Ενημέρωση: Η αστυνομία του Τσιάνγκ Μάι αποκαλύπτει λεπτομέρειες για το περιστατικό απόπειρας ανοίγματος πόρτας αεροπλάνου από Καναδό τουρίστα

Τσιάνγκ Μάι-

Στις 9 Φεβρουαρίου 2024, η Πολ. Ο συνταγματάρχης Manatchai Inthuean, ο προϊστάμενος του αστυνομικού σταθμού Phupingkharajaniwet στο Τσιάνγκ Μάι, αποκάλυψε δημόσια περισσότερες πληροφορίες για την περίπτωση ενός Καναδού τουρίστα που προσπάθησε να ανοίξει μια πόρτα αεροπλάνου ενώ απογειωνόταν από το Τσιάνγκ Μάι προς το αεροδρόμιο Σουβαρναμπούμι.

Πρόσφατα, ένας 40χρονος Κινεζο-Καναδός μηχανικός υπολογιστών του οποίου το όνομα αναγνωρίστηκε δημοσίως μόνο ως ο κ. Wong προσπάθησε να ανοίξει αναγκαστικά μια πόρτα αεροπλάνου στην πτήση TG121, Chiang Mai-Suvarnabhumi ενώ απογειωνόταν στον διάδρομο. Ως αποτέλεσμα, υπήρξαν 13 πτήσεις που καθυστερούσαν, προκαλώντας ταλαιπωρία σε περισσότερους από 2,296 επιβάτες.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Πολ. Ο συνταγματάρχης Manatchai, αφού ο Wong κρατήθηκε σε αστυνομική κράτηση, πανικοβλήθηκε και προκάλεσε αυτοτραυματισμό. Η αστυνομία του Phupingkharajaniwet χρειάστηκε να τον καταστείλει και τον μετέφερε σε ψυχιατρείο, υπό επαγγελματική φροντίδα.

Ωστόσο, οι γιατροί θα έκαναν μια ενδελεχή ψυχική εξέταση για να διαγνώσουν τον Wong και να καθορίσουν εάν είχε ψυχική ασθένεια ή όχι.

Οι αξιωματικοί της έρευνας Phupingkharajaniwet θα διεκπεραιώσουν περαιτέρω την υπόθεση σύμφωνα με τους νόμους της Ταϊλάνδης προτού υποβάλουν το θέμα στα δικαστήρια της Ταϊλάνδης για περαιτέρω κράτηση, καθώς υπήρχε μέγιστη περίοδος κράτησης 48 ωρών. Ωστόσο, ο Wong θα παρέμενε υπό την επίβλεψη γιατρών έως ότου οι γιατροί δώσουν την ιατρική τους γνώμη για την ψυχική του υγεία.

Όσον αφορά την υπόθεση, οι ανακριτές μίλησαν στην καναδική πρεσβεία στην Ταϊλάνδη για περαιτέρω επεξεργασία σε συντονισμό με την οικογένειά του.

Αρχικά, ο Wong κατηγορήθηκε σύμφωνα με τον νόμο περί αεροναυτιλίας. Η Thai Airways ενδέχεται να καταθέσει πρόσθετες νομικές χρεώσεις εάν ο Wong διαπιστώθηκε ότι προκάλεσε ζημιές σε περιουσία της αεροπορικής εταιρείας.

Εγγραφείτε
Kittisak Phalaharn
Ο Kittisak έχει πάθος για τις εξορμήσεις όσο σκληρές κι αν είναι, θα ταξιδεύει με περιπετειώδες στυλ. Όσο για τα ενδιαφέροντά του για τη φαντασία, τα αστυνομικά είδη στα μυθιστορήματα και τα βιβλία αθλητικής επιστήμης είναι κομμάτια της ψυχής του. Εργάζεται για την Pattaya News ως ο τελευταίος συγγραφέας.