Οφέλη του ιδιωτικού τομέα της Ταϊλάνδης καθώς Κινέζοι, Ταϊβανέζοι, Ρώσοι και Βιρμανοί υπήκοοι οδηγούν σε άνθηση της αγοράς ακινήτων στην Ταϊλάνδη

Εθνικός-

Στις 11 Μαρτίου 2024, ο κ. Simon Lee, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Angel Real Estate Consultancy Co. Ltd., αποκάλυψε δημόσια έναν αυξανόμενο αριθμό επενδύσεων σε ακίνητα στην Ταϊλάνδη από Κινέζους, Ταϊβανέζους, Ρώσους και Βιρμανούς υπηκόους .

Οι ξένοι επενδυτές φέρεται να επένδυσαν σε κτήμα για ιδιωτικές κατοικίες και ενοικίαση με μέση απόδοση 5%. Σύμφωνα με τον Simon, οι Κινέζοι και οι υπήκοοι της Ταϊβάν επένδυσαν το υψηλότερο ποσό σε ακίνητα, ειδικά σε ανεπτυγμένες περιοχές όπως η Μπανγκόκ, το Πουκέτ και το Τσιάνγκ Μάι, ξεκινώντας από 5 έως 100 εκατομμύρια μπατ επένδυση σε μία μονάδα έως δέκα μονάδες.

Επιπλέον, οι Ρώσοι υπήκοοι έτειναν να επενδύουν σε συγκυριαρχίες του Πουκέτ ξεκινώντας από δύο έως πέντε εκατομμύρια μπατ ανά μονάδα και βίλες που ξεκινούσαν από 20 εκατομμύρια μπατ με μακροχρόνιο δικαίωμα μίσθωσης 30+30 ετών, είπε ο Simon.

Εν τω μεταξύ, οι υπήκοοι της Βιρμανίας επένδυσαν σε κτήματα στο Πουκέτ και στο Τσιάνγκ Μάι ξεκινώντας από 20 εκατομμύρια μπατ και σε συγκυριαρχίες Μπανγκόκ, Τσιάνγκ Μάι και Πουκέτ ξεκινώντας από δύο έως πέντε εκατομμύρια μπατ. Σύμφωνα με τον Σάιμον, οι περισσότεροι Βιρμανοί επενδυτές ήταν πλούσιοι και σύμφωνα με πληροφορίες προορίζονταν για λόγους πολιτικού ασύλου και φοροδιαφυγής.

Οι ξένοι επενδυτές θεώρησαν την Ταϊλάνδη ως μια ασφαλή ζώνη για επενδύσεις και επέλεξαν να αγοράσουν ακίνητα κοντά σε δημόσιες συγκοινωνίες και εκπαιδευτικά ιδρύματα. Θα χρειαζόταν χρόνος για Ρώσους και Ευρωπαίους επενδυτές να κοιτάξουν τα ακίνητα της Ταϊλάνδης, εν τω μεταξύ, οι Κινέζοι επενδυτές αυξάνονταν σταθερά, είπε ο Simon.

Εγγραφείτε
Kittisak Phalaharn
Ο Kittisak έχει πάθος για τις εξορμήσεις όσο σκληρές κι αν είναι, θα ταξιδεύει με περιπετειώδες στυλ. Όσο για τα ενδιαφέροντά του για τη φαντασία, τα αστυνομικά είδη στα μυθιστορήματα και τα βιβλία αθλητικής επιστήμης είναι κομμάτια της ψυχής του. Εργάζεται για την Pattaya News ως ο τελευταίος συγγραφέας.