Η κυβέρνηση της Ταϊλάνδης εγκρίνει έργο 272 εκατομμυρίων μπατ για την αντιμετώπιση της σκόνης και των πυρκαγιών PM 2.5 σε 17 βόρειες επαρχίες

Εθνικός-

Στις 3 Μαρτίου 2024, η κα Kanika Aunjit, η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος της Ταϊλάνδης, έδωσε συνέντευξη Τύπου μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου της Ταϊλάνδης για την έγκριση του ετήσιου προϋπολογισμού για το οικονομικό έτος 2024, με συνολικό ποσό 272 εκατομμυρίων μπατ που διατέθηκαν σε ένα έργο για την επίλυση προβλήματα πυρκαγιάς και αιθαλομίχλης και μείωση της σκόνης PM 2.5.

Εν τω μεταξύ, 17 επαρχίες στη βόρεια Ταϊλάνδη αντιμετώπισαν προβλήματα PM 2.5 σε ανησυχητικό επίπεδο, καθώς οι πυρκαγιές επηρέασαν αρνητικά τους ντόπιους τα τελευταία χρόνια. Η κυβέρνηση της Ταϊλάνδης έδωσε σημασία στα θέματα και έθεσε το θέμα του PM 2.5 ως εθνική ατζέντα, παρατήρησε ο Kanika.

Η περιοχή των 17 βόρειων επαρχιών είναι το κέντρο της Ταϊλάνδης με μεγάλο αριθμό πολιτών που ζει εκεί και αποτελεί οικονομικό κόμβο. Ωστόσο, το ζήτημα της ατμοσφαιρικής ρύπανσης ήταν από πυρκαγιές, καύση γεωργικών προϊόντων, αιθαλομίχλη από γειτονικές χώρες, κυκλοφορία και μεταφορές και επιχειρηματικές βιομηχανίες, σύμφωνα με την Kanika.

Το κυβερνητικό έργο στόχευε στην επίλυση προβλημάτων δασικών πυρκαγιών και αιθαλομίχλης για την αντιμετώπιση προβλημάτων PM 2.5 σε 17 βόρειες επαρχίες, καυτά σημεία και περιοχές υψηλού κινδύνου δασικών πυρκαγιών κατά τη διάρκεια Ιανουαρίου-Μαΐου 2024, είπε η Kanika.

Εγγραφείτε
Kittisak Phalaharn
Ο Kittisak έχει πάθος για τις εξορμήσεις όσο σκληρές κι αν είναι, θα ταξιδεύει με περιπετειώδες στυλ. Όσο για τα ενδιαφέροντά του για τη φαντασία, τα αστυνομικά είδη στα μυθιστορήματα και τα βιβλία αθλητικής επιστήμης είναι κομμάτια της ψυχής του. Εργάζεται για την Pattaya News ως ο τελευταίος συγγραφέας.