Κορυφαίες ιστορίες Εθνικής Ταϊλάνδης από την περασμένη εβδομάδα: Αεροδρόμια που καθυστέρησαν μετά από ατυχήματα βιομετρικού συστήματος και πολλά άλλα

Ακολουθεί μια ματιά στις κορυφαίες ιστορίες ΕΘΝΙΚΗΣ Ταϊλάνδης, που επιλέχθηκαν από την Εθνική μας ομάδα Pattaya News/TPN, από την τελευταία εβδομάδα, Δευτέρα 22 Ιανουαρίου έως Κυριακή 28 Ιανουαρίου 2024.

Δεν έχουν κάποιο ιδιαίτερο επίπεδο σημασίας, αλλά παρατίθενται με τη σειρά ημερομηνίας δημοσίευσης.

Ας ξεκινήσουμε και ας δούμε ποιες ήταν οι κορυφαίες ιστορίες!

  1. Ένα πτώμα βρέθηκε τεμαχισμένο μέσα σε έναν καταψύκτη σε ένα κτίριο στο Bang Khun Thian.

Κάτω από το κρεβάτι οι ερευνητές βρήκαν ένα ηλεκτρικό πριόνι. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι ύποπτοι ήταν δύο Ινδοί άνδρες που έκτοτε έφυγαν από την Ταϊλάνδη, όπως φαίνεται παρακάτω.

2. Ινδοί ύποπτοι καταφεύγουν στην Ινδία μετά τη φρικιαστική δολοφονία ενός άνδρα της Μιανμάρ στην Μπανγκόκ.

Ταυτοποιήθηκαν ως ο κ. Sundaravel Pragadeesh Kumar, ένας 23χρονος Ινδός ιδιοκτήτης μιας εταιρείας στρατολόγησης που συνεργαζόταν με μετανάστες εργάτες και ο κ. Gunalan Deivasigamani, Ινδός συνεργός. Κόκκινος συναγερμός της Ιντερπόλ κυκλοφόρησε για αυτούς.

3. Τα εθνικά μέσα ενημέρωσης της Ταϊλάνδης ανέφεραν ότι το Συνταγματικό Δικαστήριο της Ταϊλάνδης προγραμμάτισε μια ακρόαση για να ανακοινώσει μια ετυμηγορία για την υπόθεση του κ. Πίτα Λιμζαρόενρατ, πρώην ηγέτη του Κόμματος Move Forward και υποψηφίου πρωθυπουργού, σχετικά με την κατοχή 42,000 μετοχών στην εταιρεία μέσων ενημέρωσης ITV plc.

Ο Πίτα επέστρεψε στη δουλειά του ως βουλευτής στο Κοινοβούλιο και απαλλάχθηκε.

4. Τα εθνικά μέσα ενημέρωσης της Ταϊλάνδης ανέφεραν ότι ένα βιομετρικό σύστημα που χρησιμοποιούσε το Γραφείο Μετανάστευσης της Ταϊλάνδης συνετρίβη στο Διεθνές Αεροδρόμιο Suvarnabhumi, προκαλώντας μια μεγάλη ουρά επιβατών που έκαναν check-out.

Πολλοί επιβάτες είχαν κολλήσει σε μεγάλες ουρές στα σημεία ελέγχου. Αυτό συνέβη και στο αεροδρόμιο του Πουκέτ.

5. Το Κέντρο Έρευνας και Ανάπτυξης Παράκτιας Υδατοκαλλιέργειας Trat (CARDC) έλαβε μια έκθεση έκτακτης ανάγκης για σύγκρουση ταχύπλοου με ύφαλο, προκαλώντας ναυάγιο 16 μίλια μακριά από την περιοχή Laem Thian, Koh Kood, Trat.

12 τουρίστες και 3 μέλη του πληρώματος διασώθηκαν με επιτυχία και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο ge Koh Kood.

6. Οι αστυνομικοί του Τσιάνγκ Ντάο έλαβαν αναφορά για έναν εθελοντή του Ελβετικού Ιδρύματος Άγριας Ζωής που έχασε ένα χέρι ενώ τάιζε μια μαύρη αρκούδα σε ένα στυλό στο Τσιάνγκ Ντάο του Τσιάνγκ Μάι.

Αναφέρθηκε ότι η μαύρη αρκούδα κρατούνταν νόμιμα στο Chiang Dao Wildlife Foundation από το 1993. Ο εθελοντής φέρεται να έκοψε το χέρι του για να δραπετεύσει.

Αυτό είναι όλο για αυτήν την εβδομάδα, να είστε ασφαλείς!

Η αρχική έκδοση αυτού του άρθρου εμφανίστηκε στον αδελφό μας ιστότοπο, The TPN National News, που ανήκει στη μητρική μας εταιρεία TPN media.

Εγγραφείτε
Goongnang Suksawat
Η Goong Nang είναι μεταφραστής ειδήσεων που έχει εργαστεί επαγγελματικά για πολλούς ειδησεογραφικούς οργανισμούς στην Ταϊλάνδη για πολλά χρόνια και έχει συνεργαστεί με το The Pattaya News για περισσότερα από τέσσερα χρόνια. Εξειδικεύεται κυρίως στις τοπικές ειδήσεις για το Πουκέτ, την Πατάγια, καθώς και ορισμένες εθνικές ειδήσεις, με έμφαση στη μετάφραση από τα ταϊλανδικά στα αγγλικά και ως ενδιάμεσος μεταξύ των ρεπόρτερ και των αγγλόφωνων συγγραφέων. Κατάγεται από το Nakhon Si Thammarat, αλλά ζει στο Πουκέτ και το Κράμπι εκτός από τις μετακινήσεις μεταξύ των τριών.