Το Βασιλικό Ναυτικό της Ταϊλάνδης αναχαίτισε την επιχείρηση παράνομου λαθρεμπορίου πετρελαίου κοντά στο Songkhla. Συνελήφθησαν τέσσερα άτομα

Songkhla-

Στις 8 Φεβρουαρίου 2024, η Διοίκηση της Δεύτερης Ναυτικής Περιοχής του Βασιλικού Ναυτικού της Ταϊλάνδης ειδοποιήθηκε για μια ανησυχητική αναφορά για ένα σκάφος που ήταν ύποπτο για παράνομη διακίνηση πετρελαίου σε αλιευτικά σκάφη στην περιοχή της Songkhla.

Σε απάντηση στο περιστατικό, οι ναυτικές αρχές της Ταϊλάνδης ξεκίνησαν έρευνα για το θέμα. Μετά από επιθεώρηση, αξιωματικοί του ναυτικού ανακάλυψαν ένα σκάφος που εμπλέκεται στην παράνομη διακίνηση πετρελαίου σε ντόπιους ψαράδες που δρούσαν στη Songkhla στις 7 Φεβρουαρίου.

Το σκάφος, που φέρεται να τροποποιήθηκε για τον συγκεκριμένο σκοπό της λαθραίας μεταφοράς πετρελαίου, βρέθηκε να μετέφερε μια εκπληκτική ποσότητα άνω των 10,000 λίτρων.

Η επιχείρηση είχε ως αποτέλεσμα τη σύλληψη τεσσάρων ατόμων που πιστεύεται ότι ήταν μέλη του πληρώματος του σκάφους. Οι ύποπτοι, τα ονόματα των οποίων δεν δόθηκαν στη δημοσιότητα στα μέσα ενημέρωσης, συνελήφθησαν αμέσως και συνοδεύτηκαν στην προβλήτα της Ναυτικής Βάσης Songkhla για περαιτέρω νομική επεξεργασία. Το λαθραίο λάδι που κατασχέθηκε ασφαλίστηκε ως αποδεικτικό στοιχείο στην έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη.
Αυτή η αναχαίτιση και η επακόλουθη σύλληψη αποτελούν μέρος της οδηγίας του Διοικητή του Ναυτικού της Ταϊλάνδης για προληπτική περιπολία, παρακολούθηση και προστασία των θαλάσσιων συμφερόντων του έθνους.

Η επιτυχημένη επιχείρηση υπογραμμίζει την ακλόνητη δέσμευση του Βασιλικού Ναυτικού της Ταϊλάνδης για την καταπολέμηση του θαλάσσιου εγκλήματος και τη διασφάλιση της ακεραιότητας των χωρικών υδάτων της Ταϊλάνδης.

Εγγραφείτε
Kittisak Phalaharn
Ο Kittisak έχει πάθος για τις εξορμήσεις όσο σκληρές κι αν είναι, θα ταξιδεύει με περιπετειώδες στυλ. Όσο για τα ενδιαφέροντά του για τη φαντασία, τα αστυνομικά είδη στα μυθιστορήματα και τα βιβλία αθλητικής επιστήμης είναι κομμάτια της ψυχής του. Εργάζεται για την Pattaya News ως ο τελευταίος συγγραφέας.