Ο νέος φόρος της Ταϊλάνδης στο ξένο εισόδημα: Τι πρέπει να γνωρίζουν οι ομογενείς και οι μετατιθέμενοι

Το παρακάτω είναι ένα guest Op-ed από το Issan Lawyers. Οι απόψεις και οι δηλώσεις τους είναι εξ ολοκλήρου δικές τους και όχι της The Pattaya News Company Limited, αλλά είναι πρόθυμοι να απαντήσουν σε ερωτήσεις σχετικά με τη φορολογική νομοθεσία επικοινωνώντας μαζί τους εδώ.

Από την 1η Ιανουαρίου 2024, ήρθε μια σημαντική αλλαγή στο φορολογικό τοπίο της Ταϊλάνδης. Το Υπουργείο Εσόδων άρχισε να εφαρμόζει μια πολιτική φορολογίας του εισοδήματος που προέρχεται από το εξωτερικό για τους Ταϊλανδούς πολίτες και τους μόνιμους κατοίκους. Αυτή η αλλαγή επηρεάζει τους ομογενείς που ζουν στην Ταϊλάνδη, τους συνταξιούχους που λαμβάνουν συντάξεις στο εξωτερικό και τα άτομα που μεταφέρουν κεφάλαια από το εξωτερικό.

Ενώ οι λεπτομέρειες είναι ακόμη υπό επεξεργασία, ορίστε τι γνωρίζουμε μέχρι στιγμής:

Η αλλαγή:
Προηγουμένως, μόνο το εισόδημα που αποκτήθηκε στην Ταϊλάνδη υπόκειτο σε φόρο εισοδήματος. Τώρα, σύμφωνα με την υπουργική οδηγία αριθ. Αυτό περιλαμβάνει:
• Μισθοί από εργασία στο εξωτερικό
• Συντάξεις και συνταξιοδοτικά εισοδήματα
• Έσοδα από επενδύσεις όπως μερίσματα και κέρδη κεφαλαίου
• Έσοδα από ενοίκια από το εξωτερικό

Βασικές απαιτήσεις:

• Εάν είστε πολίτης της Ταϊλάνδης ή κάτοικος ομογένειας (180 ημέρες ή περισσότερες ετησίως), πρέπει να αναφέρετε το εισόδημά σας από το εξωτερικό στη φορολογική σας δήλωση, εάν το φέρετε στην Ταϊλάνδη.
• Ο φόρος ισχύει πλέον για εισόδημα που εισάγεται σε οποιοδήποτε φορολογικό έτος, Ο φόρος ισχύει πλέον για εισοδήματα που εισπράττονται σε οποιοδήποτε φορολογικό έτος, με την προϋπόθεση ότι έχει αποκτηθεί μετά την 31η Δεκεμβρίου 2023.
• Θα φορολογηθείτε με βάση τους προοδευτικούς φορολογικούς συντελεστές που χρησιμοποιούνται για το εγχώριο εισόδημα, που κυμαίνονται από 0% έως 35%.
• Ωστόσο, μπορεί να δικαιούστε πιστώσεις φόρου στο εξωτερικό για να αποφύγετε τη διπλή φορολογία.

Επιπτώσεις στους εκπατρισμένους και μετατιθέμενους:

Αυτή η νέα πολιτική εγείρει πολλά ερωτήματα για τους ομογενείς και όσους μεταφέρουν χρήματα:
• Ο προγραμματισμός είναι ζωτικής σημασίας: Η κατανόηση των φορολογικών σας υποχρεώσεων για εισόδημα από το εξωτερικό είναι απαραίτητη. Συμβουλευτείτε έναν φορολογικό σύμβουλο εξοικειωμένο με τους νέους κανονισμούς.
• Αντίκτυπος στις επενδυτικές στρατηγικές: Οι εκπατρισμένοι μπορεί να χρειαστεί να επανεξετάσουν τον τρόπο με τον οποίο επενδύουν στο εξωτερικό και να διαχειρίζονται τα οικονομικά τους, ελαχιστοποιώντας ενδεχομένως τον επαναπατρισμό του εισοδήματος στην Ταϊλάνδη.
• Πιθανός διοικητικός φόρτος: Οι απαιτήσεις υποβολής εκθέσεων και συμμόρφωσης ενδέχεται να αυξηθούν, ειδικά για περίπλοκες οικονομικές καταστάσεις.
• Απαιτείται ακόμη σαφήνεια: Η εφαρμογή βρίσκεται σε εξέλιξη και ορισμένες πτυχές παραμένουν ασαφείς. Μείνετε ενημερωμένοι για τις επίσημες ανακοινώσεις και αναζητήστε επαγγελματική καθοδήγηση.

