει τις τουριστικές και επιχειρηματικές ευκαιρίες μεταξύ της Ταϊλάνδης και των 27 χωρών Σένγκεν, προωθώντας τη στενότερη συνεργασία σε διάφορους τομείς.

Εκτός από τον τουρισμό, οι δύο ηγέτες συζήτησαν τη στρατιωτική συνεργασία και τις επικείμενες διαπραγματεύσεις για το ελεύθερο εμπόριο Ταϊλάνδης-ΕΕ, που αναμένεται να ολοκληρωθούν εντός 18 μηνών. Η συμπερίληψη του ταϊλανδικού μεταξιού στη γαλλική βιομηχανία μόδας τονίστηκε επίσης ως πιθανός τομέας συνεργασίας.

Οι συναντήσεις του Srettha με στελέχη από περισσότερες από 20 κορυφαίες γαλλικές εταιρείες αφορούσαν διάφορους κλάδους, από την αυτοκινητοβιομηχανία μέχρι την καθαρή ενέργεια και τη μόδα. Οι συνομιλίες μεταξύ του πρωθυπουργού της Ταϊλάνδης και των στελεχών της Formula 1 άνοιξαν επίσης την πιθανότητα η Ταϊλάνδη να φιλοξενήσει ένα Grand Prix, πιθανώς μέχρι το 2027.

Εγγραφείτε
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.