Ο βασιλιάς της Βρετανίας Κάρολος διαγνώστηκε με καρκίνο σε ηλικία 75 ετών

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

Ο βασιλιάς Κάρολος της Βρετανίας, ο οποίος έγινε μονάρχης τον Σεπτέμβριο του 2022, διαγνώστηκε με καρκίνο σε ηλικία 75 ετών. Τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ ανακοίνωσαν τη Δευτέρα (5 Φεβρουαρίου) ότι θα αποχωρήσει προσωρινά από τα δημόσια καθήκοντα για να υποβληθεί σε θεραπεία. Παρά τις αρχικές ανησυχίες για τον πιθανό αντίκτυπό του ως μονάρχης, ο Κάρολος είχε προσαρμοστεί αθόρυβα στον ρόλο του, διατηρώντας ένα φορτωμένο πρόγραμμα.

Ο βασιλιάς Κάρολος, γνωστός για την αφοσίωσή του και τη σκληρή δουλειά του, διατηρούσε πάντα μια αυστηρή καθημερινή ρουτίνα άσκησης και απέφευγε το μεσημεριανό γεύμα. Υποστηρικτές και κριτικοί έχουν αναγνωρίσει τη δέσμευσή του. Οι λεπτομέρειες της βασιλικής υγείας είναι συνήθως ιδιωτικές και δεν υπήρχε καμία ένδειξη για τη διάγνωση του καρκίνου όταν εμφανίστηκε δημόσια την Κυριακή, πηγαίνοντας στην εκκλησία με τη βασίλισσα Καμίλα.

Ο πρίγκιπας Χάρι, ο οποίος είχε δημόσιες διαφωνίες με τη βασιλική οικογένεια, επιστρέφει στη Βρετανία για να είναι με τον πατέρα του κατά τη διάρκεια της ασθένειάς του.

Καθώς εισέρχονται μηνύματα υποστήριξης από τους παγκόσμιους ηγέτες, οι απλοί Βρετανοί εκφράζουν την ανησυχία και τις ευχές τους για τον βασιλιά. Η ασθένεια του Καρόλου έχει προκαλέσει συναισθήματα, ιδιαίτερα μεταξύ εκείνων που μεγάλωσαν κατά τη διάρκεια της βασιλείας της βασίλισσας Ελισάβετ, με πολλούς να τη θυμούνται με αγάπη.

Εγγραφείτε
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.