Το Συνταγματικό Δικαστήριο της Ταϊλάνδης ακυρώνει την Pita Limjaroenrat από τους ισχυρισμούς συμμετοχής στα ΜΜΕ

Εθνικός-

Στις 24 Ιανουαρίου 2024, τα εθνικά μέσα ενημέρωσης της Ταϊλάνδης ανέφεραν ότι το Συνταγματικό Δικαστήριο της Ταϊλάνδης όρισε ακρόαση για να ανακοινώσει μια ετυμηγορία για την υπόθεση του κ. Pita Limjaroenrat, πρώην ηγέτη του Κόμματος Move Forward και υποψήφιος πρωθυπουργός, σχετικά με την κατοχή 42,000 μετοχών στα μέσα ενημέρωσης εταιρεία ITV plc.

Η καταγγελία ισχυριζόταν ότι ο Πίτα συμμετείχε σε επιχειρήσεις μέσων ενημέρωσης όταν έκανε εκστρατεία για να είναι υποψήφιος βουλευτής, το οποίο παραβίαζε το Σύνταγμα της Ταϊλάνδης, το άρθρο 101 (6) και το άρθρο 98 (3). Ως αποτέλεσμα, το δικαστήριο διέταξε ακρόαση για το θέμα και ανέστειλε τον Pita από το καθήκον του βουλευτή από τις 19 Ιουλίου 2023 έως ότου το Συνταγματικό Δικαστήριο της Ταϊλάνδης καταλήξει σε ετυμηγορία.

Απαντώντας στους ισχυρισμούς, ο Πίτα υπέβαλε στοιχεία μαζί με καταθέσεις μαρτύρων. Το Συνταγματικό Δικαστήριο ολοκλήρωσε την έρευνά του και όρισε ακρόαση ετυμηγορίας στις 24 Ιανουαρίου στις 2:00.

Το Συνταγματικό Δικαστήριο της Ταϊλάνδης, με πλειοψηφία, εξέδωσε την ετυμηγορία ότι ο κ. Pita Limjaroenrat μπορεί να συνεχίσει ως μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων και ότι η κατοχή των μετοχών της εταιρείας ITV, η οποία δεν λειτουργεί από το 2007 και δεν λειτουργεί μέσα ενημέρωσης, δεν ήταν παράβαση.

Αυτό σημαίνει ότι ο Πίτα είναι πιθανό να επιστρέψει αμέσως ως βουλευτής στο Κοινοβούλιο.

Εγγραφείτε
Kittisak Phalaharn
Ο Kittisak έχει πάθος για τις εξορμήσεις όσο σκληρές κι αν είναι, θα ταξιδεύει με περιπετειώδες στυλ. Όσο για τα ενδιαφέροντά του για τη φαντασία, τα αστυνομικά είδη στα μυθιστορήματα και τα βιβλία αθλητικής επιστήμης είναι κομμάτια της ψυχής του. Εργάζεται για την Pattaya News ως ο τελευταίος συγγραφέας.