Η Ταϊλάνδη διαθέτει 50 εκατομμύρια μπατ σε ιατρική βοήθεια για να βοηθήσει ξένους τουρίστες σε περίπτωση ατυχήματος

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

Η κάλυψη είναι 1 εκατομμύριο μπατ ανά άτομο σε περίπτωση θανάτου, μέγιστο 500,000 μπατ για θεραπεία τραυματισμού από ατύχημα και 300,000 μπατ για μόνιμη αναπηρία, απώλεια όρασης ή μόνιμη απώλεια οργάνων.

Μπανγκόκ, 15 Φεβρουαρίου 2024 – Το Υπουργείο Τουρισμού και Αθλητισμού (MOTS), σε συνεργασία με το Εθνικό Ινστιτούτο Επείγουσας Ιατρικής (NIEM) υπό το Υπουργείο Δημόσιας Υγείας, ανακοίνωσε την ιατρική χρηματοδότηση ύψους 50 εκατομμυρίων μπατ για την παροχή βοήθειας σε ξένους τουρίστες σε περίπτωση ατυχημάτων κατά τη διάρκεια ταξιδιού. Ταϊλάνδη.

Η κ. Sudawan Wangsuphakijkosol, υπουργός Τουρισμού και Αθλητισμού, είπε «Ο Πρωθυπουργός και Υπουργός Οικονομικών, κ. Srettha Thavisin, ενέκρινε τις αποζημιώσεις για τους τουρίστες σε περίπτωση ατυχήματος ή απώλειας. Έτσι, το Υπουργείο Τουρισμού και Αθλητισμού έχει ξεκινήσει το «Σχέδιο Βοήθειας για Τραυματισμούς και Θύματα ξένων τουριστών» ως μέρος των συνεχών προσπαθειών μας για τη διασφάλιση της τουριστικής ασφάλειας και την ενίσχυση της τουριστικής εμπιστοσύνης στην Ταϊλάνδη».

Τα 50 εκατομμύρια μπατ θα χρησιμοποιηθούν για την παροχή ανακούφισης σε ξένους τουρίστες κατά περίπτωση σε περίπτωση ατυχημάτων, εγκλημάτων και άλλων ατυχών γεγονότων ή καταστροφών. Αλλά δεν πρέπει να προκαλείται από απροσεξία των τουριστών, πρόθεση διάπραξης παράνομων πράξεων ή συνθήκες που κινδυνεύουν να προκαλέσουν το περιστατικό.

Οι ξένοι τουρίστες δικαιούνται κάλυψη εάν έχουν έγκυρα διαβατήρια και πρέπει να επισκεφθούν την Ταϊλάνδη μεταξύ 1ης Ιανουαρίου - 31 Αυγούστου 2024 με τουριστική βίζα ή μόνο για τουριστικούς σκοπούς.

Το ποσοστό αποζημίωσης σε περίπτωση θανάτου είναι μέχρι 1 εκατομμύριο μπατ. Σε περίπτωση μόνιμης απώλειας οργάνων, απώλειας όρασης ή μόνιμης αναπηρίας, θα δοθεί πληρωμή 300,000 μπατ. Σε περίπτωση τραυματισμών από ατύχημα, οι πραγματικές ιατρικές δαπάνες δεν θα υπερβαίνουν τα 500,000 μπατ.

Για να διευκολύνει τους ξένους τουρίστες που μπορούν να εγγραφούν ηλεκτρονικά πριν ταξιδέψουν στην Ταϊλάνδη με τουριστική βίζα ή μόνο για τουριστικούς σκοπούς, το MOTS έχει ξεκινήσει το σύστημα «Thailand Traveler Safety» (TTS).

«Εκτός από το MOTS, το σύστημα TTS μπορεί επίσης να έχει πρόσβαση από την Τουριστική Αστυνομία και το NIEM για τον αρχικό έλεγχο των τουριστών εάν είναι επιλέξιμοι να υποβάλουν αίτηση για ανακούφιση. Η συλλογή δεδομένων πραγματοποιείται διακριτικά σύμφωνα με τον Νόμο για την Προστασία Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα της Ταϊλάνδης.» Ο κ. Mongkon Wimonrat, Αναπληρωτής Μόνιμος Γραμματέας του MOTS, είπε.

