Πυρκαγιές που προκαλούνται από τον άνθρωπο καταστρέφουν τα σύνορα Ταϊλάνδης-Καμπότζης: Οι αρχές του Trat αναλαμβάνουν δράση

Trat-

Στις 11:30 π.μ. της 11ης Φεβρουαρίου 2024, τα τοπικά μέσα ενημέρωσης του Trat ανέφεραν μια κατάσταση πυρκαγιάς που προκλήθηκε παράνομα από τον άνθρωπο κατά μήκος της οροσειράς Banthat, στα σύνορα Ταϊλάνδης-Καμπότζης, στην περιοχή Chum Rak, Mueang, Trat.

Αναφέρθηκε ότι υπήρχαν τρία έως τέσσερα σημεία πυρκαγιάς κατά μήκος της οροσειράς Banthat. Ο καπνός της φωτιάς κάλυψε εμφανώς την περιοχή Chum Rak, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης του Trat.

Οι πυρκαγιές έπληξαν περισσότερα από 2 χιλιόμετρα κατά μήκος της οροσειράς, έχοντας ως πηγές πυρκαγιάς ξερά χόρτα και δέντρα. Οι πυρκαγιές που προκλήθηκαν από τον άνθρωπο συνέχισαν να εξαπλώνονται στα σύνορα της Ταϊλάνδης για 1 χιλιόμετρο.

Οι εκρήξεις μαζί με τους ήχους καύσης από τις φωτιές ακούγονταν από μακριά καθώς υπήρχαν επίσης νάρκες ξηράς που είχαν αναπτυχθεί στην περιοχή του δάσους για μέτρα εδαφικής άμυνας, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης του Trat.

Οι θαλάσσιοι δασοφύλακες του Trat αποκάλυψαν δημόσια ότι οι πυρκαγιές που προκλήθηκαν από τον άνθρωπο έκαιγαν κατά μήκος της οροσειράς για περισσότερες από δύο ημέρες. Οι πυρκαγιές φέρονται να σημειώνονταν κατά μήκος των συνόρων Ταϊλάνδης-Καμπότζης κάθε χρόνο κατά τη διάρκεια της ξηρής περιόδου, καθώς οι αγρότες της Καμπότζης έκαιγαν το δάσος προετοιμαζόμενοι να καλλιεργήσουν νέες καλλιέργειες, σύμφωνα με τους θαλάσσιους δασοφύλακες Trat.

Ως αποτέλεσμα, ο καπνός και η στάχτη της φωτιάς παρασύρθηκαν στην Ταϊλάνδη, προκαλώντας αναπόφευκτες πυρκαγιές στην επικράτεια της Ταϊλάνδης. Οι θαλάσσιοι δασοφύλακες Trat ζήτησαν αμέσως από τις αρμόδιες υπηρεσίες για συνεργασία για τη δημιουργία πυροσβεστικών γραμμών για να αποτραπεί η περαιτέρω εξάπλωση της πυρκαγιάς στην υποπεριφέρεια Laem Klat, Trat.

Επιπλέον, ο Κυβερνήτης του Τρατ συντονίστηκε με την κυβέρνηση της Καμπότζης και τους ντόπιους της Ταϊλάνδης, ζητώντας την αναστολή των παράνομων δραστηριοτήτων καύσης. Επιπλέον, θα επιβληθούν αυστηρές νομικές ενέργειες εναντίον όσων παραβίασαν τους κανονισμούς, προειδοποίησε ο Κυβερνήτης του Τρατ.

Εγγραφείτε
Kittisak Phalaharn
Ο Kittisak έχει πάθος για τις εξορμήσεις όσο σκληρές κι αν είναι, θα ταξιδεύει με περιπετειώδες στυλ. Όσο για τα ενδιαφέροντά του για τη φαντασία, τα αστυνομικά είδη στα μυθιστορήματα και τα βιβλία αθλητικής επιστήμης είναι κομμάτια της ψυχής του. Εργάζεται για την Pattaya News ως ο τελευταίος συγγραφέας.