Τα ναυτικά της Ταϊλάνδης και των ΗΠΑ ετοιμάζονται να αναλάβουν την αποστολή "Limited Salvage" για το HTMS Sukhothai

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ:

Το ναυτικό της Ταϊλάνδης και των ΗΠΑ πρόκειται να αναλάβουν μια αποστολή «περιορισμένης διάσωσης» για το HTMS Sukhothai, το οποίο βυθίστηκε τραγικά στον Κόλπο της Ταϊλάνδης τον Δεκέμβριο του 2022, με αποτέλεσμα να χάσουν 29 μέλη του πληρώματος.

Η ανακοίνωση έγινε κατά τη διάρκεια εκδήλωσης Τύπου υπό την ηγεσία του Αρχηγού του Μικτού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων, στρατηγό Thitichai Thienthong και του πρεσβευτή των ΗΠΑ Robert F. Godec, περιγράφοντας τις λεπτομέρειες της επιχείρησης που προγραμματίστηκε από τις 19 Φεβρουαρίου έως τις 4 Μαρτίου, που συμπίπτει με την ετήσια στρατιωτική άσκηση Cobra Gold από τον Φεβρουάριο. 27 έως 10 Μαρτίου.

Ο ναύαρχος Chatchai Thongsaard, αρχιστράτηγος του βασιλικού στόλου της Ταϊλάνδης, περιέγραψε την αποστολή ως «ελαφριά διάσωση» με στόχο τον εντοπισμό των πέντε αγνοουμένων μελών του πληρώματος, τη συλλογή υποβρύχιων στοιχείων για περαιτέρω έρευνα, την απενεργοποίηση των αμερικανικών οπλισμών στο πλοίο και τη διάσωση συγκεκριμένων εξοπλισμό και οπλισμό. Το Ναυτικό της Ταϊλάνδης συνεισφέρει πολλά πλοία και 40 αξιωματούχους Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (EOD), ενώ το Ναυτικό των ΗΠΑ παρέχει το πλοίο Ocean Valor και 20 αξιωματούχους EOD για την επιχείρηση.

Το Cobra Gold 2024, το σκηνικό αυτής της αποστολής, είναι μια ετήσια πολυεθνική στρατιωτική άσκηση που προωθεί τη συνεργασία μεταξύ των συμμετεχόντων χωρών, όπως η Ταϊλάνδη, οι ΗΠΑ, η Σιγκαπούρη, η Ιαπωνία, η Ινδονησία, η Νότια Κορέα και η Μαλαισία, με την Κίνα, την Αυστραλία και την Ινδία να συμμετέχουν ασκήσεις ανθρωπιστικής βοήθειας.

Το HTMS Sukhothai βυθίστηκε κατά τη διάρκεια μιας καταιγίδας στα ανοιχτά της επαρχίας Prachuap Khiri Khan στις 18 Δεκεμβρίου 2022, με αποτέλεσμα τη διάσωση 76 μελών του πληρώματος, τον θάνατο 24 και πέντε αγνοούμενους, που θεωρούνται νεκροί.

Το προηγούμενο είναι ένα δελτίο τύπου από το τμήμα δημοσίων σχέσεων της κυβέρνησης της Ταϊλάνδης.

Εγγραφείτε
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.