Η ποιότητα του αέρα βελτιώνεται στην Μπανγκόκ, οι πυρκαγιές επιδεινώνονται στο Βορρά

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

Οι κάτοικοι της Μπανγκόκ πρόκειται να βιώσουν βελτιωμένη ποιότητα αέρα αυτή την εβδομάδα, με τα επίπεδα ρύπων PM2.5 να αναμένεται να μειωθούν τις επόμενες ημέρες.

Το Κέντρο Παρακολούθησης Ποιότητας Αέρα της Μητροπολιτικής Διοίκησης της Μπανγκόκ (BMA), γνωστό ως AirBKK, ανέφερε ότι οι συγκεντρώσεις PM2.5 στην πρωτεύουσα το πρωί της Κυριακής (25 Φεβρουαρίου) ήταν κάτω από το 24ωρο όριο ασφαλούς έκθεσης των 37.5 μικρογραμμαρίων ανά κυβικό μέτρο (μg /m³), που κυμαίνεται μεταξύ 12.8-26.8 μg/m³.

Η κατάσταση αναμένεται να βελτιωθεί περαιτέρω έως τις 3 Μαρτίου λόγω της ευνοϊκής ροής αέρα πάνω από την πόλη. Δεν εντοπίστηκαν εστίες πυρκαγιάς στην Μπανγκόκ, υποδεικνύοντας ότι η βελτίωση της ποιότητας του αέρα της πόλης δεν επηρεάζεται άμεσα από τις πυρκαγιές.

Αντίθετα, οι βόρειες και βορειοανατολικές περιοχές προετοιμάζονται για αύξηση των επιπέδων ατμοσφαιρικής ρύπανσης που αποδίδεται στις συνεχιζόμενες δασικές πυρκαγιές. Ο Οργανισμός Ανάπτυξης Γεωπληροφορικής και Διαστημικής Τεχνολογίας (GISTDA) εντόπισε υψηλά επίπεδα PM2.5 σε 17 επαρχίες, με το Lamphun και το Sukhothai να καταγράφουν τις υψηλότερες συγκεντρώσεις.

Οι εκτεταμένες πυρκαγιές, ιδιαίτερα σε επαρχίες όπως το Τσιάνγκ Μάι, το Μάε Χονγκ Σον και το Φιτσανουλόκ, έχουν οδηγήσει σε ανθυγιεινά επίπεδα σκόνης για την πλειονότητα των κατοίκων σε αυτές τις περιοχές. Το δύσκολο έδαφος έχει περιπλέξει τις προσπάθειες κατάσβεσης, με σημαντικά σημεία εστίασης στο Εθνικό Πάρκο Ob Luang στην περιοχή Hot του Τσιάνγκ Μάι, μαζί με τις περιοχές Muang και Pai στην περιοχή Mae Hong Son και Wang Thong στο Phitsanulok.

Ως απάντηση στην κλιμακούμενη κρίση, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Εσωτερικών Anutin Charnvirakul έδωσε πρόσφατα εντολή σε όλους τους κυβερνήτες των επαρχιών να αντιμετωπίσουν τα περιστατικά πυρκαγιών και να επιβάλουν κανονισμούς κατά της καύσης αγροκτημάτων για τον μετριασμό της ατμοσφαιρικής ρύπανσης.

Το προηγούμενο είναι ένα δελτίο τύπου από το τμήμα δημοσίων σχέσεων της κυβέρνησης της Ταϊλάνδης.

Εγγραφείτε
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.