Οι πιστοί συγκεντρώθηκαν στο Wat Chai Mongkol στην Pattaya κατά τη διάρκεια της Ημέρας Makha Bucha

Πατάγια -

Ο Wat Chai Mongkol πραγματοποίησε έναν ζωντανό εορτασμό της Ημέρας Makha Bucha το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου, προσελκύοντας πιστούς και βουδιστές από όλη την Pattaya και τις κοντινές κοινότητες.

Η Ημέρα Μάκα Μπούτσα, που γιορτάζεται τη 15η ημέρα του τρίτου σεληνιακού μήνα, τιμά τη θαυματουργή συγκέντρωση 1,250 βουδιστών μοναχών ενώπιον του Βούδα. Αυτή η ημέρα σηματοδοτεί επίσης την παράδοση του Ovada Patimokkha από τον Βούδα, το οποίο τονίζει τη σημασία της καλής ηθικής συμπεριφοράς.

Καθ' όλη τη διάρκεια της ημέρας, οι βουδιστές οπαδοί συμμετείχαν σε διάφορες θρησκευτικές δραστηριότητες στο Wat Chai Mongkol, συμπεριλαμβανομένης της αξιοποίησης, της προσφοράς ελεημοσύνης και της ακρόασης των διδασκαλιών Dhamma. Η βραδιά κορυφώθηκε με την πομπή με τα κεριά, μια συμβολική πράξη αποτίμησης φόρου τιμής στον Τριπλό Διαμάντι: Βούδα, Ντάμμα και Σάνγκα.

Οι πιστοί, τόσο Ταϊλανδοί όσο και ξένοι, γέμισαν τον χώρο του ναού, κουβαλώντας κεριά και λουλούδια. Η πομπή, υπό την ηγεσία των μοναχών που έψαλλαν προσευχές, κυκλοφόρησε την κύρια αίθουσα τρεις φορές, κάθε γύρος αφιερωμένος σε μια πτυχή του Triple Gem.

Η ατμόσφαιρα χθες ήταν γεμάτη ευλάβεια και ειρήνη καθώς οι συμμετέχοντες περπατούσαν μαζί, στοχαζόμενοι τις διδασκαλίες του Βούδα και αναζητώντας ευλογίες για τη ζωή τους. Πολλοί πιστεύουν ότι η συμμετοχή σε αυτή την πομπή φέρνει εσωτερική γαλήνη, χαρά, επίγνωση και καλή τύχη.


-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Θέλετε να διαφημιστείτε μαζί μας ή να ρωτήσετε σχετικά με την προώθηση της επιχείρησής σας, της εκδήλωσης, της φιλανθρωπίας ή της αθλητικής σας εκδήλωσης; Στείλτε μας email στο Sales@ThePattayanews.com

Εγγραφείτε
Στόχος Tanakorn
Ο μεταφραστής τοπικών ειδήσεων στο The Pattaya News. Ο Έιμ είναι ένας εικοσιτετράχρονος που σήμερα ζει στην Μπανγκόκ. Ενδιαφερόμενος για την αγγλική μετάφραση, την αφήγηση ιστοριών και την επιχειρηματικότητα, πιστεύει ότι η σκληρή δουλειά είναι απαραίτητο συστατικό κάθε επιτυχίας σε αυτόν τον κόσμο.