Η Ειδική Ομάδα της Ταϊλάνδης κατέσχεσε 7 εκατομμύρια χάπια αμφεταμίνης και 100 κιλά μεθαμφεταμίνης στην υποκλοπή συνόρων στο Mae Hong Son

Mae Hong Son-

Στις 7 Μαρτίου 2024, αξιωματικοί της Ειδικής Ομάδας Σινγκχανάτ αναχαίτησαν το λαθρεμπόριο ναρκωτικών από τη Μιανμάρ στα σύνορα της Ταϊλάνδης στο Πάι, Μάε Χονγκ Σον. Ως αποτέλεσμα, κατασχέθηκαν 35 σακίδια που περιείχαν 7 εκατομμύρια χάπια αμφεταμίνης και 100 κιλά μεθαμφεταμίνης.

Σύμφωνα με τον Διοικητή της Ειδικής Ομάδας Εργασίας Singhanat Συνταγματάρχη Wanchai Maneewan, υπήρχε μια αναφορά από μια ανώνυμη πηγή που ανέφερε μια ομάδα λαθρέμπορων ναρκωτικών, που αυτοαποκαλούνται United Wa State Army (UWSA), και μια ομάδα φυλών Muser hill που προσπαθούσε να διακινήσει παράνομη ουσίες από τη Μιανμάρ στα σύνορα της Ταϊλάνδης.

Σε απάντηση στην αναφορά, στελέχη της Ειδικής Ομάδας Εργασίας Singhanat στάλθηκαν στην αναφερόμενη περιοχή στο Ban Pai Song Ngaeng, Pai, Mae Hong Son. Οι περιπολικές μονάδες βρήκαν ύποπτα σακίδια στοιβαγμένα στο έδαφος σε ένα δασώδες άλσος. Στη συνέχεια, οι αξιωματικοί της Ειδικής Ομάδας κατέσχεσαν το περιουσιακό στοιχείο που περιείχε 7 εκατομμύρια χάπια αμφεταμίνης και 100 κιλά μεθαμφεταμίνης.

Οι παράνομες ουσίες μεταφέρθηκαν αργότερα μέσω ελικοπτέρου στο Τμήμα Ειδικής Ομάδας Singhanat στη στρατιωτική βάση Mon Talang, Mueangl, Mae Hong Son. Δεν συνελήφθη ύποπτος για το περιστατικό.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες θα διερευνήσουν περαιτέρω για να διασφαλίσουν ότι τα σύνορα της Ταϊλάνδης θα είναι καθαρά από παράνομες ουσίες, σύμφωνα με αξιωματούχους.

Εγγραφείτε
Kittisak Phalaharn
Ο Kittisak έχει πάθος για τις εξορμήσεις όσο σκληρές κι αν είναι, θα ταξιδεύει με περιπετειώδες στυλ. Όσο για τα ενδιαφέροντά του για τη φαντασία, τα αστυνομικά είδη στα μυθιστορήματα και τα βιβλία αθλητικής επιστήμης είναι κομμάτια της ψυχής του. Εργάζεται για την Pattaya News ως ο τελευταίος συγγραφέας.