Η Μπανγκόκ πνίγεται από τη βαριά ατμοσφαιρική ρύπανση, κατατάσσεται μεταξύ των χειρότερων στον κόσμο

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: Thairath

Εθνική -

Η Μπανγκόκ παλεύει με μια σοβαρή κρίση ατμοσφαιρικής ρύπανσης, με τα επίπεδα PM 2.5 να υπερβαίνουν τα διεθνή πρότυπα και να κατατάσσουν την πόλη στην έβδομη χειρότερη παγκοσμίως για την κακή ποιότητα του αέρα.

Στις 14 Φεβρουαρίου 2024, η IQAir, μια πλατφόρμα παρακολούθησης της ποιότητας του αέρα, ανέφερε τον Δείκτη Ποιότητας Αέρα της Μπανγκόκ (AQI) στο 174, ταξινομώντας τον ως «ανθυγιεινό για όλους». Αυτό το ανησυχητικό επίπεδο κατέταξε την πόλη στην έβδομη θέση παγκοσμίως ως προς την κακή ποιότητα του αέρα, προκαλώντας ανησυχίες τόσο για τους κατοίκους όσο και για τους επισκέπτες.

Η κρίση ποιότητας του αέρα δεν περιορίζεται στην Μπανγκόκ. Το Chiang Mai, μια άλλη μεγάλη πόλη της Ταϊλάνδης, βρέθηκε επίσης στη λίστα, καταλαμβάνοντας την 20η θέση με AQI 116, επηρεάζοντας ευάλωτους πληθυσμούς όπως τα παιδιά και οι ηλικιωμένοι.

Επίσημα στοιχεία από τη Μητροπολιτική Διοίκηση της Μπανγκόκ (BMA) αποκάλυψαν ότι τα επίπεδα PM 2.5 σε όλη την πόλη κυμαίνονταν από 54.3 έως 82.9 μικρογραμμάρια ανά κυβικό μέτρο, υπερβαίνοντας σημαντικά το ασφαλές όριο των 37.5 μικρογραμμαρίων ανά κυβικό μέτρο.

67 περιοχές στην Μπανγκόκ κατηγοριοποιήθηκαν ως «κόκκινου επιπέδου», υποδηλώνοντας άμεσο αντίκτυπο στην υγεία. Επιπλέον, 17 περιοχές ξεπέρασαν το ακόμη πιο επικίνδυνο επίπεδο των 75.1 μικρογραμμαρίων ανά κυβικό μέτρο, ενώ 50 περιοχές έφτασαν στο «πορτοκαλί» επίπεδο, που θεωρείται ανθυγιεινό για ευαίσθητες ομάδες.

Λόγω της επιδείνωσης του αέρα, το BMA εξέδωσε την Πέμπτη ανακοίνωση καλώντας τις κρατικές υπηρεσίες και τους ιδιωτικούς οργανισμούς να επιτρέψουν στο προσωπικό τους να εργάζεται από το σπίτι την Πέμπτη και την Παρασκευή.
-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Μην ξεχάσετε να εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο και να λαμβάνετε όλα τα νέα μας με ένα καθημερινό e-mail χωρίς spam Κάντε κλικ εδώ! Ή, εισάγετε το e-mail σας παρακάτω!

Εγγραφείτε
Στόχος Tanakorn
Ο μεταφραστής τοπικών ειδήσεων στο The Pattaya News. Ο Έιμ είναι ένας εικοσιτετράχρονος που σήμερα ζει στην Μπανγκόκ. Ενδιαφερόμενος για την αγγλική μετάφραση, την αφήγηση ιστοριών και την επιχειρηματικότητα, πιστεύει ότι η σκληρή δουλειά είναι απαραίτητο συστατικό κάθε επιτυχίας σε αυτόν τον κόσμο.