Η DSI προσφέρει ανταμοιβή για στοιχεία σε άλυτο φόνο

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

Το Τμήμα Ειδικών Ερευνών (DSI) προσφέρει ανταμοιβή 2 εκατομμυρίων μπατ για πληροφορίες που θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην εξιχνίαση της δολοφονίας ενός Ιάπωνα τουρίστα στο Σουκοτάι, που συνέβη πριν από 17 χρόνια.

Η υπόθεση αφορά την 27χρονη Tomoko Kawashita, η σορός της οποίας ανακαλύφθηκε στο Ιστορικό Πάρκο Sukhothai στις 25 Νοεμβρίου 2007, με στοιχεία επίθεσης και μια θανατηφόρα πληγή στο λαιμό της. Παρά το πέρασμα του χρόνου, η έρευνα σταμάτησε, με αποτέλεσμα το DSI να αναλάβει το 2013 την εξουσία από την τοπική αστυνομία, η οποία δεν είχε καταφέρει να εντοπίσει υπόπτους.

Η νέα ώθηση για δυνητικά στοιχεία συμπίπτει με την επίσκεψη των γονέων του θύματος, Yasuaki και Eiko Kawashita, οι οποίοι, μαζί με αξιωματούχους της Ιαπωνικής Πρεσβείας, συναντήθηκαν με τον υπουργό Δικαιοσύνης Pol Col Thawee Sodsong για να συζητήσουν την υπόθεση. Κατά τη συνάντηση, στην οποία συμμετείχαν η DSI και άλλοι κυβερνητικοί εκπρόσωποι, οι Kawashitas ζήτησαν εξαίρεση από το καθεστώς παραγραφής, το οποίο πρόκειται να λήξει το 2027, επικαλούμενοι πρακτικές στην Ιαπωνία όπου οι υποθέσεις δολοφονίας δεν υπόκεινται σε τέτοιους περιορισμούς.

Ο Pol Col Thawee δεσμεύτηκε να διερευνήσει τη δυνατότητα τροποποίησης νόμων για την παράταση της παραγραφής για υποθέσεις δολοφονίας και διαβεβαίωσε ότι η οικογένεια του θύματος είχε λάβει αποζημίωση σύμφωνα με τη νομοθεσία της Ταϊλάνδης, ενώ συζητούνται περαιτέρω σκέψεις για πρόσθετη αποζημίωση.

Παρά τις εκτεταμένες εξετάσεις DNA σε 379 άνδρες της Ταϊλάνδης και τις προόδους στην τεχνολογία DNA το 2020 που υποδηλώνουν ότι ο ύποπτος μπορεί να μην είναι ταϊλανδικής καταγωγής, η υπόθεση παραμένει άλυτη.

Το προηγούμενο είναι ένα δελτίο τύπου από το τμήμα δημοσίων σχέσεων της κυβέρνησης της Ταϊλάνδης.

Εγγραφείτε
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.