Η αστυνομία της Ταϊλάνδης συνεχίζει την έρευνα για το δίκτυο τυχερών παιχνιδιών που φέρεται να εμπλέκεται αστυνομία υψηλού επιπέδου

Εθνικός-

Στις 21 Φεβρουαρίου 2024, η Πολ. Ο Major. Στρατηγός Surachet "Big Joke" Hakphan, ο Αναπληρωτής Αρχηγός της Εθνικής Αστυνομίας.

Ο Σουρατσέτ, ωστόσο, έκτοτε παραχώρησε συνέντευξη Τύπου και δήλωσε ότι είναι εντελώς αθώος και ότι δεν του απαγγέλθηκε επισήμως τίποτα.

Διαβάστε μια προηγούμενη ιστορία σχετικά με την αστυνομία της Ταϊλάνδης που έψαξε μια κατοικία του Pol. Ο στρατηγός Surachet που φέρεται να συμμετείχε σε διαδικτυακό δίκτυο τζόγου.

Σύμφωνα με τον Πολ. Ταγματάρχη Charoonkiat, η υπόθεση θα μπορούσε να χωριστεί σε δύο περιπτώσεις, η πρώτη υπόθεση είχε 61 υπόπτους που εμπλέκονταν στο δίκτυο τυχερών παιχνιδιών «Minnie» τόσο σε άτομα γενικά όσο και σε αστυνομικούς. Μετά από περαιτέρω έρευνα, μια άλλη υπόθεση είχε πέντε υψηλόβαθμους αστυνομικούς που φέρεται να εμπλέκονται στο δίκτυο τυχερών παιχνιδιών.

Η Η Εθνική Επιτροπή Καταπολέμησης της Διαφθοράς της Ταϊλάνδης (NACC) διερεύνησε την υπόθεση που αφορούσε υψηλόβαθμους αστυνομικούς προτού παραδώσει την υπόθεση στην αστυνομία καθώς είχε σύνδεση με δίκτυο τζόγου, είπε ο Πολ. Ταγματάρχης Χαρουνκιάτ.

Ένας από τους υψηλόβαθμους αξιωματικούς, ο Πολ. Ο στρατηγός Surachet, φέρεται να ασκήθηκε πιέσεις για κατηγορίες σύμφωνα με τις Ενότητες 157 και 149: παραμέληση να εκτελεί τα καθήκοντά του με έντιμο τρόπο και έλαβε περιουσία παράνομα, αντίστοιχα. Το NACC θα διώξει ποινικά αδικήματα ξεπλύματος βρώμικου χρήματος για πέντε άτομα εάν βρεθούν περαιτέρω στοιχεία, είπε ο Pol. Ταγματάρχης Χαρουνκιάτ.

Ωστόσο, η Πολ. Ο Ταγματάρχης Χαρουνκιάτ υποστήριξε ότι η υπόθεση διερευνήθηκε δίκαια και δίκαια χωρίς πολιτική ανάμειξη. Η οικονομική συναλλαγή ύψους 300 εκατομμυρίων μπατ στο δίκτυο τυχερών παιχνιδιών διαπιστώθηκε ότι είχε εμπλοκή αστυνομικών. Το θέμα δεν μπορούσε να αγνοηθεί και χρειαζόταν έρευνα, είπε ο Πολ. Ταγματάρχης Χαρουνκιάτ.

Η ανακριτική αστυνομία έκανε το καθήκον της διαφάνειας σύμφωνα με τα γεγονότα και τα στοιχεία. Το δικαστήριο θα διώξει τον κατηγορούμενο σύμφωνα με τα εν λόγω στοιχεία με δίκαια και δίκαια, Πολ. Ταγματάρχης Χαρουνκιάτ.

Μετά από περαιτέρω αστυνομική έρευνα, υπήρχαν mule accounts από άλλους ιστότοπους εκτός από το δίκτυο Minnie. Ήταν ακόμη υπό ενδελεχή έρευνα για να βρεθούν εμπλεκόμενα άτομα, παρατήρησε ο Πολ. Ταγματάρχης Χαρουνκιάτ.

Στις 10:00 π.μ., 22 Φεβρουαρίου 2024, Πολ. Ο στρατηγός Surachet πραγματοποίησε συνέντευξη Τύπου για να διευκρινίσει τους ισχυρισμούς που σχετίζονται με το δίκτυο τυχερών παιχνιδιών. Η αστυνομία έστειλε μια υπόθεση στο NACC πέρυσι, ωστόσο, η υπόθεση δεν επιστράφηκε στην αστυνομία, πιστεύοντας ότι μάλωναν μεταξύ τους και το NACC αρνήθηκε να αποτελέσει εργαλείο για την αστυνομία, καθώς είναι μια υπηρεσία που προστατεύει τη δικαιοσύνη και ερευνά απευθείας τη διαφθορά, είπε ο Πολ. Γεν. Σουρατσέτ.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου, ο Πολ. Ο στρατηγός Surachet υποστήριξε ότι μέχρι την ώρα του Τύπου, η αστυνομία δεν του απήγγειλε καμία κατηγορία και πίστευε ότι ήταν αθώος. Μόνο οι υφιστάμενοί του ενημερώθηκαν για τις κατηγορίες, δήλωσε ο Πολ. Υποστράτηγος Σουρατσέτ.

Σύμφωνα με το νόμο, υποθέσεις ξεπλύματος βρώμικου χρήματος αξίας 300 εκατομμυρίων μπατ και άνω εμπίπτουν στη δικαιοδοσία του Τμήματος Ειδικών Ερευνών (DSI). Η αστυνομία δεν είχε την εξουσία να ερευνήσει. Πολ. Γεν. Σουρατσέτ. είπε ότι όσοι παραβίασαν τις αρχές του νόμου μπορεί να μπουν στη φυλακή.

«Το NACC δεν εμπιστεύτηκε τη διαδικασία έρευνας της αστυνομίας, γεγονός που ενδεχομένως θα οδηγήσει σε σύγκρουση μεταξύ των δύο οργανώσεων. Επομένως, η Πολ. Ο υποστράτηγος Surache συνέστησε στους υψηλόβαθμους αξιωματικούς να μιλούν για τους υφισταμένους τους όπως έκανε», Πολ. είπε ο υποστράτηγος Surachet.

Πολ. Ο υποστράτηγος Surachet τόνισε ότι δεν είχε καμία ανάμειξη με το δίκτυο τυχερών παιχνιδιών «Minnie».

Εγγραφή
Kittisak Phalaharn
Ο Kittisak έχει πάθος για τις εξορμήσεις όσο σκληρές κι αν είναι, θα ταξιδεύει με περιπετειώδες στυλ. Όσο για τα ενδιαφέροντά του για τη φαντασία, τα αστυνομικά είδη στα μυθιστορήματα και τα βιβλία αθλητικής επιστήμης είναι κομμάτια της ψυχής του. Εργάζεται για την Pattaya News ως ο τελευταίος συγγραφέας.