ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Γυναίκα από την Ταϊλάνδη αποκαλύφθηκε ως πραγματική ιδιοκτήτρια του Lion Cub στην Πατάγια, τώρα αντιμετωπίζει νομικές κατηγορίες

Πατάγια -

Αξιωματούχοι και κτηνίατροι από το Γραφείο Διατήρησης Περιοχής 2 (Σρι Ράτσα) επισκέφτηκαν τον πραγματικό ιδιοκτήτη ενός λιονταριού, το οποίο εντοπίστηκε να κάθεται σε μια ανοιχτή Bentley που οδηγούσε ένας αλλοδαπός γύρω από την Πατάγια νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στις 6 το απόγευμα της 24ης Ιανουαρίου, μετά την viral βίντεο του λιονταριού. Σύμφωνα με αξιωματούχους, μια γυναίκα από την Ταϊλάνδη, που ταυτοποιήθηκε μόνο ως η κυρία Pupe, 38 ετών, βγήκε για να δηλώσει την ιδιοκτησία του λιονταριού. Έδειξε στους αστυνομικούς τα νόμιμα έγγραφα ιδιοκτησίας και άφησε τους κτηνιάτρους να επιθεωρήσουν το ζώο. Μετά από 30λεπτη υγειονομική εξέταση, διαπιστώθηκε ότι το λιοντάρι είναι καλά στην υγεία του και οι κτηνίατροι βρήκαν επίσης ένα μικροτσίπ στον δεξιό του ώμο, όπως απαιτείται από τη νομοθεσία της Ταϊλάνδης.

Ο κ. Kongkiat Temluan, Διευθυντής του Office of Conservation Area 2, διευκρίνισε ότι τα λιοντάρια εμπίπτουν στην κατηγορία των ελεγχόμενων άγριων ζώων (Τύπος Α) και η κατοχή του επιτρέπεται μόνο με έγκυρη άδεια. Το μικροτσίπ που επιβεβαιώνει την ταυτότητα του λιονταριού βρέθηκε να είναι ακριβές και σύμφωνο με τα έγγραφα στο διοικητικό γραφείο Ban Pong στην επαρχία Ratchaburi, επιβεβαιώνοντας το νομικό του καθεστώς.

Ωστόσο, ο κ. Kongkiat δήλωσε ότι η κυρία Pupe δεν είναι εξουσιοδοτημένη να μεταφέρει το λιοντάρι. Είπε ότι θα πρέπει να ειδοποιήσει πρώτα το Διοικητικό Γραφείο της Σρι Ράτσα για να πραγματοποιήσει επιθεώρηση στην τοποθεσία όπου θα στεγαστεί το λιοντάρι. Επιπλέον, είναι ακατάλληλο να μεταφέρετε το λιοντάρι, ανεξάρτητα από το αν είναι μικρό ή με λουρί, με μετατρέψιμο όχημα, επειδή το λιοντάρι μπορεί να εξακολουθεί να αποτελεί κίνδυνο για τους ανθρώπους που βρίσκονται κοντά και απαιτεί ελεγχόμενο περιορισμό και μεταφορά, πρόσθεσε ο κ. Kongkiat.

Στο μεταξύ, η κ. Pupe δήλωσε ότι εργάζεται στο real estate. Είπε ότι ο αλλοδαπός φίλος της αγόρασε το λιοντάρι ως δώρο, καθώς είχαν κοινό ενδιαφέρον για εξωτικά ζώα.

Η κυρία Pupe μεγάλωσε το λιοντάρι στο σπίτι της μαζί με άλλα κατοικίδια ζώα της, όπως γάτες και σκύλους. Τον τελευταίο καιρό, η δουλειά της ήταν πολύ απασχολημένη και έτσι ζήτησε από τον αλλοδαπό φίλο της, το πρόσωπο που φαίνεται στο βίντεο, να πάει το λιοντάρι σε γιατρό επειδή ήταν άρρωστο.

Ωστόσο, η κυρία Pupe παραδέχτηκε ότι δεν περίμενε ότι ο φίλος της θα έβαζε το λιοντάρι σε ένα ανοιχτό όχημα και θα το οδηγήσει για μια περιήγηση στα αξιοθέατα γύρω από την Pattaya πριν πάει στο γιατρό. Αφού το περιστατικό έγινε viral, η κυρία Pupe επέπληξε τον φίλο της, λέγοντας ότι της έφερε προβλήματα. Έφυγε από τη χώρα μετά το περιστατικό.

Η κυρία Pupe αποκάλυψε ότι αυτή τη στιγμή βρίσκεται στη διαδικασία απόκτησης πρόσθετων απαραίτητων εγγράφων για το λιοντάρι της. Παρά την εμπιστοσύνη της ότι θα αποκτήσει σύντομα άδεια, τώρα αντιμετωπίζει κατηγορίες για μη συμμόρφωση με τις απαιτήσεις αναφοράς κατοχής. Αυτό το αδίκημα επισύρει πιθανή ποινή φυλάκισης έως και ενός έτους, πρόστιμο έως 100,000 μπατ ή και τα δύο.

Επιπλέον, είναι ύποπτη για παράβαση άλλου κανονισμού κατοχής, που θα μπορούσε να οδηγήσει σε ποινή φυλάκισης έξι μηνών, πρόστιμο που υπερβαίνει τα 50,000 μπατ ή και τα δύο.

Όσο για τον αλλοδαπό φίλο της, αναφέρθηκε μόνο ότι είναι ένας 53χρονος επιχειρηματίας από τη Σρι Λάνκα. Έφυγε από την Ταϊλάνδη για τη χώρα του στις 22 Ιανουαρίου. Το όνομά του δεν αποκαλύφθηκε από την αστυνομία.


-=-=-=-=-=-=-=–=-=-=-=-=-=-=-=

Μην ξεχάσετε να εγγραφείτε στο ενημερωτικό μας δελτίο και να λαμβάνετε όλα τα νέα μας με ένα καθημερινό e-mail χωρίς spam Κάντε κλικ εδώ! Ή, εισάγετε το e-mail σας παρακάτω!

Εγγραφείτε
Στόχος Tanakorn
Ο μεταφραστής τοπικών ειδήσεων στο The Pattaya News. Ο Έιμ είναι ένας εικοσιτετράχρονος που σήμερα ζει στην Μπανγκόκ. Ενδιαφερόμενος για την αγγλική μετάφραση, την αφήγηση ιστοριών και την επιχειρηματικότητα, πιστεύει ότι η σκληρή δουλειά είναι απαραίτητο συστατικό κάθε επιτυχίας σε αυτόν τον κόσμο.