Καναδός τουρίστας προκαλεί πανικό: Προσπάθειες να ανοίξουν την πόρτα του αεροπλάνου κατά την απογείωση από το αεροδρόμιο του Τσιάνγκ Μάι

Τσιάνγκ Μάι-

Στις 9:57 μ.μ., στις 7 Φεβρουαρίου 2024, τα εθνικά μέσα ενημέρωσης της Ταϊλάνδης ανέφεραν ότι ένας ξένος τουρίστας από τον Καναδά, γύρω στα σαράντα, πανικοβλήθηκε και προσπάθησε να ανοίξει μια πόρτα αεροπλάνου ενώ απογειωνόταν από το Τσιάνγκ Μάι για να ταξιδέψει στο αεροδρόμιο Suvarnabhumi της Μπανγκόκ. .

Ένας λογαριασμός στο Facebook της Ταϊλάνδης δημοσίευσε σχετικά με το περιστατικό ότι η πτήση από το Τσιάνγκ Μάι προς την Μπανγκόκ επρόκειτο να απογειωθεί, ωστόσο, ένας άγνωστος αλλοδαπός τουρίστας προσπάθησε να ανοίξει αναγκαστικά μια πόρτα του αεροπλάνου για άγνωστο λόγο.

Την ίδια στιγμή, το HFlight.net, μια σελίδα στο Facebook σχετικά με τα προγράμματα πτήσεων, ανέφερε το περιστατικό που δείχνει δεδομένα από το Flightradar24, καθώς αρκετοί αριθμοί πτήσεων δεν μπορούσαν να προσγειωθούν στο αεροδρόμιο του Τσιάνγκ Μάι.

Τα δεδομένα από το Flightradar24 έδειξαν ότι η πτήση TG121 που είχε προγραμματιστεί να απογειωθεί από το Τσιάνγκ Μάι στις 9:05 μ.μ. δόθηκε εντολή να επιστρέψει σε ενδιάμεσο σταθμό στις 10:40. Ως αποτέλεσμα, πολλές πτήσεις επηρεάστηκαν από το περιστατικό και ζήτησαν νέα εναέρια δρομολόγια.

Στις 10:54, οι πτήσεις μπορούσαν να πραγματοποιηθούν όπως είχε προγραμματιστεί, ωστόσο, πολλές πτήσεις προσγειώθηκαν σε άλλο αεροδρόμιο. Στις 12:43 π.μ., το TG121 απογειώθηκε από το Τσιάνγκ Μάι προς το αεροδρόμιο Suvarnabhumi, σύμφωνα με το HFlight.net.

Στις 8 Φεβρουαρίου 2024, ο κ. Ronnakorn Chalermsanyakorn, Διευθυντής του Αεροδρομίου Τσιάνγκ Μάι, αποκάλυψε δημόσια μετά το περιστατικό ότι 13 πτήσεις ανεστάλησαν προσωρινά, με συνολικά 2,296 επιβάτες να επηρεάζονται από το συμβάν.

Επιπλέον, το αεροδρόμιο του Τσιάνγκ Μάι πραγματοποίησε συνεδρίαση της επιτροπής ασφαλείας με εκπροσώπους αεροπορικών εταιρειών, αστυνομία και αρμόδιους φορείς για να συζητήσουν το θέμα και λύσεις για την αποφυγή μελλοντικών συμβάντων.

Αρχικά, η αστυνομία του Τσιάνγκ Μάι ερεύνησε τον άγνωστο τουρίστα και του άσκησε κατηγορίες που σχετίζονται με αεροπορικές εταιρείες. Αργότερα αναγνωρίστηκε ως Καναδός υπήκοος, 40 ετών, ο οποίος ισχυρίστηκε ότι επρόκειτο να του επιτεθεί και ως αποτέλεσμα έφυγε από το αεροπλάνο. Πολλοί μάρτυρες και αεροσυνοδοί δήλωσαν στα μέσα ενημέρωσης της Ταϊλάνδης ότι δεν υπήρχε κανένα σημάδι ότι κάποιος προσπάθησε να επιτεθεί στον άνδρα ή ότι είχε καβγά με οποιονδήποτε άλλον στην πτήση.

Ο τουρίστας παρέμεινε υπό κράτηση από την αστυνομία της Ταϊλάνδης μέχρι την ώρα του Τύπου.

Εγγραφείτε
Kittisak Phalaharn
Ο Kittisak έχει πάθος για τις εξορμήσεις όσο σκληρές κι αν είναι, θα ταξιδεύει με περιπετειώδες στυλ. Όσο για τα ενδιαφέροντά του για τη φαντασία, τα αστυνομικά είδη στα μυθιστορήματα και τα βιβλία αθλητικής επιστήμης είναι κομμάτια της ψυχής του. Εργάζεται για την Pattaya News ως ο τελευταίος συγγραφέας.