Συνελήφθη Κινέζος για λαθρεμπόριο ναρκωτικών στο αεροδρόμιο Suvarnabhumi: Κατασχέθηκαν 3 κιλά ηρωίνης

Εθνικός-

Στις 27 Φεβρουαρίου 2024, η Πολ. Ο Αντιστράτηγος Panurat Lakboon, Γενικός Γραμματέας του Γραφείου του Ταϊλανδικού Συμβουλίου Ελέγχου Ναρκωτικών (ONCB), αποκάλυψε δημόσια μετά τη σύλληψη ενός Κινέζου που φέρεται να διακινούσε παράνομες ουσίες στο αεροδρόμιο Suvarnabhumi.

Πολ. Ο υποστράτηγος Panurat δήλωσε ότι στις 22 Φεβρουαρίου, αξιωματικοί της Ταϊλάνδης ONCB στο Πεκίνο της Κίνας ανέφεραν ότι ένας ύποπτος θα διακινούσε παράνομες ουσίες από την Ταϊλάνδη στην Αυστραλία. Η Ταϊλανδική Ομάδα Απαγόρευσης Αεροδρομίου (AITF) ανατέθηκε να παρακολουθεί τον ύποπτο στο αεροδρόμιο Suvarnabhumi.

Στις 26 Φεβρουαρίου, η AITF εντόπισε τον ύποπτο, έναν Κινέζο υπήκοο του οποίου το όνομα αποκρύφτηκε από την αστυνομία, και ζήτησε έρευνα. Ως αποτέλεσμα, κατασχέθηκαν τρία κιλά ηρωίνης κρυμμένα μέσα σε δύο κουτιά σωματικής πούδρας και ένα βιβλίο.

Οι αστυνομικοί απήγγειλαν κατηγορίες για αδικήματα παράνομης ουσίας προτού συνοδεύσουν τον ύποπτο στο Ταϊλανδικό Γραφείο Καταστολής Ναρκωτικών για περαιτέρω νομική επεξεργασία.

Πολ. Ο υποστράτηγος Panurat πρόσθεσε ότι εκτός από το λαθρεμπόριο ναρκωτικών μέσω των συνόρων της Ταϊλάνδης, το λαθρεμπόριο των αερομεταφορών ήταν ένα άλλο μέσο, ​​καθώς οι λαθρέμποροι ναρκωτικών έβαλαν τις παράνομες ουσίες ως δέματα ή μεταμφιέστηκαν σε τουρίστες.
Ως απάντηση στο λαθρεμπόριο αερομεταφορών, η κυβέρνηση της Ταϊλάνδης ίδρυσε το AITF, ειδικά για το λαθρεμπόριο ναρκωτικών μέσω αεροπορικών μέσων στα αεροδρόμια.

Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία του ONCB, από την 1η Οκτωβρίου 2022 έως σήμερα, η AITF κατάφερε να κατασχέσει 116 κιλά μεθαμφεταμίνης και 116 κιλά ηρωίνης, με συνολικά 85 περιπτώσεις απόπειρας διανομής παράνομων ουσιών στην Αυστραλία.

Εγγραφείτε
Kittisak Phalaharn
Ο Kittisak έχει πάθος για τις εξορμήσεις όσο σκληρές κι αν είναι, θα ταξιδεύει με περιπετειώδες στυλ. Όσο για τα ενδιαφέροντά του για τη φαντασία, τα αστυνομικά είδη στα μυθιστορήματα και τα βιβλία αθλητικής επιστήμης είναι κομμάτια της ψυχής του. Εργάζεται για την Pattaya News ως ο τελευταίος συγγραφέας.