Ταϊλανδοί δημοσιογράφοι συνελήφθησαν από μυστική αστυνομία για υποτιθέμενη υποστήριξη για βανδαλισμούς στον τοίχο Wat Phra Kaews

Εθνικός-

Στις 12 Φεβρουαρίου 2024, τα μέσα ενημέρωσης του Prachatai ανέφεραν ότι ένας ρεπόρτερ του Prachatai και ένας ανεξάρτητος φωτογράφος συνελήφθησαν από μυστική αστυνομία για υποστήριξή τους για βανδαλισμούς σε αρχαίες τοποθεσίες με μηνύματα κατά της Ενότητας 112 και αναρχικών συμβόλων στις 28 Μαρτίου 2023.

Σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης του Prachatai, ο ρεπόρτερ του Prachatai, ο οποίος αναγνωρίζεται δημόσια ως ο κ. Natthaphon Meksophon, και ένας ανεξάρτητος φωτογράφος για το Prachatai, ο οποίος αναφέρεται δημόσια ως ο κ. Natthaphon Phanphongsanon, και άλλοι δημοσιογράφοι του πρακτορείου ειδήσεων παρακολούθησαν το περιστατικό στο οποίο ένας 25χρονος καλλιτέχνης, ο οποίος προσδιορίζεται δημοσίως μόνο ως ο κ. Bangeun, έγραψε μηνύματα κατά του άρθρου 112 του ποινικού κώδικα σχετικά με τη μοναρχία και τα αναρχικά σύμβολα στον τοίχο του Wat Phra Kaew, στην Μπανγκόκ.

Ωστόσο, οι συλλήψεις έγιναν στις Natthaphon Meksophon και Natthaphon Phanphongsanon χωρίς να έχουν προηγουμένως αναγνωρίσει τους ισχυρισμούς, σύμφωνα με τα μέσα ενημέρωσης Prachatai.

Εν τω μεταξύ, η συντακτική ομάδα του Prachatai και ένας δικηγόρος φέρεται να διαπραγματεύτηκαν με την αστυνομία για να επισκεφθούν τον δημοσιογράφο στην αίθουσα ανακρίσεων της αστυνομίας. Αναφέρθηκε ότι τόσο ο ρεπόρτερ όσο και ο ελεύθερος επαγγελματίας φωτογράφος αρνήθηκαν τους ισχυρισμούς και ζήτησαν εγγύηση.

Ωστόσο, ο ρεπόρτερ και ο ανεξάρτητος φωτογράφος μεταφέρθηκαν στο αστυνομικό τμήμα Chalong Krung και στο αστυνομικό τμήμα Thung Song Hong, αντίστοιχα. Ο δικηγόρος μπορεί να ζητήσει εγγύηση κατά τη διάρκεια της έρευνας στο δικαστήριο, σύμφωνα με την αστυνομία.

Ο κ. Thewarit Maneechaim, εκτελεστικός συντάκτης του πρακτορείου ειδήσεων Prachathai, έδωσε δημόσια δήλωση σχετικά με το περιστατικό ότι και οι δύο συλληφθέντες απλώς ανέφεραν την είδηση ​​και δεν υποστήριξαν την παράνομη πράξη. Ο Thewarit είπε επίσης ότι η θέση τους δεν ήταν να εναντιωθούν, αλλά να παρουσιάσουν τα γεγονότα σύμφωνα με τα γεγονότα που συνέβησαν.

Από αργά το απόγευμα της 13ης Φεβρουαρίου, τόσο ο δημοσιογράφος όσο και ο φωτογράφος είχαν επιβληθεί εγγύηση 35,000 μπατ ο καθένας.

Εγγραφείτε
Kittisak Phalaharn
Ο Kittisak έχει πάθος για τις εξορμήσεις όσο σκληρές κι αν είναι, θα ταξιδεύει με περιπετειώδες στυλ. Όσο για τα ενδιαφέροντά του για τη φαντασία, τα αστυνομικά είδη στα μυθιστορήματα και τα βιβλία αθλητικής επιστήμης είναι κομμάτια της ψυχής του. Εργάζεται για την Pattaya News ως ο τελευταίος συγγραφέας.