Διευθυντής του Γραφείου Προστασίας Άγριας Ζωής συζητά τις προκλήσεις αποζημίωσης μετά την επίθεση των Μακάκων στο Lop Buri

Λοπ Μπούρι-

Στις 8 Μαρτίου 2024, ο κ. Phadet Laithong, διευθυντής του Γραφείου Προστασίας Άγριας Ζωής του τμήματος, αποκάλυψε δημόσια ότι μια γυναίκα έμπορος στο Lop Buri τραυμάτισε τους γοφούς της και εξάρθρωσε το γόνατό της από επίθεση μακάκου.

Το θύμα, που ονομάστηκε δημόσια η κα Ariyakanta Kanchanasinmetha, 37 ετών, ζήτησε από τις αρμόδιες υπηρεσίες να αποζημιώσουν κατάλληλα. Ωστόσο, ο Phadet είπε ότι τα κριτήρια για την κυβερνητική αποζημίωση τέθηκαν σε περίπτωση σωματικής επίθεσης μόνο από άγριους ταύρους και ελέφαντες.

Επί του παρόντος, οι μακάκοι είναι προστατευόμενα ζώα, αλλά ζουν σε αστικές περιοχές, προκαλώντας ενοχλήσεις και βλάπτοντας τις περιουσίες των ντόπιων. Η εξέταση των κριτηρίων αποζημίωσης σε κάθε περίπτωση θα αποδεικνυόταν δύσκολη, καθώς απαιτούσε στοιχεία από κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης ή βίντεο που να υποδεικνύουν ότι ένα άτομο δεν πρέπει πρώτα να βλάψει ή να πειράξει τους μακάκους, είπε ο Phadet.

Η εξέταση των κριτηρίων για την αποζημίωση έπρεπε να είναι ολοκληρωμένη, αν και δεν μπορούσε να συγκριθεί με τα κριτήρια των άγριων ταύρων και των ελεφάντων που κάλυπταν μόνο το σώμα κάποιου.

Ο Ταϊλανδός Το Γραφείο Προστασίας Άγριας Ζωής εργάστηκε προληπτικά για να λύσει τα προβλήματα των μακάκων στο Lop Buri, ελέγχοντας τον πληθυσμό των μακάκων, ενώ ανακαλώντας τους μακάκους από προστατευόμενα ζώα, όπως ορισμένοι άνθρωποι είχαν προτείνει ότι δεν ήταν αποδεκτή λύση, δήλωσε ο Phadet. Οι άνθρωποι θα μπορούσαν να βλάψουν τους μακάκους μέχρι θανάτου και ακόμη και να τους εξάγουν στο εξωτερικό για πειράματα σε ζώα και κατανάλωση, εάν ανακληθεί το προστατευτικό τους καθεστώς, είπε ο Phadet.

Ήταν απαραίτητος ο συντονισμός με τους κατοίκους της περιοχής για να βρεθεί κοινό έδαφος για να λυθεί ο υπερπληθυσμός των μακάκων με στείρωση. Από το 2014 έως σήμερα, περισσότεροι από 5,135 μακάκοι στειρώθηκαν για να μειώσουν τον πληθυσμό τους και να ανακουφίσουν τις οχλήσεις από αυτούς στους ντόπιους, είπε ο Phadet.

Εγγραφείτε
Kittisak Phalaharn
Ο Kittisak έχει πάθος για τις εξορμήσεις όσο σκληρές κι αν είναι, θα ταξιδεύει με περιπετειώδες στυλ. Όσο για τα ενδιαφέροντά του για τη φαντασία, τα αστυνομικά είδη στα μυθιστορήματα και τα βιβλία αθλητικής επιστήμης είναι κομμάτια της ψυχής του. Εργάζεται για την Pattaya News ως ο τελευταίος συγγραφέας.