Η Ταϊλάνδη και η Ρωσία ενισχύουν τη βιομηχανική συνεργασία

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ: 

Το Υπουργείο Βιομηχανίας αποκάλυψε ότι η Ρωσία εξέφρασε ενδιαφέρον για την εισαγωγή προϊόντων χάλυβα στην Ταϊλάνδη, μαζί με άλλα προϊόντα όπως ηλεκτρικό εξοπλισμό και μπαταρίες.

Ο Pimphattra Wichaikul, Υπουργός Βιομηχανίας, είπε ότι η Εμπορική Αντιπροσωπεία της Ρωσικής Ομοσπονδίας στο Βασίλειο της Ταϊλάνδης συζήτησε πρόσφατα με το Ταϊλανδικό Ινστιτούτο Βιομηχανικών Προτύπων (TISI) σχετικά με τα πρότυπα και τους κανονισμούς που σχετίζονται με την εισαγωγή αγαθών που ρυθμίζονται από το TISI στην Ταϊλάνδη. Επί του παρόντος, υπάρχουν 144 θέματα που σχετίζονται με τη δημόσια ασφάλεια στην αρμοδιότητα του TISI.

Η Ρωσία κατατάσσεται ως ο 37ος εμπορικός εταίρος της Ταϊλάνδης και ο πρώτος στην Ευρασιατική Οικονομική Ένωση, που περιλαμβάνει τη Ρωσία, το Καζακστάν, τη Λευκορωσία, την Αρμενία και το Κιργιστάν.

Οι κορυφαίες εξαγωγές σε αυτήν την περιοχή περιλαμβάνουν αυτοκίνητα, εξοπλισμό και εξαρτήματα, που αντιπροσωπεύουν το 30-40% της συνολικής αξίας των εξαγωγών. Ακολουθούν προϊόντα από καουτσούκ, γεωργικά και τρόφιμα, ηλεκτρικοί διακόπτες και πίνακες ελέγχου και είδη υγιεινής για την πρόληψη μολυσματικών ασθενειών, όπως λαστιχένια γάντια και προφυλακτικά.

Το 2023, η αξία του εμπορίου μεταξύ Ταϊλάνδης και Ρωσίας ανήλθε σε 53.44 δισεκατομμύρια μπατ. Η Ταϊλάνδη εξήγαγε αγαθά αξίας 29.22 δισ. μπατ στη Ρωσία και εισήγαγε αγαθά αξίας 24.21 δισ. μπατ, με αποτέλεσμα εμπορικό πλεόνασμα περίπου 5 δισ. μπατ.

Όσον αφορά τη βιομηχανική συνεργασία, το Υπουργείο Βιομηχανίας της Ταϊλάνδης υπέγραψε Μνημόνιο Συνεργασίας (MoU) με το Υπουργείο Βιομηχανίας και Εμπορίου της Ρωσίας.

Το Μνημόνιο Συνεννόησης στοχεύει στην ενίσχυση της συνεργασίας στη βιομηχανική ανάπτυξη, με επίκεντρο την τεχνολογία και την καινοτομία. Επιδιώκει επίσης να προωθήσει τη συνεργασία στη βιομηχανική ανάπτυξη, ιδιαίτερα μεταξύ νεοφυών επιχειρήσεων και ΜΜΕ, και υποστηρίζει την ανταλλαγή πληροφοριών για την προώθηση επενδύσεων στον Ανατολικό Οικονομικό Διάδρομο της Ταϊλάνδης (ΕΟΚ) και στην περιοχή της Άπω Ανατολής της Ρωσίας, μεταξύ άλλων πρωτοβουλιών.

Εγγραφείτε
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.