Ξεκινά το Cobra Gold 2024, φέρνοντας στρατιωτική εκπαίδευση και οικονομική ώθηση στην Ταϊλάνδη

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Άσκηση Cobra Gold

Εθνική -

Δεκάδες χιλιάδες στρατιωτικό προσωπικό από περισσότερες από 30 χώρες έχουν κατέβει στην Ταϊλάνδη για το «Cobra Gold 2024», μια μεγάλης κλίμακας κοινή στρατιωτική άσκηση που έχει προγραμματιστεί από τις 26 Φεβρουαρίου έως τις 8 Μαρτίου. Η φετινή επανάληψη σηματοδοτεί την επιστροφή στις λειτουργίες πλήρους κλίμακας μετά τη μείωση της τα τελευταία τρία χρόνια λόγω της πανδημίας COVID-19.

Βίντεο από την τελετή έναρξης μπορείτε να δείτε εδώ στο κανάλι μας στο YouTube.

Σύμφωνα με τον κ. Jirayu Houngsub, εκπρόσωπο του Υπουργείου Άμυνας, η 43η άσκηση Cobra Gold θα ενσωματώσει το "Muay Thai", την παραδοσιακή ταϊλανδική πολεμική τέχνη, στις ασκήσεις εκπαίδευσης ως μέσο προώθησης της ταϊλανδικής μαλακής δύναμης.

Πέρα από τις στρατιωτικές πτυχές, το Cobra Gold 2024 αναμένεται να επηρεάσει σημαντικά την οικονομία της Ταϊλάνδης, ιδιαίτερα σε τουριστικά σημεία όπως η Pattaya, το Jomtien, το Bang Saray και άλλες τοποθεσίες στις ανατολικές επαρχίες, συμπεριλαμβανομένων των Chonburi, Rayong, Lopburi και άλλων καθορισμένων περιοχών.

«Η Cobra Gold χρησιμεύει ως πολύτιμη πλατφόρμα όχι μόνο για στρατιωτική εκπαίδευση αλλά και για προώθηση ακαδημαϊκών ανταλλαγών, τεχνογνωσίας και στρατιωτικής τεχνολογίας», δήλωσε ο κ. Jirayu. «Η άσκηση ενισχύει επίσης την ικανότητα διαχείρισης ανακούφισης από καταστροφές και συμβάλλει σημαντικά στην τοπική οικονομία ενισχύοντας τις δαπάνες στην περιοχή».

Συνδιοργανωμένη από τις Βασιλικές Ένοπλες Δυνάμεις της Ταϊλάνδης και τη Διοίκηση Ινδο-Ειρηνικού των Ηνωμένων Πολιτειών, η Cobra Gold έχει μια μακρόχρονη παράδοση ως μία από τις μεγαλύτερες και μακροβιότερες στρατιωτικές ασκήσεις στη Νοτιοανατολική Ασία. Στοχεύει στην ενίσχυση της πολυεθνικής συνεργασίας, των στρατιωτικών δυνατοτήτων και της ετοιμότητας αντιμετώπισης καταστροφών, ενισχύοντας παράλληλα θετικές οικονομικές επιπτώσεις στην ανατολική περιοχή της Ταϊλάνδης.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Άσκηση Cobra Gold
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Άσκηση Cobra Gold
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Άσκηση Cobra Gold
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Άσκηση Cobra Gold

=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Έχετε μια γενική συμβουλή ειδήσεων, δελτίο τύπου, ερώτηση, σχόλιο κ.λπ.; Δεν μας ενδιαφέρουν οι προτάσεις SEO. Στείλτε μας email στο Tips@ThePattayanews.com

Εγγραφείτε
Στόχος Tanakorn
Ο μεταφραστής τοπικών ειδήσεων στο The Pattaya News. Ο Έιμ είναι ένας εικοσιτετράχρονος που σήμερα ζει στην Μπανγκόκ. Ενδιαφερόμενος για την αγγλική μετάφραση, την αφήγηση ιστοριών και την επιχειρηματικότητα, πιστεύει ότι η σκληρή δουλειά είναι απαραίτητο συστατικό κάθε επιτυχίας σε αυτόν τον κόσμο.