Η αστυνομία της Ταϊλάνδης κατέστρεψε αποθήκη πλαστών καλλυντικών στο Lat Krabang, Κινέζος επενδυτής που φέρεται να διανέμει παράνομα προϊόντα στο Διαδίκτυο

Μπανγκόκ -

Στις 29 Ιανουαρίου 2024, η Πολ. Ο Αντιστράτηγος Witthaya Sriprasertphap, Επίτροπος της Αστυνομικής Διεύθυνσης Προστασίας Καταναλωτών, και οι αρμόδιες υπηρεσίες πραγματοποίησαν συνέντευξη Τύπου κάνοντας έφοδο σε αποθήκη στο Lat Krabang της Μπανγκόκ, αποθηκεύοντας πλαστά και παράνομα καλλυντικά που πωλούνται σε διαδικτυακές πλατφόρμες.

Πολ. Ο υποστράτηγος Witthaya δήλωσε στο κοινό ότι ένας ιδιοκτήτης προϊόντος μιας από τις επωνυμίες υπέβαλε αναφορά καταγγελίας για πλαστά και παράνομα καλλυντικά που πωλούνται σε διαδικτυακές πλατφόρμες. Η υφή κρέμας των πλαστών καλλυντικών ήταν διαφορετική από μια νόμιμη μάρκα και είχε χαμηλότερη τιμή στην αγορά, είπε η αστυνομία.

Στη συνέχεια, η αστυνομία διεξήγαγε έρευνα και ζήτησε ένταλμα έρευνας από το Ποινικό Δικαστήριο του Minburi, αφού εντόπισε το κέντρο διανομής προϊόντων στο Lat Krabang της Μπανγκόκ.

Στην αποθήκη, ένας αποθηκάριος, δημοσίως αναγνωρισμένος μόνο ως η κα Chamaiphon, φέρεται να είπε στην αστυνομία ότι τα προϊόντα φέρεται να ανήκαν στον κ. Shanke (το επίθετο του οποίου αποκρύπτεται από την αστυνομία), ένας Κινέζος επενδυτής. Σύμφωνα με την αστυνομία, ο Σάνκε παρήγγειλε δημοφιλή προϊόντα στην Ταϊλάνδη από την Κίνα πριν τα συσκευάσει και τα διανείμει σε πελάτες της Ταϊλάνδης σε διαδικτυακές πλατφόρμες.

Η Chamaiphon πρόσθεσε ότι η Shanke είχε περισσότερα από 9 ψηφιακά καταστήματα στα οποία οι πελάτες παρήγγειλαν πλαστά και παράνομα καλλυντικά, η Chamaiphon στη συνέχεια συσκεύαζε τα προϊόντα και τα μοίραζε σε πελάτες της Ταϊλάνδης. Το έκαναν αυτό για δύο χρόνια και μοιράζονταν από 5,000 έως 10,000 προϊόντα την ημέρα, σύμφωνα με την αστυνομία. Η τοποθεσία του Σάνκε, ωστόσο, ήταν άγνωστη.

Υπήρχαν περισσότερα από 14,000 ακίνητα σε διαμάχη, συνολικής αξίας 3.6 εκατομμυρίων μπατ, σύμφωνα με την αστυνομία.

Τα κατασχεθέντα προϊόντα δεν είχαν νόμιμο αριθμό κυκλοφορίας ή ετικέτα και είχαν χαμηλότερες τιμές σε σύγκριση με άλλα προϊόντα της αγοράς. Επιπλέον, το Ταϊλανδικό Τμήμα Ιατρικών Επιστημών θα καθορίσει εάν τα προϊόντα περιείχαν απαγορευμένα συστατικά ή όχι και θα μπορούσαν να ληφθούν πρόσθετες νομικές ενέργειες εάν εντοπιστούν παράνομες ουσίες, παρατήρησε ο Pol. Αντιστράτηγος Witthaya.

Εγγραφή
Kittisak Phalaharn
Ο Kittisak έχει πάθος για τις εξορμήσεις όσο σκληρές κι αν είναι, θα ταξιδεύει με περιπετειώδες στυλ. Όσο για τα ενδιαφέροντά του για τη φαντασία, τα αστυνομικά είδη στα μυθιστορήματα και τα βιβλία αθλητικής επιστήμης είναι κομμάτια της ψυχής του. Εργάζεται για την Pattaya News ως ο τελευταίος συγγραφέας.