Προειδοποίηση για θέματα μετεωρολογικού τμήματος της Ταϊλάνδης: Προβλέπονται καταιγίδες καυτών εποχών και υψηλές PM 2.5 επίπεδα για τις επόμενες 24 ώρες

Εθνικός-

Στις 10 Μαρτίου 2024, η Μετεωρολογική Υπηρεσία της Ταϊλάνδης προέβλεψε τις καιρικές συνθήκες για τις επόμενες 24 ώρες.

Τις επόμενες 24 ώρες, μάζα αέρα υψηλής πίεσης ή ψυχρού αέρα από την Κίνα θα καλύψει τη βορειοανατολική Ταϊλάνδη και τη Θάλασσα της Νότιας Κίνας. Οι νότιοι και νοτιοανατολικοί άνεμοι φέρνουν υγρασία από τον Κόλπο της Ταϊλάνδης και τη Θάλασσα της Νότιας Κίνας στον κάτω βόρειο, βορειοανατολικό, κεντρικό και ανατολικό Ταϊλάνδη, προκαλώντας καυτές εποχικές καταιγίδες.

Αυτές οι καταιγίδες μπορεί να περιλαμβάνουν καταιγίδες, θυελλώδεις ανέμους σε ορισμένες περιοχές και πιθανούς κεραυνούς.
Ως εκ τούτου, συνιστάται στους πολίτες να είναι προσεκτικοί απέναντι στους κινδύνους από τις καύσωνες της περιόδου, αποφεύγοντας να βρίσκονται σε ανοιχτούς χώρους. Οι αγρότες πρέπει να προετοιμαστούν και να γνωρίζουν πιθανές ζημιές στα γεωργικά προϊόντα και κινδύνους για τα ζώα.

Για τη νοτιοανατολική και νότια Ταϊλάνδη, οι άνεμοι που πνέουν πάνω από τον Κόλπο της Ταϊλάνδης, τη νότια περιοχή και τη Θάλασσα Ανταμάν, γίνονται ισχυρότεροι, με αποτέλεσμα αυξημένες βροχοπτώσεις στα νότια. Τα κύματα ανέμου στον κάτω κόλπο της Ταϊλάνδης είναι μέτρια, με τα κύματα να φτάνουν τα 1 έως 2 μέτρα. Σε περιοχές με καταιγίδες, τα κύματα θα μπορούσαν να ξεπεράσουν τα 2 μέτρα.

Συνιστάται στους ναυτικούς σε αυτές τις περιοχές να πλέουν με προσοχή και να αποφεύγουν την πλεύση σε περιοχές με καταιγίδες.
Επίπεδα σκόνης PM 2.5: Στα βόρεια, τα βορειοανατολικά και την άνω κεντρική Ταϊλάνδη, υπάρχει μέτρια έως υψηλή συσσώρευση σκόνης/νέφος, καθώς οι ασθενείς άνεμοι καλύπτουν την περιοχή που οδηγεί σε κακή κυκλοφορία του αέρα.

Εγγραφείτε
Kittisak Phalaharn
Ο Kittisak έχει πάθος για τις εξορμήσεις όσο σκληρές κι αν είναι, θα ταξιδεύει με περιπετειώδες στυλ. Όσο για τα ενδιαφέροντά του για τη φαντασία, τα αστυνομικά είδη στα μυθιστορήματα και τα βιβλία αθλητικής επιστήμης είναι κομμάτια της ψυχής του. Εργάζεται για την Pattaya News ως ο τελευταίος συγγραφέας.