Οι αρχές του Νονγκ Κάι κατέσχεσαν 20 ράβδους ηρωίνης αξίας 20 εκατομμυρίων μπατ που ήταν κρυμμένες μέσα σε κινεζικά αγάλματα στη γέφυρα φιλίας Ταϊλάνδης-Λάο

Νονγκ Κάι-

Στις 1:20 μ.μ., στις 12 Φεβρουαρίου 2024, η αστυνομία του Mueang Nong Khai και οι αρμόδιες υπηρεσίες πραγματοποίησαν συνέντευξη Τύπου σχετικά με τη σύλληψη μιας τεράστιας παρτίδας 20 ράβδων ηρωίνης που κρύβονταν μέσα σε τρία αγάλματα κινεζικής κεραμικής κούκλας αξίας άνω των 20 εκατομμυρίων μπατ στο First. Γέφυρα Φιλίας Thai–Lao, Nong Khai.

Σύμφωνα με αναφορά της αστυνομίας, στις 10:45 π.μ., την ίδια μέρα, δύο εθνικότητες του Λάος οδήγησαν ένα εξάτροχο φορτηγό στο σημείο ελέγχου First Thai–Lao Friendship Bridge. Οι τελωνειακοί της Ταϊλάνδης έψαξαν το φορτηγό και βρήκαν ύποπτα κουτιά. Το περιεχόμενο μέσα στα κουτιά αρχικά φαινόταν να είναι αγάλματα από κεραμικά κινέζικα αγάλματα κούκλας, οι Ταϊλανδοί τελωνειακοί στη συνέχεια εξέτασαν τα αγάλματα κούκλας μέσω ενός μηχανήματος ακτίνων Χ.

Υπήρχαν άγνωστα αντικείμενα κρυμμένα μέσα στα αγάλματα της κούκλας, σύμφωνα με τους Ταϊλανδούς τελωνειακούς. Ως αποτέλεσμα, βρέθηκαν περισσότερες από 20 μπάρες ηρωίνης, συνολικού βάρους 7.6 κιλών, αξίας άνω των 20 εκατομμυρίων μπατ.

Οι ύποπτοι του Λάος που κατείχαν παράνομες ουσίες συνοδεύτηκαν στην ανακριτική αστυνομία του Mueang Nong Khai για περαιτέρω νομική επεξεργασία.

Οι ύποπτοι του Λάος φέρεται να είπαν στην αστυνομία ότι φέρεται να έλαβαν τα δέματα για παράδοση σε μια ιδιωτική εταιρεία μεταφορών στο Nong Khai και έλαβαν μόνο 500 μπατ για την υπηρεσία παράδοσης. Σύμφωνα με την αστυνομία, αρνήθηκαν οποιαδήποτε ανάμειξη στα κρυμμένα μπαρ ηρωίνης, και ισχυρίστηκαν ότι δεν ήξεραν ότι τα μπαρ ήταν εκεί.

Ωστόσο, ο τελικός προορισμός για την παράδοση ήταν μια εταιρεία στην Bangna της Μπανγκόκ, σύμφωνα με την αστυνομία.

Η αστυνομία συνέχιζε τις έρευνες για το περιστατικό μέχρι την ώρα του Τύπου.

Εγγραφείτε
Kittisak Phalaharn
Ο Kittisak έχει πάθος για τις εξορμήσεις όσο σκληρές κι αν είναι, θα ταξιδεύει με περιπετειώδες στυλ. Όσο για τα ενδιαφέροντά του για τη φαντασία, τα αστυνομικά είδη στα μυθιστορήματα και τα βιβλία αθλητικής επιστήμης είναι κομμάτια της ψυχής του. Εργάζεται για την Pattaya News ως ο τελευταίος συγγραφέας.