Οι αρχές της Ταϊλάνδης και της Μιανμάρ πραγματοποιούν επιδρομή σε τεράστιο διαδικτυακό χώρο τυχερών παιχνιδιών στα σύνορα Ταϊλάνδης-Μυανμάρ

Εθνικός-

Στις 24 Φεβρουαρίου 2024, αξιωματικοί του στρατού και της αστυνομίας της Μιανμάρ ξεκίνησαν μια επιχείρηση επιδρομής σε ένα κτίριο που χρησιμοποιείται ως γραφεία λειτουργίας διαδικτυακών τυχερών παιχνιδιών στα σύνορα Ταϊλάνδης-Μυανμάρ, κοντά στο Μάε Σάι, στο Τσιάνγκ Ράι.

Σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ της Μιανμάρ, στις 22 Φεβρουαρίου, το κτίριο ήταν ύποπτο ότι ήταν κατοικία για υπηκόους της Ταϊλάνδης, της Κίνας και της Βιρμανίας που εργάζονταν για διαδικτυακούς ιστότοπους τυχερών παιχνιδιών. Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης επιδρομής, βρέθηκαν περισσότεροι από 689 υπάλληλοι, συμπεριλαμβανομένων Κινέζων, Βιρμανών και 140 υπηκόων της Ταϊλάνδης.

Η αστυνομία της Μιανμάρ κατάφερε να κατασχέσει ως αποδεικτικά στοιχεία 400 υπολογιστές, 270 τηλέφωνα, 10 αυτοκίνητα και 170 μηχανές.

Η επιχείρηση ήταν επιτυχής με τη συνεργασία της κυβέρνησης της Ταϊλάνδης ως απάντηση σε πολλά θύματα που έπεσαν σε ιστοσελίδες διαδικτυακού τζόγου. Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης της Μιανμάρ, πολλοί Ταϊλανδοί που είχαν εργαστεί στο Tachileik της Μιανμάρ, άρχισαν να επιστρέφουν στην Ταϊλάνδη, παρόλο που δεν εργάζονταν σε ιστότοπους διαδικτυακού τζόγου.

Η Σύμφωνα με πληροφορίες, η κυβέρνηση της Μιανμάρ έστησε αστυνομικά σημεία ελέγχου και επιθεώρησε εξονυχιστικά τους Ταϊλανδούς υπηκόους από πόρτα σε πόρτα, προκαλώντας παράνοια στους Ταϊλανδούς που εργάζονται στην περιοχή. Σύμφωνα με πληροφορίες αναζητούσαν όσους εργάζονταν παράνομα.

Η κυβέρνηση της Μιανμάρ προειδοποίησε ότι όσοι παραβίασαν τους νόμους θα αντιμετωπίσουν δικαστική δίωξη έξι μηνών φυλάκισης στο Kengtung, Shan State, Μιανμάρ, προτού απελαθούν στην Ταϊλάνδη για περαιτέρω νομική επεξεργασία.

Εγγραφείτε
Kittisak Phalaharn
Ο Kittisak έχει πάθος για τις εξορμήσεις όσο σκληρές κι αν είναι, θα ταξιδεύει με περιπετειώδες στυλ. Όσο για τα ενδιαφέροντά του για τη φαντασία, τα αστυνομικά είδη στα μυθιστορήματα και τα βιβλία αθλητικής επιστήμης είναι κομμάτια της ψυχής του. Εργάζεται για την Pattaya News ως ο τελευταίος συγγραφέας.