Εν τω μεταξύ, το NIEM πρότεινε τη δημιουργία Κέντρου Επείγουσας Ιατρικής Βοήθειας Τουριστών (TEMAC). Σε περίπτωση ατυχήματος ή έκτακτης ανάγκης υγείας που αφορά ξένους τουρίστες, το TEMAC μπορεί να συντονιστεί με το Κέντρο Τουριστικής Βοήθειας (TAC) του MOTS ή με τη Γραμμή βοήθειας της Τουριστικής Αστυνομίας 1155 ή τη Γραμμή 1669 NIEM για να επαληθεύσει εάν οι τουρίστες δικαιούνται αποζημίωση στο πλαίσιο του προγράμματος και να τους παραπέμψει στο νοσοκομείο για ιατρικές θεραπείες.

Flt. Ο υπολοχαγός Δρ Atchariya Pangma, Γενικός Γραμματέας του NIEM, είπε «Με τη συγκέντρωση των πόρων μας για να διασφαλίσουμε ότι οι τουρίστες λαμβάνουν έγκαιρα ιατρικές υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης θα συμβάλει στην ενίσχυση της εμπιστοσύνης των τουριστών σχετικά με τα πρότυπα ασφαλείας της Ταϊλάνδης. Η συνεργασία θα προωθήσει επίσης την αποτελεσματικότητα και την ποιότητα των συστημάτων επείγουσας ιατρικής περίθαλψης για το μέγιστο όφελος των τουριστών».

Εν τω μεταξύ, η Τουριστική Αστυνομία λειτουργεί το υφιστάμενο Επιχειρησιακό Κέντρο Διοίκησης και Ελέγχου (CCOC) και το Strong Tourism Community (STC) στο πλαίσιο των κατευθυντήριων γραμμών για την υλοποίηση του έργου Smart Safety Zone και την εφαρμογή τεχνολογίας για τη διατήρηση της τουριστικής ασφάλειας.

«Η Τουριστική Αστυνομία δεσμεύεται να συμβάλει στη δημιουργία ηρεμίας για τους ξένους τουρίστες όσον αφορά την ασφάλεια. Αυτά περιλαμβάνουν την έμφαση στην αυστηρή επιβολή του νόμου, την καταστολή της εκμετάλλευσης των τουριστών και την επίλυση του προβλήματος της απάτης για την ενίσχυση της εμπιστοσύνης των τουριστών στην Ταϊλάνδη». Πολ. Ο υποστράτηγος Saksira Pheuk-um, Επίτροπος της Τουριστικής Αστυνομίας, είπε.

Για να υποβάλουν αίτηση για το πρόγραμμα «Σχέδιο βοήθειας για τραυματισμούς και θύματα ξένου τουρισμού», οι τουρίστες μπορούν να υποβάλουν τις αιτήσεις τους στο Υπουργείο Τουρισμού και Αθλητισμού, στο Επαρχιακό Γραφείο Τουρισμού και Αθλητισμού (σε εθνικό επίπεδο) ή στο Κέντρο Τουριστικής Βοήθειας στο αεροδρόμιο Suvarnabhumi και στο Don Mueang Διεθνές Αεροδρόμιο (24/7), ή μέσω email: turistikcompensation@mots.go.th, ή με αποστολή ταχυδρομικά στο Υπουργείο Τουρισμού και Αθλητισμού.

Κατεβάστε τα πλήρη στοιχεία του Σχέδιο Βοήθειας για Τραυματισμούς και Θύματα αλλοδαπών Τουριστών.

κα Sudawan Wangsuphakijkosol, Υπουργός Τουρισμού και Αθλητισμού
Ο κ. Mongkon Wimonrat, Αναπληρωτής Μόνιμος Γραμματέας του Υπουργείου Τουρισμού και Αθλητισμού
Flt. Υποπλοίαρχος Δρ. Atchariya Pangma, Γενικός Γραμματέας του Εθνικού Ινστιτούτου Επείγουσας Ιατρικής (NIEM)
Πολ. Υποστράτηγος Saksira Pheuk-um, Επίτροπος της Τουριστικής Αστυνομίας
Εγγραφή
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.