Οι αρχές της Ταϊλάνδης συνέλαβαν ύποπτο της Ταϊλάνδης για λαθρεμπόριο κατεψυγμένου σπέρματος στην Καμπότζη και το Λάος, που συνδέεται με Κινέζους επενδυτές

Εθνικός-

Στις 24 Φεβρουαρίου 2024, το Ταϊλανδικό Κεντρικό Γραφείο Ερευνών (CIB) συνέλαβε έναν ύποπτο που φέρεται να μετέφερε λαθραία κατεψυγμένο σπέρμα σε δεξαμενές αζώτου σε κλινικές στην Καμπότζη και το Λάο PDR σύμφωνα με ένταλμα σύλληψης του ποινικού δικαστηρίου.

Ο ύποπτος, ο οποίος αναγνωρίστηκε δημόσια ως ο κ. Theerapong Chaiyasuk, 33 ετών, συνελήφθη σε μια κατοικία στο Mueang, Nonthaburi. Σύμφωνα με την έκθεση της αστυνομίας, το 2017, οι τελωνειακοί υπάλληλοι του Nong Khai αναχαίτησαν μια επιχείρηση λαθρεμπορίας κατεψυγμένου σπέρματος, χρησιμοποιώντας δεξαμενές αζώτου στο Lao PDR.

Μετά από έρευνα της αστυνομίας, διαπιστώθηκε ότι Κινέζοι επενδυτές υποστήριζαν την επιχείρηση λαθρεμπορίας προς την Λαϊκή Δημοκρατία του Λάος και την Καμπότζη. Το κατεψυγμένο σπέρμα θα χρησιμοποιηθεί στην παρένθετη μητρότητα καθώς σε ένα νεογέννητο μωρό θα παραχωρούνται δικαιώματα να λάβει την εθνικότητα από παρένθετες μητέρες.

Επιπλέον, οι Κινέζοι επενδυτές θα το εκμεταλλεύονταν αυτό για ξέπλυμα χρήματος, σύμφωνα με την αστυνομία.
Ο Theerapong, ο ύποπτος, φέρεται να συμμετείχε στην επιχείρηση λαθρεμπορίας ως αρχηγός. Η CIB κατάφερε να εντοπίσει την κατοικία του υπόπτου μετά από 7 χρόνια.

Σύμφωνα με την έκθεση της αστυνομίας, ο ύποπτος φέρεται να ομολόγησε τις αδικίες του ως επικεφαλής επιχείρησης λαθρεμπορίας παγωμένου σπέρματος. Δήλωσε ότι ξεκίνησε τις παρανομίες από το 2014 έως το 2017. Αναφέρθηκε ότι ο ύποπτος θα λάμβανε 10,000 έως 15,000 μπατ ανά 100 σωλήνες λαθρεμπορίου.

Ο ύποπτος πρόσθεσε ότι στην Ταϊλάνδη ήταν πολύπλοκο να ζητηθεί άδεια για παρένθετη μητρότητα και το κόστος ήταν πολύ ακριβό. Αντίθετα, η παρένθετη μητρότητα στο Λάο PDR και την Καμπότζη κόστιζε λιγότερο και ήταν νόμιμη.

Αρχικά, ο Theerapong συνοδεύτηκε σε αξιωματικούς της CIB για περαιτέρω νομική επεξεργασία.

Εγγραφείτε
Kittisak Phalaharn
Ο Kittisak έχει πάθος για τις εξορμήσεις όσο σκληρές κι αν είναι, θα ταξιδεύει με περιπετειώδες στυλ. Όσο για τα ενδιαφέροντά του για τη φαντασία, τα αστυνομικά είδη στα μυθιστορήματα και τα βιβλία αθλητικής επιστήμης είναι κομμάτια της ψυχής του. Εργάζεται για την Pattaya News ως ο τελευταίος συγγραφέας.