Η πρόταση για τοποθέτηση γραφικών προειδοποιητικών ετικετών στο αλκοόλ στην Ταϊλάνδη οδηγεί σε σθεναρή αντιπολίτευση

Εθνικός-

Στις 28 Φεβρουαρίου 2024, ο κ. Taopiphop Limjittrakorn, βουλευτής του Κόμματος Move Forward, και οι σχετικές υπηρεσίες έλαβαν επιστολή από τον κ. Charoen Charoenchai και εκπροσώπους της βιομηχανίας αλκοολούχων ποτών που διαμαρτύρονταν για ένα σχέδιο ανακοίνωσης της Επιτροπής Ελέγχου Αλκοολούχων Ποτών σχετικά με τις ετικέτες γραφικών συσκευασιών για αλκοολούχα ποτά.

Ο Charoen εξέφρασε την ανησυχία ότι οι προτεινόμενες ετικέτες, οι οποίες επιβάλλουν γραφικές εικόνες υγείας όπως μαυρισμένα συκώτια, θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα και ασθενείς που πεθαίνουν και προειδοποιητικά μηνύματα που καλύπτουν το 30% έως 50% των επιφανειών συσκευασίας, θα μπορούσαν να έχουν αρνητικές επιπτώσεις στον τουρισμό. Αυτό θα ήταν παρόμοιο με τους ισχύοντες κανόνες για τη συσκευασία τσιγάρων στην Ταϊλάνδη, αλλά θα ίσχυε επίσης για μεμονωμένα κουτιά και μπουκάλια.

Ο Charoen υποστήριξε ότι τέτοιες αυστηρές απαιτήσεις θα μπορούσαν να αποτρέψουν τους τουρίστες, ιδιαίτερα αυτούς που απολαμβάνουν τη νυχτερινή ζωή και τις δραστηριότητες που σχετίζονται με το αλκοόλ στην Ταϊλάνδη. Αυτό, με τη σειρά του, θα μπορούσε ενδεχομένως να βλάψει τους παρόχους υπηρεσιών ψυχαγωγίας στον τουριστικό τομέα.

Σε απάντηση στην καταγγελία, η Taopiphop τόνισε τη σημασία της εξέτασης των επιπτώσεων στον τουρισμό, σημειώνοντας ότι η Ταϊλάνδη βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στην τουριστική βιομηχανία της για οικονομική ανάπτυξη. Δήλωσε ότι οι αυστηρές απαιτήσεις συσκευασίας γραφικών θα μπορούσαν να δημιουργήσουν μια αρνητική εικόνα της Ταϊλάνδης, συμπεριλαμβανομένων ξενοδοχείων, εστιατορίων και χώρων ψυχαγωγίας.

Υπήρχαν επίσης ανησυχίες ότι οι εισαγόμενες πολυτελείς μάρκες αλκοόλ, συμπεριλαμβανομένου του εκλεκτού κρασιού, θα ήταν σθεναρά αντίθετες με τις ετικέτες επειδή δυνητικά βλάπτουν την εικόνα της επωνυμίας τους και θα μπορούσαν ενδεχομένως να σταματήσουν να πωλούν τις πολύτιμες μάρκες τους στην Ταϊλάνδη.

Εκφράστηκαν επίσης ανησυχίες σχετικά με το πώς μια τέτοια πρόταση θα αύξανε το λειτουργικό κόστος για τους πωλητές αλκοολούχων ποτών και θα έκανε διακρίσεις σε βάρος της μαχόμενης μικρής ταϊλανδικής βιομηχανίας ποτών και χειροτεχνίας που βασιζόταν στη μοναδική τέχνη και σχέδια για τα προϊόντα τους.

Ο Taopiphop ανέφερε περαιτέρω ότι η επίβλεψη των δημοσίων υπαλλήλων από τον υπουργό Δημόσιας Υγείας της Ταϊλάνδης, Τσόλναν Σρίκαεβ, ήταν αμφισβητήσιμη, ειδικά καθώς ο ανασχηματισμός του υπουργικού συμβουλίου της Ταϊλάνδης ήταν κοντά στην έγκριση ενός νόμου για τον έλεγχο του αλκοόλ για εισαγωγή στο Κοινοβούλιο τον επόμενο μήνα.

Το Κόμμα Move Forward πρότεινε τροποποιήσεις στον τρέχοντα νόμο για τον έλεγχο του αλκοόλ, πιστεύοντας ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι δεν πρέπει να δημιουργούν τους κανονισμούς τους, καθώς αντίκειται στις νομικές αρχές και την ηθική, παρατήρησε ο Taopiphop.

Αρχικά, αναφέρθηκε ότι οι ετικέτες συσκευασίας για τα αλκοολούχα ποτά δεν θα επιβληθούν αμέσως, καθώς η ανάδραση ήταν ανοιχτή προς εξέταση, δήλωσε ο Taopiphop.

Εγγραφείτε
Kittisak Phalaharn
Ο Kittisak έχει πάθος για τις εξορμήσεις όσο σκληρές κι αν είναι, θα ταξιδεύει με περιπετειώδες στυλ. Όσο για τα ενδιαφέροντά του για τη φαντασία, τα αστυνομικά είδη στα μυθιστορήματα και τα βιβλία αθλητικής επιστήμης είναι κομμάτια της ψυχής του. Εργάζεται για την Pattaya News ως ο τελευταίος συγγραφέας.