Φοιτητές της Ταϊλάνδης αντιμετωπίζουν νομική δίωξη για εικαζόμενη διακοπή της βασιλικής πομπής στην Μπανγκόκ

Εθνικός-

Στις 7 Φεβρουαρίου 2024, η κ. Thantawan "Tawan" Tuatulanon, μια 20χρονη φοιτήτρια ακτιβίστρια, και οι φίλοι της αντιμετώπιζαν νομικές διαδικασίες αφού έφευγαν με ταχύτητα για να κόψουν μια λωρίδα και να κορνάρουν κατά τη διάρκεια της πομπής της πριγκίπισσας Sirindhorn στην ταχεία οδό Phahonyothin. Ως αποτέλεσμα, οι αστυνομικοί που βρίσκονταν σε υπηρεσία κατάφεραν να τους αναχαιτίσουν και να τους συλλάβουν λίγο αργότερα.

Η αστυνομία αρχικά φέρεται να ανέφερε ότι η κυκλοφορία διεξήχθη κανονικά κατά τη διάρκεια της πορείας καθώς δεν υπήρξε αποκλεισμός του δρόμου. Ωστόσο, αφού το περιστατικό έγινε viral δείχνοντας μια λογομαχία μεταξύ του Thantawan και της αστυνομίας, πολλοί Ταϊλανδοί χρήστες του Διαδικτύου επέκριναν το περιστατικό σχετικά με την καταλληλότητα των ενεργειών του Thantawan και ζήτησαν από την αστυνομία να κινηθεί νομικά.

Στις 10 Φεβρουαρίου 2024, οι αστυνομικοί της Ντιν Ντενγκ διεξήγαγαν έρευνα για να συγκεντρώσουν αποδεικτικά στοιχεία και εξέδωσαν κλήτευση προς την Thantawan και τους φίλους της για να αναγνωρίσουν τους ισχυρισμούς. Ωστόσο, η Thantawan και οι φίλοι της απέτυχαν να αναφέρουν τους εαυτούς τους στην πρώτη κλήση και φέρεται να προσπάθησαν να αναβάλουν την αναφορά για τις 20 Φεβρουαρίου, καθώς ισχυρίστηκαν ότι είχαν προσωπικές δουλειές να ασχοληθούν.

Στις 9 Φεβρουαρίου 2024, η Πολ. Ο στρατηγός Torsak πραγματοποίησε συνάντηση με τις αρμόδιες υπηρεσίες για να καθορίσει κατευθυντήριες γραμμές για να τονίσει την ένταση των ενεργειών των αστυνομικών κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους για τη διασφάλιση της ασφάλειας της Βασιλικής Πομπής και τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας. Σε περίπτωση που διαπιστωθεί οποιαδήποτε παράνομη πράξη, η αστυνομία θα κινήσει ανεξαιρέτως σοβαρές νομικές ενέργειες εναντίον τους.

Επιπλέον, οι κατευθυντήριες γραμμές για τη χρήση των δρόμων από το κοινό κατά τη διάρκεια της Βασιλικής Πομπής θα δημοσιοποιηθούν για να διασφαλιστεί η οδική ασφάλεια, δήλωσε ο Πολ. Στρατηγός Torsak.

Πρόσφατα, στις 12 Φεβρουαρίου 2024, ο πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης Srettha Thavisin πραγματοποίησε συνάντηση σχετικά με το περιστατικό με υψηλόβαθμους αξιωματούχους, συμπεριλαμβανομένου του Pol. Στρατηγός Torsak. Σύμφωνα με τον Srettha, συζήτησαν μέτρα για τη διατήρηση της ασφάλειας της βασιλικής πομπής καθώς οι βασιλόφρονες ήταν σημαντικές προσωπικότητες στην Ταϊλάνδη.

Ωστόσο, η Πολ. Ο στρατηγός Torsak πίστευε ότι η δράση της συκοφαντικής δυσφήμισης από την Thantawan και τους φίλους της είχε μια άγνωστη ομάδα που τους υποστήριξε. Η αστυνομία έλαβε εντολή να εργαστεί προληπτικά για τη συγκέντρωση στοιχείων για περαιτέρω νομική επεξεργασία.

Εντός δύο ημερών, η αστυνομία θα εκδώσει ένταλμα σύλληψης με σχετικές κατηγορίες σε όσους εμπλέκονται στο περιστατικό, είπε ο Πολ. Στρατηγός Torsak.

Ο Thantawan «Tawan» Tuatulanon και δύο άλλοι ακτιβιστές, ο Natthanon «Frank» Chaiyamahabutr και ο Naphasin «Sai Nam» Trirayapiwat έχουν συλληφθεί όλοι από το απόγευμα της 13ης Φεβρουαρίου σε σχέση με διάφορες κατηγορίες για το περιστατικό.

Εγγραφείτε
Kittisak Phalaharn
Ο Kittisak έχει πάθος για τις εξορμήσεις όσο σκληρές κι αν είναι, θα ταξιδεύει με περιπετειώδες στυλ. Όσο για τα ενδιαφέροντά του για τη φαντασία, τα αστυνομικά είδη στα μυθιστορήματα και τα βιβλία αθλητικής επιστήμης είναι κομμάτια της ψυχής του. Εργάζεται για την Pattaya News ως ο τελευταίος συγγραφέας.