Ελβετός εθελοντής χάνει το χέρι στο Τσιάνγκ Μάι: Η επίθεση μαύρης αρκούδας προκάλεσε επείγουσα διάσωση και ιατρική περίθαλψη

Τσιάνγκ Μάι-

Στις 25 Ιανουαρίου 2024, οι αστυνομικοί του Τσιάνγκ Ντάο έλαβαν αναφορά για έναν εθελοντή του Ελβετικού Ιδρύματος Άγριας Ζωής που έχασε ένα χέρι ενώ τάιζε μια μαύρη αρκούδα σε ένα στυλό στο Τσιάνγκ Ντάο του Τσιάνγκ Μάι.

Ο Ελβετός εθελοντής, ο οποίος δημοσίως ταυτοποιήθηκε μόνο ως ο κύριος Στέφαν, υπέστη σοβαρό τραυματισμό καθώς του κόπηκαν ο δεξιός πήχης ενώ τάιζε μια μαύρη αρκούδα σε στυλό, σύμφωνα με την αστυνομία.

Οι ομάδες διάσωσης δήλωσαν ότι το θύμα τάιζε τη μαύρη αρκούδα ως συνήθως, ωστόσο, καθώς έφτασε στο δεξί του χέρι μέσα στο στυλό, η μαύρη αρκούδα δάγκωσε με μανία και του έσκισε το αντιβράχιο.

Οι ομάδες διάσωσης παρείχαν τις πρώτες βοήθειες για να σταματήσουν την αιμορραγία και έβγαλαν το δεξί του αντιβράχιο από το στυλό της αρκούδας πριν τον μεταφέρουν επειγόντως στο νοσοκομείο Chiang Dao για άμεση ιατρική περίθαλψη.

Αρχικά, αναφέρθηκε ότι η μαύρη αρκούδα κρατούνταν νόμιμα στο Chiang Dao Wildlife Foundation από το 1993. Αρχικά, η μαύρη αρκούδα ήταν υπό την επίβλεψη του Εθνικού Πάρκου Pha Daeng, Chiang Mai, πριν μεταφερθεί στο νέο καταφύγιο άγριας ζωής, σύμφωνα με σε στελέχη του Wildlife Foundation.

Εγγραφή
Kittisak Phalaharn
Ο Kittisak έχει πάθος για τις εξορμήσεις όσο σκληρές κι αν είναι, θα ταξιδεύει με περιπετειώδες στυλ. Όσο για τα ενδιαφέροντά του για τη φαντασία, τα αστυνομικά είδη στα μυθιστορήματα και τα βιβλία αθλητικής επιστήμης είναι κομμάτια της ψυχής του. Εργάζεται για την Pattaya News ως ο τελευταίος συγγραφέας.