Δάση Τσιάνγκ Μάι που καταστρέφονται από πυρκαγιές

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

Οι πυρκαγιές έχουν καταστρέψει περίπου 30,000 rai (4,800 εκτάρια) δάσους σε τρεις περιοχές στην επαρχία Τσιάνγκ Μάι, σύμφωνα με τοπικούς αξιωματούχους.

Οι φλόγες, που ξεκίνησαν πριν από περίπου μια εβδομάδα, έπληξαν κυρίως το εθνικό πάρκο Ob Luang. Οι πυρκαγιές, που ξέσπασαν σχεδόν ταυτόχρονα στις περιοχές Hot, Chomg Thong και Mae Cham, συνεχίζουν να καίνε ανεξέλεγκτες. Οι πρακτικές των χωρικών να αναζητούν βρώσιμα τρόφιμα και το κάψιμο των υπολειμμάτων της φάρμας πιστεύεται ότι είναι η αιτία αυτών των πυρκαγιών.

Οι φωτιές είναι ορατές τη νύχτα, φωτίζοντας κόκκινο τον ουρανό, ενώ την ημέρα λευκοί καπνοί καλύπτουν τις περιοχές, υποδηλώνοντας την κατανάλωση ξερού φυλλώματος από τις φλόγες. Ο αναπληρωτής κυβερνήτης του Τσιάνγκ Μάι Thossapol Puan-udom δήλωσε την Κυριακή (25 Φεβρουαρίου) ότι συμμετέχει ενεργά στη διαχείριση των προσπαθειών για την κατάσβεση των πυρκαγιών. Το δύσκολο έδαφος των ψηλών ορεινών περιοχών, σε συνδυασμό με τον τρέχοντα ξηρό και ζεστό καιρό, έχουν δυσκολέψει ιδιαίτερα τις προσπάθειες κατάσβεσης.

Ως απάντηση στην κρίση, το κέντρο διοίκησης πυρκαγιάς στην περιοχή Χοντ ζήτησε εναέρια υποστήριξη από το Υπουργείο Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος, το οποίο με τη σειρά του ζητά βοήθεια από την Περιοχή της Τρίτης Στρατιάς για αεροσκάφη για να βοηθήσουν στην καταπολέμηση των πυρκαγιών.

Επιπλέον, το κέντρο παρακολούθησης PM2.5 του Chiang Mai έχει εντοπίσει 69 hotspot στην περιοχή από την Κυριακή, με τα περισσότερα να βρίσκονται στην περιοχή Hot. Άλλες πληγείσες περιοχές περιλαμβάνουν τις περιοχές Mae Cham, Doi Tao, Chomg Thong, Mae Taeng, San Sai, Prao, Mae Kwang και Chiang Dao.

Το προηγούμενο είναι ένα δελτίο τύπου από το τμήμα δημοσίων σχέσεων της κυβέρνησης της Ταϊλάνδης.

Εγγραφείτε
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.