Ενημέρωση: Υπόθεση μαχαιρώματος 14 ετών πυροδοτεί εκκλήσεις για αναθεώρηση του νόμου περί παιδικής παραβατικότητας στην Ταϊλάνδη

Μπανγκόκ -

Στις 30 Ιανουαρίου 2024, ο κ. Varawut Silpa-archa, Υπουργός Κοινωνικής Ανάπτυξης και Ανθρώπινης Ασφάλειας (SDHS), συζήτησε δημόσια μια σημαντική υπόθεση σχετικά με έναν 14χρονο μαθητή που μαχαίρωσε μέχρι θανάτου συμμαθητή του στο Suan Luang της Μπανγκόκ.

Μετά το περιστατικό, αξιωματούχοι του SDHS και της Μπανγκόκ έστειλαν ψυχολόγους και υπαλλήλους ψυχικής υγείας για να συμβουλευτούν τους γονείς τόσο του θύματος όσο και της 14χρονης μαθήτριας. Και οι δύο οικογένειες βρίσκονταν επί του παρόντος σε ψυχική ανάκαμψη με τακτικές επισκέψεις από αρμόδιους φορείς, είπε ο Βαράουτ.

Οι κοινωνικοί λειτουργοί από το SDHS θα συμμετείχαν σε νομικές ενέργειες κατά τη διάρκεια της αστυνομικής διαδικασίας που αφορούσε ανηλίκους και νέους, παρατήρησε ο Varawut.

Την 1η Φεβρουαρίου 2024, η Εθνική Επιτροπή της Ταϊλάνδης για την Προστασία των Δικαιωμάτων του Παιδιού θα πραγματοποιήσει συνεδρίαση σχετικά με πρόταση ορισμένων μερών για τροποποίηση της νομοθεσίας για την παιδική παραβατικότητα. Το SDHS θα συζητήσει το θέμα με όλα τα μέρη σχετικά με τις καλύτερες δυνατές λύσεις για την πρόληψη μελλοντικών επεισοδίων, δήλωσε ο Varawut.

Επιπλέον, τα διαδικτυακά μέσα κοινωνικής δικτύωσης στις μέρες μας θα μπορούσαν να προκαλέσουν εκφοβισμό, δεν είναι πλέον μόνο σωματικός εκφοβισμός, αλλά και συναισθηματική κακοποίηση με λέξεις που θα μπορούσαν να προκαλέσουν βία, παρατήρησε ο Βαράουτ.

Ως απάντηση στην πρόληψη του σχολικού εκφοβισμού και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης, οι κηδεμόνες ανηλίκων και νέων μαζί με εκπαιδευτικά ιδρύματα θα πρέπει να παρακολουθούν τις συμπεριφορές εκφοβισμού και πρέπει να μάθουν να ζουν με τις νέες τάσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, κατέληξε ο Varawut.

Διαβάστε για την τελευταία ενημέρωση για τον 14χρονο μαθητή που φέρεται να μαχαίρωσε τον συμμαθητή του για εκδίκηση επειδή δεχόταν εκφοβισμό και εκβιασμό τακτικά.

Εγγραφείτε
Kittisak Phalaharn
Ο Kittisak έχει πάθος για τις εξορμήσεις όσο σκληρές κι αν είναι, θα ταξιδεύει με περιπετειώδες στυλ. Όσο για τα ενδιαφέροντά του για τη φαντασία, τα αστυνομικά είδη στα μυθιστορήματα και τα βιβλία αθλητικής επιστήμης είναι κομμάτια της ψυχής του. Εργάζεται για την Pattaya News ως ο τελευταίος συγγραφέας.