Προχωρώντας μπροστά:

Ο νέος φορολογικός νόμος για το ξένο εισόδημα στην Ταϊλάνδη εισάγει σημαντικές αλλαγές για τους ομογενείς και τα άτομα που μεταφέρουν κεφάλαια. Ενώ παραμένουν αβεβαιότητες, ο προληπτικός σχεδιασμός και η αναζήτηση επαγγελματικών συμβουλών είναι ζωτικής σημασίας για την πλοήγηση σε αυτό το νέο τοπίο. Θυμηθείτε, η συμβουλή ενός φορολογικού συμβούλου μπορεί να σας βοηθήσει να κατανοήσετε τη συγκεκριμένη κατάστασή σας και να διασφαλίσετε τη συμμόρφωση με τους εξελισσόμενους κανονισμούς.

Η σωστή συμβουλή:

Εδώ στην Isaan Lawyers έχουμε τους δικούς μας αφοσιωμένους εσωτερικούς λογιστές που μπορούν να σας βοηθήσουν να πλοηγηθείτε στους κανόνες και τους νόμους, να σας εγγράψουν για τον ΑΦΜ σας για τον Αριθμό Φορολογικού Μητρώου και να συμπληρώσουν τους ετήσιους προσωπικούς φόρους σας.

Χρειάζομαι βοήθεια? Επικοινωνήστε σήμερα.
084 471 5775
Email: accounting@isaanlawyers.com

Αποποίηση ευθύνης: Αυτό το άρθρο είναι μόνο για ενημερωτικούς σκοπούς και δεν αποτελεί επαγγελματική φορολογική συμβουλή. Συμβουλευτείτε έναν από τους καταρτισμένους λογιστές της Issan Lawyer για εξατομικευμένη καθοδήγηση.

Το Photo είναι μια στοκ φωτογραφία από το The Pattaya News και προορίζεται να αντιπροσωπεύει έναν «χωρίς άγχος» τρόπο ζωής που θα σας δώσει η γνώση των φορολογικών σας κατευθυντήριων γραμμών.

Εγγραφείτε
Άνταμ Τζαντ
Ο κ. Adam Judd είναι ο συνιδιοκτήτης της TPN Media από τον Δεκέμβριο του 2017. Κατάγεται από την Ουάσιγκτον της Αμερικής, αλλά έχει ζήσει επίσης στο Ντάλας, τη Σαρασότα και το Πόρτσμουθ. Το υπόβαθρό του είναι στις λιανικές πωλήσεις, το ανθρώπινο δυναμικό και τη διαχείριση λειτουργιών και έχει γράψει για ειδήσεις και την Ταϊλάνδη εδώ και πολλά χρόνια. Ζει στην Πατάγια για περισσότερα από εννέα χρόνια ως κάτοικος πλήρους απασχόλησης, είναι γνωστός τοπικά και επισκέπτεται τη χώρα ως τακτικός επισκέπτης για πάνω από μια δεκαετία. Μπορείτε να βρείτε τα πλήρη στοιχεία επικοινωνίας του, συμπεριλαμβανομένων των στοιχείων επικοινωνίας του γραφείου, στη σελίδα Επικοινωνήστε μαζί μας παρακάτω. Ιστορίες στείλτε e-mail στο Editor@ThePattayanews.com Σχετικά με εμάς: https://thepattayanews.com/about-us/ Επικοινωνήστε μαζί μας: https://thepattayanews.com/contact-us/