Κορυφαίες ιστορίες Εθνικής Ταϊλάνδης από την περασμένη εβδομάδα: Το καλοκαίρι αρχίζει επίσημα και πολλά άλλα

Ακολουθεί μια ματιά στις κορυφαίες ιστορίες ΕΘΝΙΚΗΣ Ταϊλάνδης, που επιλέχθηκαν από την Εθνική μας ομάδα Pattaya News/TPN, από την τελευταία εβδομάδα, Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου έως Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2024.

Δεν έχουν κάποιο ιδιαίτερο επίπεδο σημασίας, αλλά παρατίθενται με τη σειρά ημερομηνίας δημοσίευσης.

Ας ξεκινήσουμε και ας δούμε ποιες ήταν οι κορυφαίες ιστορίες!

  1. Η Μετεωρολογική Υπηρεσία της Ταϊλάνδης ανακοίνωσε ότι το καλοκαίρι αναμένεται να ξεκινήσει προς το τέλος αυτού του μήνα, με ακραίο καύσωνα να προβλέπεται για τον Μάρτιο και τον Απρίλιο.

Το Ταϊλανδικό Μετεωρολογικό Τμήμα ανακοίνωσε την έναρξη του καλοκαιριού στην Ταϊλάνδη στις 21 Φεβρουαρίου 2024.

Σε πολλά μέρη της Ταϊλάνδης κάνει ήδη αρκετή ζέστη!

2. Ένας καπετάνιος σκάφους έχασε τη ζωή του όταν δύο σκάφη με μακριά ουρά που μετέφεραν 31 ξένους τουρίστες συνετρίβη κοντά σε νησί στο Κράμπι.

Ωστόσο, όλοι οι ξένοι τουρίστες ήταν ασφαλείς.

3. Υπόθεση Τμήμα 112 του πρώην πρωθυπουργού της Ταϊλάνδης Thaksin Shinawatra: Παραγγέλθηκε περαιτέρω έρευνα.

Ο Samdech Hun Sen, ο πρώην πρωθυπουργός της Καμπότζης (1985–2023), έφτασε στο Manor "Chan Song La" για να χαιρετήσει τον Thaksin Shinawatra και ο σημερινός πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης Srettha Thavisin επισκέφθηκε επίσης το Thaksin αυτή την εβδομάδα. Και οι δύο άνδρες είπαν ότι επρόκειτο απλώς για προσωπικές επισκέψεις και ισχυρίστηκαν ότι δεν έγιναν επαγγελματικές ή πολιτικές συζητήσεις.

4. Το υπουργικό συμβούλιο της Ταϊλάνδης ενέκρινε εξάμηνη παράταση της απαλλαγής από την υποχρέωση θεώρησης για τους επισκέπτες του Καζακστάν, η οποία ισχύει έως τις 31 Αυγούστου 2024, σε μια προσπάθεια να τονώσει περαιτέρω τον τουρισμό.

Περισσότεροι από 172,000 τουρίστες επισκέφτηκαν την Ταϊλάνδη μετά την απόφαση της κυβέρνησης της Ταϊλάνδης να άρει την υποχρέωση θεώρησης για τους πολίτες του Καζακστάν τον Σεπτέμβριο του περασμένου έτους 2023.

5. Το Κεντρικό Γραφείο Ερευνών αποκάλυψε την πρόοδο της υπόθεσης στο δίκτυο τυχερών παιχνιδιών «Minnie» που συνδέεται με υψηλόβαθμους αστυνομικούς, συμπεριλαμβανομένου του Pol. Στρατηγός Surachet "Big Joke" Hakphan, ο Αναπληρωτής Αρχηγός της Εθνικής Αστυνομίας.

Πολ. Ο στρατηγός Surachet, φέρεται να ασκήθηκε πιέσεις για κατηγορίες σύμφωνα με τις Ενότητες 157 και 149: παραμέληση να εκτελεί τα καθήκοντά του με έντιμο τρόπο και έλαβε περιουσία παράνομα, αντίστοιχα. Ο ίδιος αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες και δήλωσε επίσης ότι ούτε αυτές έχουν κατατεθεί επίσημα ως κατηγορίες. Ισχυρίζεται ότι η διαμάχη είναι προσωπική, όχι παράνομη, με άλλους υψηλόβαθμους αστυνομικούς και θα πρέπει να διευθετηθεί εσωτερικά, όχι δικαστικά.

Αυτό είναι όλο για αυτήν την εβδομάδα, να είστε ασφαλείς!

Η αρχική έκδοση αυτού του άρθρου εμφανίστηκε στον αδελφό μας ιστότοπο, The TPN National News, που ανήκει στη μητρική μας εταιρεία TPN media.

Εγγραφείτε
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.