Ο πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης φιλοξενεί τον πρωθυπουργό της Καμπότζης για πρώτη επίσημη επίσκεψη στην Ταϊλάνδη, υπογραφή διμερών συμφωνιών συνεργασίας

Εθνικός-

Στις 10:10 π.μ. της 7ης Φεβρουαρίου 2024, ο πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης Σρέθα Ταβισίν καλωσόρισε τον στρατηγό Χουν Μανέ, τον πρωθυπουργό της Καμπότζης, και τη σύζυγό του στην πρώτη επίσημη επίσκεψή τους στην Ταϊλάνδη.

Ο πρωθυπουργός της Ταϊλάνδης και ο Πρωθυπουργός της Καμπότζης θα συγκληθούν σε πλήρη συνέλευση και θα παρακολουθήσουν από κοινού την υπογραφή πέντε διμερών συμφωνιών συνεργασίας μεταξύ Ταϊλάνδης και Καμπότζης, συμπεριλαμβανομένων:

  1. Μνημόνιο Κατανόησης για τη Συνεργασία για τη μείωση του κινδύνου καταστροφών και την αντιμετώπιση έκτακτης ανάγκης μεταξύ Ταϊλάνδης και Καμπότζης.
  2. Μνημόνιο Κατανόησης για Ακαδημαϊκή, Επιστημονική και Τεχνολογική Συνεργασία μεταξύ του Υπουργείου Παιδείας, Επιστήμης, Έρευνας και Καινοτομίας μεταξύ Ταϊλάνδης και Καμπότζης.
  3. Μνημόνιο Συνεννόησης για τη Διευκόλυνση του Διασυνοριακού Εμπορίου μεταξύ του Τμήματος Τελωνείων της Ταϊλάνδης και του Γενικού Τμήματος Τελωνείων και Ειδικών Φόρων της Καμπότζης.
  4. Μνημόνιο Συνεννόησης μεταξύ της Τράπεζας Εξαγωγών-Εισαγωγών της Ταϊλάνδης και του Εμπορικού Επιμελητηρίου της Καμπότζης για την προώθηση του εμπορίου και των επενδύσεων μεταξύ Ταϊλάνδης και Καμπότζης.
  5. Μνημόνιο Συνεννόησης μεταξύ του Εμπορικού Επιμελητηρίου της Ταϊλάνδης και του Εμπορικού Επιμελητηρίου της Καμπότζης.

Αυτή η επίσκεψη στην Ταϊλάνδη ήταν η πρώτη επίσημη επίσκεψη του πρωθυπουργού της Καμπότζης, η οποία ήταν μια ευκαιρία να επεκταθεί η συνεργασία σε διάφορες προοπτικές προς αμοιβαίο όφελος της Ταϊλάνδης και της Καμπότζης, σύμφωνα με τα εθνικά μέσα ενημέρωσης της Ταϊλάνδης..

Θα είχε ως αποτέλεσμα την ανάπτυξη της οικονομίας της παραμεθόριας περιοχής, την αύξηση του εμπορίου και των επενδύσεων, την προώθηση της συνδεσιμότητας των μεταφορών και την προώθηση του τουρισμού μεταξύ των δύο χωρών, καθώς και την ενίσχυση των σχέσεων μεταξύ ανθρώπων, σύμφωνα με τα εθνικά μέσα ενημέρωσης της Ταϊλάνδης.

-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Ακολουθήστε μας στο Facebook, Twitter, ειδήσεις Google, Instagram, Τικ Τοκ, YouTube, Pinterest, Flipboard, Θέματα, ή tumblr

Εγγραφείτε
Kittisak Phalaharn
Ο Kittisak έχει πάθος για τις εξορμήσεις όσο σκληρές κι αν είναι, θα ταξιδεύει με περιπετειώδες στυλ. Όσο για τα ενδιαφέροντά του για τη φαντασία, τα αστυνομικά είδη στα μυθιστορήματα και τα βιβλία αθλητικής επιστήμης είναι κομμάτια της ψυχής του. Εργάζεται για την Pattaya News ως ο τελευταίος συγγραφέας.