Ο Σρισουβάν Τζάνια συνελήφθη για φερόμενο εκβιασμό: Η Επιτροπή Καταπολέμησης της Διαφθοράς προβαίνει σε συλλήψεις σε υπόθεση δωροδοκίας

Εθνικός-

Στις 3:00 μ.μ., στις 26 Ιανουαρίου 2024, η Επιτροπή Καταπολέμησης της Διαφθοράς του Δημόσιου Τομέα της Ταϊλάνδης (PACC) επιθεώρησε τρεις τοποθεσίες στο Pathum Thani σε τρεις κατηγορούμενους ακτιβιστές που φέρεται να απειλούσαν δωροδοκίες από έναν κυβερνητικό αξιωματούχο με αντάλλαγμα να μην τους παρενοχλήσουν για έρευνα .

Σύμφωνα με έκθεση του PACC, ο κ. Natthakit Khongthip, Γενικός Διευθυντής του Τμήματος Ρύζι, υπέβαλε αναφορά καταγγελίας σχετικά με τον κ. Srisuwan Janya, έναν διάσημο σειριακό αναφέροντα από την Ταϊλάνδη, τον κ. Yoswarit Chuklom, ηγέτη του Ruam Thai Sang Chart Party, και την κα Pimnattha Jiraputthiphak, πρώην υποψήφια για το Ruam Thai Sang Chart Party, για φερόμενη εκβίαση χρημάτων 3 εκατομμυρίων μπατ σε αντάλλαγμα να μην αποκαλύψει την υποτιθέμενη διαφθορά σε ένα έργο ρυζιού.

Ωστόσο, ο Natthakit είπε στο PACC ότι φέρεται να διαπραγματεύτηκε με τους κατηγορούμενους ακτιβιστές μέχρι το 1.5 εκατομμύριο μπατ. Ο Natthakit πίστευε ότι εκτελούσε τα καθήκοντά του με διαφάνεια, αλλά φοβόταν ότι οι κατηγορούμενοι ακτιβιστές θα συνέχιζαν να τον παρενοχλούν και να τον δυσφημούν. Ως αποτέλεσμα, ο Natthakit φέρεται να πλήρωσε πρώτα 140,000 μπατ και κινηματογράφησε κρυφά τη συμφωνία δωροδοκίας, σύμφωνα με το PACC.

Μετά από έρευνα του PACC, διαπιστώθηκε ότι οι κατηγορούμενοι ακτιβιστές φέρεται να ζήτησαν δωροδοκίες για να σταματήσουν να παρενοχλούν τον Natthakit. Το PACC ζήτησε εντάλματα σύλληψης από το Κεντρικό Ποινικό Δικαστήριο της Ταϊλάνδης για διαφθορά και ανάρμοστη συμπεριφορά στο Srisuwan, Yoswarit και Pimnattha.

Το PACC διεξήγαγε ένα σχέδιο με τον Natthakit να δώσει μια δωροδοκία άλλων 500,000 μπατ στους κατηγορούμενους ακτιβιστές. Ωστόσο, όταν εμφανίστηκαν οι αξιωματούχοι του PACC, ο Srisuwan φέρεται να πέταξε τα χρήματα σε μια προσπάθεια να απαλλαγεί από τα στοιχεία.

Οι αξιωματούχοι του PACC μπόρεσαν να ανακτήσουν τα στοιχεία και συνέλαβαν τη Σρισουβάν προτού ψάξουν το σπίτι για να συγκεντρώσουν περαιτέρω στοιχεία. Επιπλέον, η σύζυγος του Σρισουβάν κλήθηκε για ανάκριση για να διαπιστωθεί εάν εμπλέκεται στην υπόθεση ή όχι.

Ωστόσο, ο Yoswarit και ο Pimnattha ήταν υπό διαπραγμάτευση για να παραδοθούν στο αστυνομικό τμήμα Nang Loeng. Οι αρμόδιες υπηρεσίες θα παραχωρήσουν συνέντευξη Τύπου σχετικά με τις λεπτομέρειες της υπόθεσης σύντομα μόλις η υπόθεση φτάσει στο τέλος της.

Από σήμερα, 27 Ιανουαρίου 2024, ο Σρισουβάν ισχυρίστηκε ότι είναι αθώος και πέταξε τα χρήματα για να καταστήσει σαφές ότι δεν συμμετείχε και δεν ήθελε τα χρήματα καθώς φέρεται ότι είχε δημιουργηθεί και ότι δεν συμμετείχε σε καμία δωροδοκία κατάσταση. Λέει ότι θα πάει την υπόθεση στο δικαστήριο για να αποδείξει την αθωότητά του.

Εγγραφή
Kittisak Phalaharn
Ο Kittisak έχει πάθος για τις εξορμήσεις όσο σκληρές κι αν είναι, θα ταξιδεύει με περιπετειώδες στυλ. Όσο για τα ενδιαφέροντά του για τη φαντασία, τα αστυνομικά είδη στα μυθιστορήματα και τα βιβλία αθλητικής επιστήμης είναι κομμάτια της ψυχής του. Εργάζεται για την Pattaya News ως ο τελευταίος συγγραφέας.